Χειροκρότημα -δίκαιης- αποδοχής

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την προσπάθεια της ΑΕΚ να κοντράρει τα πάντα στη διαδικασία των πλέι-οφ που έπεσε σε αδιέξοδο, αλλά κέρδισε δικαίως για πρώτη φορά μετά από χρόνια το χειροκρότημα αποδοχής του κόσμου της.

Χειροκρότημα -δίκαιης- αποδοχής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

To πάλεψε μέχρι τέλους η ΑΕΚ αλλά δεν τα κατάφερε τελικά, απέναντι στον ΠΑΟΚ, αποχαιρετώντας έτσι τις τελευταίες ελπίδες της για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στα πλέι-οφ. Συνοπτικά αν το δει κανείς με την απώλεια του εισιτηρίου που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ το κακό είναι μικρό. Το άσχημο είναι πως η ΑΕΚ θα έχει πολύ δύσκολο έργο ακόμα και στην προσπάθειά της να προκριθεί ακόμα και σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτά όμως ανήκουν στην επόμενη μέρα. Προηγήθηκε η χθεσινή.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν την προσπάθεια η οποία φαινόταν από την αρχή ότι κάπου θα τελείωνε, όχι φυσικά με δικιά τους ευθύνη. Δεν θα ήταν φυσιολογικό να αντέξει μέχρι το τέλος η ΑΕΚ παίζοτας Τρίτη-Παρασκευή και Κυριακή-Τετάρτη. Ήταν απολύτως λογική εξέλιξη να μείνουν από δυνάμεις οι ποδοσφαιριστές και είναι πολύ τιμητικό για αυτούς που κατέθεσαν την ψυχή τους στο τερέν τόσο στο ματς με τον Παναθηναϊκό (που πήγε καλά) όσο και σε αυτό με τον ΠΑΟΚ (που δεν πήγε). Προσπάθησαν να κάνουν κάτι σχεδόν αδύνατο, δεν τα κατάφεραν, πάμε παρακάτω.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ

Μεγάλη μαγκιά της φετινής ΑΕΚ που έφτασε μέχρι εδώ. Πήρε το Κύπελλο Ελλάδας, πάλεψε σχεδόν μέχρι τέλους για τη δεύτερη θέση και έπαιξε στα ίσια όλες τις της πιθανότητες με ότι της είχε απομείνει. H σούπερ ομάδα που όλοι θα ήθελαν, δεν είναι, όμως κέρδισε με το σπαθί της, ίσως περισσότερα πράγματα από εκείνα που έφτανε το μπόι της. Με διαρκείς υπερβάσεις αλλά και με φορές που δεν βλεπόταν και δεν μπορούσε ούτε να επιτεθεί, κυρίως στην επαρχία. Και την ίδια ώρα με το ΟΑΚΑ φρούριο, αφού ο ΠΑΟΚ χθες έγινε μόλις η 3η ομάδα που έφυγε από την Καλογρέζα χωρίς να χάσει (οι άλλες δύο είναι ο Λεβαδειακός και η Τρίπολη που έφυγαν με διπλό). Γενικά η φετινή ΑΕΚ ότι έχτισε το έχτισε με υπερβατικό τρόπο και αυτό της πιστώνεται.

Χωρίς τον Τζιμπούρ, χωρίς τον Βάργκας και με υπηρεσιακό του υπηρεσιακού στον πάγκο. Όσοι κλήθηκαν να συνεισφέρουν το έκαναν σε εξαιρετικό βαθμό και αφήνουν πίσω τους μια επιτυχημένη σεζόν. Η αναγνώριση από τον κόσμο και το πολύ ζεστό χειροκρότημα στο τέλος ήταν η επιβράβευση και η ουσία της διαπίστωσης ότι η ΑΕΚ ήρθε. Έστω και σε πρώτη φάση, αφού η απόσταση από την κορυφή ήταν αρκετά μεγάλη, αλλά ήρθε.

