Στην Μπεσίκτας είχαν ξεχωρίσει Μανθάτη και Ρέτσο!

Ποιες οι αναμνήσεις από το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη στις 7 Αυγούστου 2016 για το φιλικό με τους “μαυραετούς”. Τι είχαν προβλέψει οι άνθρωποι της Μπεσίκτας από εκείνο το ματς, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί τρεις μέρες μετά τον αποκλεισμό από την Χάποελ και στον πάγκο καθόταν ακόμα ο Βίκτορ Σάντσεθ.

ΦΙΛΙΚΟ / ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΦΙΛΙΚΟ / ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROKINISSI

Στο άκουσμα ότι η Μπεσίκτας θα είναι το επόμενο εμπόδιο στο δρόμο για μία αξιοσημείωτη ευρωπαϊκή πορεία, το μυαλό πολλών ταξίδεψε στην 7η Αυγούστου 2016. Τότε, που ο Ολυμπιακός είχε πάει στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει τους “μαυραετούς” σε μία περίοδο που η κατάσταση στο λιμάνι ήταν λίγο περίεργη.

Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός από την Χάποελ Μπερ Σέβα. Ο Βίκτορ ήξερε ότι είχε τελειώσει από τον Ολυμπιακό, αλλά του ζητήθηκε να ακολουθήσει την αποστολή στην Τουρκία και ο Ισπανός το έκανε. Στο αεροπλάνο ήταν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος δεν αντάλλαξε ματιά με τον Βίκτορ. Την ίδια στιγμή γινόταν ένας χαμός με το ποιος θα καθόταν στον κόκκινο πάγκο.

Η ομάδα είχε ταξιδέψει αυθημερόν στην Κωνσταντινούπολη. Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την ημέρα που αναχωρούσε η ομάδα για την Τουρκία, δέσποζε μία τεράστια φωτογραφία του... Λεονάρντο, ο οποίος είχε να προπονήσει ομάδα γύρω στα 4-5 χρόνια. Τελικά, μετά από δύο-τρεις μέρες προσλήφθηκε ο Πάουλο Μπέντο.

Σε εκείνο το φιλικό ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί με 1-0, χωρίς ωστόσο να κάνει εμφάνιση αλά... Μπερ Σέβα. Ίσα-ίσα που και φάσεις έβγαλε, και φάνηκαν τότε αρκετές αδυναμίες από πλευράς Μπεσίκτας στο ανασταλτικό κομμάτι. Βέβαια, άλλη Μπεσίκτας θα συναντήσει ο Ολυμπιακός σε δέκα βράδια. Δεν θα είναι και τόσο εύκολη η αποστολή του και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο Ρέντη.

“ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ”

Τι μας είχε μείνει από εκείνο το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Ότι οι άνθρωποι της Μπεσίκτας έπιασαν τους Έλληνες απεσταλμένους των εφημερίδων και τους είπαν τα εξής: “Καταλαβαίνω τη στεναχώρια όλων στον Ολυμπιακό, αλλά μέσα από τις αποτυχίες οι ομάδες πεισμώνουν και δυναμώνουν. Μπορεί να αποκλείστηκε από την Χάποελ, αλλά από κάθε ματς – έστω και φιλικό – υπάρχουν κέρδη. Εμάς για παράδειγμα μάς άρεσαν δύο ποδοσφαιριστές που δεν τους ξέραμε και πιστεύουμε ότι στον Ολυμπιακό θα πρέπει να ποντάρουν πάνω τους”.

Ξέρετε σε ποιους παίκτες αναφέρονταν; Στον Μανθάτη και τον Ρέτσο! Πράγματι, ο Μανθάτης σε ορισμένες περιπτώσεις είχε πιάσει... κότσο τον προσωπικό του αντίπαλο και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που είχαν σηκωθεί στο... πόδι μέχρι και οι οπαδοί της Μπεσίκτας. Ο δε Ρέτσος που είχε παίξει στόπερ, είχε αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις στους Τούρκους.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Μετά από έξι μήνες λοιπόν οι άνθρωποι της Μπεσίκτας θα ξαναβρούν μπροστά τους τον Ολυμπιακό και φυσικά τα πιτσιρίκια που τους άρεσαν. Ειδικά ο Ρέτσος προορίζεται και για βασικός στις διπλές αναμετρήσεις με τους Τούρκους. Ποιος ξέρει; Μπορεί και στο ματς με την Άγκυρα να υπήρχαν “κατάσκοποι” της Μπεσίκτας που παρακολουθούν γενικότερα ό,τι συμβαίνει εντός Τουρκίας και από... σπόντα να έκαναν και το πρώτο “φακέλωμα” του Ολυμπιακού!

Στην Κωνσταντινούπολη γενικότερα εκτιμούν ότι δύσκολα θα αποκλειστούν από τους “ερυθρόλευκους”. Καλό είναι αυτό! Καλό είναι να πιστεύουν ότι είναι το φαβορί, γιατί σε περίπτωση που δεν πάρουν αποτέλεσμα μέσα στο Καραϊσκάκη, να είστε σίγουροι ότι θα κυριευτούν με άγχος οι ποδοσφαιριστές της Μπεσίκτας ενόψει της ρεβάνς στη “Vodafone Arena”.

Οι οπαδοί της Μπεσίκτας είναι απαιτητικοί. Δεν είναι όπως ο κόσμος της Οσμάνλισπορ. Στην Κωνσταντινούπολη είναι φανατισμένοι με το ποδόσφαιρο και δη όταν αντιμετωπίζουν ελληνικές ομάδες.

ΘΑ ΠΑΝΕ ΔΕΥΤΕΡΑ (27/2) ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι ο Πάουλο Μπέντο έχει δώσει ήδη εντολή για να δει από κοντά ένας συνεργάτης του την Μπεσίκτας. Την Δευτέρα (27/2) φιλοξενείται στην έδρα της Γαλατασαράι.

Πρόκειται για τοπικό ντέρμπι και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν μία γεύση ο Μπέντο και το υπόλοιπο σταφ για το τι πρόκειται να συναντήσουν σε δέκα βράδια στο Καραϊσκάκη.

Φυσικά, ήδη προμηθεύτηκαν και τα βίντεο από τους διπλούς αγώνες που έδωσε η Μπεσίκτας με την Χάποελ Μπερ Σέβα. Ναι μεν το μυαλό του Μπέντο τώρα είναι στον Πανιώνιο, επειδή βλέπει τους “κυανέρυθρους” ως μία από τις ομάδες που μπορεί να... απειλήσει τον Ολυμπιακό στην κούρσα για τον τίτλο, αλλά θέλει να κάνει τα κουμάντα του από τώρα για να ξεκινήσει άμεσα το “φακέλωμα” της τουρκικής ομάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK