Το οξύμωρο κριτήριο αλλαγής απόφασης για το γήπεδο της ΑΕΚ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το κριτήριο της αλλαγής της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το άρθρο 81 που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ.

Το οξύμωρο κριτήριο αλλαγής απόφασης για το γήπεδο της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Η είδηση της μέρας είναι αναμφισβήτητα η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνεται το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μετά τη συμφωνία ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ΑΕΚ αλλά και μερικούς μήνες μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το αθλητικό τμήμα του κόμματος υπέρ του γηπέδου, η όξυνση της στάσης που εκφράστηκε μέσω της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου άλλαξε το σκηνικό.

Το περίμεναν στην ΑΕΚ

Ωστόσο, η τοποθέτηση της Θεοπεφτάτου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή σε σχέση με την αλλαγή πλεύσης του κόμματος σε ό,τι αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ, δεν ήταν κάτι που εξέπληξε την Ένωση. Η γνωστοποίηση της άρνησης -και- στο άρθρο 81 που είναι φωτογραφικό και αφορά άμεσα την ΑΕΚ, ήταν κάτι αναμενόμενο, λαμβάνοντας υπόψη το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Συνεδριάσεις στην Κουμουνδούρου μόνο για το γήπεδο

Στην Κουμουνδούρου έγινε ένας… κακός χαμός και ο ΣΥΡΙΖΑ διχάστηκε στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Από τη μία οι έντονες πιέσεις αρκετών εσωτερικών πόλων (μεταξύ των οποίων και του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας ο οποίος σύμφωνα με πολιτικό ρεπορτάζ του Βήματος καλούσε το κόμμα να σκληρύνει τη στάση του στο θέμα του γηπέδου) και από την άλλη το πολιτικό κόστος που επιφέρει μία εναντίωση σε ποδοσφαιρική ομάδα με μεγάλο κοινό.

Τελικά επικράτησε η πρώτη άποψη. Με την ακύρωση της συμφωνίας με την ΑΕΚ δηλαδή για την παραχώρηση των έξι στρεμμάτων του άλσους τα οποία είχαν ανακοινωθεί επίσημα από το κόμμα και εξαγγελθεί από τον δήμαρχο. Από εκεί και πέρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αιτιολογία της απόφασης.

Το κριτήριο της αλλαγής απόφασης

"Με απειλές και τραμπουκισμούς, οι κάτοικοι δεν μπόρεσαν να εκφράσουν την θέση τους. Έτσι είμαστε τελείως αρνητικοί και με το 81 και με το 82", είπε η κυρία Θεοπεφτάτου στη Βουλή μαρτυρώντας το γεγονός ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση πήρε μία απόφαση, όχι λόγω των δέντρων που θα κοπούν ή μίας άλλης ένστασης σε ό,τι αφορά το Νομοσχέδιο, αλλά εξαιτίας ενός μεμονωμένου καταδικαστέου περιστατικού. Στο οποίο περιστατικό πρωταγωνίστησε μία μερίδα περίπου τριάντα ατόμων.

Οξύμωρο

Με την ίδια λογική μετά το τέλος της συγκέντρωσης της Πέμπτης στη Νέα Φιλαδέλφεια που έληξε ειρηνικά, η Αξιωματική Αντιπολίτευση πρέπει να ξανασυζητήσει πάνω στο νομοσχέδιο. Είναι αρκετά οξύμωρη η λήψη απόφασης για ένα νομοσχέδιο που απασχολεί αρκετές χιλιάδες ανθρώπων με κριτήριο την απαράδεκτη συμπεριφορά διψήφιου αριθμού ανθρώπων που υπερέβησαν τα όρια.

Η ΑΕΚ προχωράει για το γήπεδο

Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ, πήρε αυτό που ήθελε. Πέρασε το νομοσχέδιο, πάει στη Βουλή για ψήφιση (το στηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ) και στη συνέχεια θα τρέξει για την οικοδομική άδεια. Και οχυρωμένη στο Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω του άρθρου 82 και με περισσότερες πιθανότητες από ποτέ να χτίσει το γήπεδό της. Με τη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην υφίσταται πια καθώς η πλευρά του κυρίου Στρατούλη, με την οποία είχε ανοιχτεί δίαυλος επικοινωνίας με τους ανθρώπους της ΑΕΚ σε ικανοποιητικό επίπεδο συνεννόησης, δεν ήταν η πιο πολυπληθής στην Κουμουνδούρου.

Διαβάστε ακόμη:

Aπέναντι στην ΑΕΚ ο ΣΥΡΙΖΑ για το ρυθμιστικό!

Σε αστυνομικό κλοιό η Νέα Φιλαδέλφεια

News 24/7

24MEDIA NETWORK