Έβγαλε φάση με το καλημέρα στο ματς

Η ΑΕΚ με μεγαλύτερο αντίπαλο για μία ακόμα φορά την κούραση από τα συνεχόμενα ματς του… μαρτυρικού Μάη, έβγαλε την πρώτη φάση του ματς στο 5 λεπτό. Η πίεση του Πέκχαρτ στον Γλύκο έφερε ευκαιρία, αφού ανάγκασε σε λάθος τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, επωφελήθηκε ο Γιόχανσον στον οποίο έφτασε η μπάλα, ο Σουηδός όμως δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα, παρότι ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν εξουδετερωμένος.

ΕΜΦΑΝΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗ

Στη συνέχεια, η κούραση των παικτών της «Ένωσης» ήταν εμφανής, ο ΠΑΟΚ έδειχνε να πατάει λίγο καλύτερα χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει ιδιαίτερα. Με εξαίρεση, βέβαια, τη φάση του 16ου λεπτού με το γύρισμα του Μακ (η μπάλα βγήκε άουτ πριν την πάσα) στον Αθανασιάδη, με τον τελευταίο να προλαβαίνει τον Κολοβέτσιο και να σουτάρει, στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ.

Ο Πέκχαρτ κέρδισε την αποβολή και την… έδωσε πίσω

Στο 31’ η ΑΕΚ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Τζαβέλα, αλλά μέχρι να βγει το ημίχρονο δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και να πάρει το προβάδισμα, αν και αναθάρρησε μετά την αποβολή του αμυντικού του ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ, η οποία έχασε αυτό που δεν έπρεπε με τίποτα να χάσει: Το αριθμητικό πλεονέκτημα. Μετά από μια φάση στο 48’ μετά από γύρισμα του Αραβίδη στον Πέκχαρτ, ο Τσέχος στην προσπάθειά του να βρει τη μπάλα βρήκε το στήθος του Βίτορ, πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Πλησίασε το γκολ αλλά δεν ήρθε ποτέ

Έτσι το ματς έγινε 10 εναντίον 10, με την ΑΕΚ όμως να έχει το ντεζαβαντάζ της κούρασης. Παρόλα αυτά δεν απειλήθηκε καθόλου στο δεύτερο μέρος και κυνήγησε μέχρι το τέλος το γκολ που θα της έδινε τη βαθμολογική αβάντα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τελικά, αν και έφτασε κοντά κυρίως στη φάση με το δοκάρι του Αραβίδη, αυτό δεν ήρθε ποτέ, ο ΠΑΟΚ πήρε την ισοπαλία που ήθελε και οι «κιτρινόμαυροι» το απόλυτα δίκαιο και θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Και τώρα η επόμενη μέρα

Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ πάει να δώσει έναν διαδικαστικού χαρακτήρα αγώνα στη Νέα Σμύρνη και πλέον πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Πρώτο μέλημα ενόψει αυτής είναι το θέμα του προπονητή το οποίο όλοι στον σύλλογο θέλουν να κλείσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η νέα συνάντηση με τον Αρουαμπαρένα αυτή τη φορά στην Αθήνα θα κλείσει τον κύκλο των επαφών και από εκεί και πέρα αυτό που θα απομένει είναι η οριστική απόφαση και το βήμα παραπέρα. Πέραν από τον Αργεντίνο παίζουν δυνατά και οι Φινκ-Μοντανιέ, με τον Γάλλο να έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στον Μπάγεβιτς από το ταξίδι στο Παρίσι.

Μετά το θέμα του προπονητή ακολουθεί εκείνο του αγωνιστικού σχεδιασμού, το οποίο προφανώς θα αναλάβει σε σημαντικό βαθμό το νέος κόουτς αφού αυτό είναι το σωστό και παρότι δεν συνέβη κάτι παρόμοιο το περασμένο καλοκαίρι. Όταν φτάσουμε εκεί, όλα θα τρέχουν για την πρώτη μάζωξη της επόμενης σεζόν στο τέλος του επόμενου μήνα και από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει η μεγάλη ανηφόρα. Το αν η ΑΕΚ θα είναι έτοιμη για να ξεπεράσει τα εμπόδια που απαιτείται για να μπει σε ευρωπαϊκό όμιλο, θα το δείξει η Ιστορία. Αυτό πάντως είναι το επόμενο στοίχημά της. Μέχρι τώρα τα πήγε καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Πανιωνίου στο Europa League
Παναγιωτάρας: "Κατάθεση ψυχής και μπράβο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK