Βαριά η φανέλα του Ολυμπιακού, βαρίδια στους παίκτες του Ίβιτς!

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα παλικαρίσιο τρίποντο χάρη στην επιμονή του, την αποφασιστικότητά του και στο γεγονός ότι δεν "ήπιε θάλασσα" στις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ. Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του ο "Δικέφαλος του βορρά" στα τελευταία λεπτά. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Βαριά η φανέλα του Ολυμπιακού, βαρίδια στους παίκτες του Ίβιτς!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρώτα απ' όλα είναι αστειότητα όλα αυτά με τα καπνογόνα. Ξεκινάμε από ένα θέμα που θα πρέπει πρωτίστως να απασχολήσει τους τύπους που τα άναψαν αμέσως μετά το 1-1 και έκοψαν τον ρυθμό των “ερυθρολεύκων”, που τα άναψαν στο 40ό δευτερόλεπτο της επανάληψης και μετά το νικητήριο γκολ του Μιλιβόγεβιτς. Τους ρώτησε κανείς τους παίκτες αν τους αρέσει αυτό το πράμα; Προφανώς και όχι... Είναι όπως στο μπάσκετ που ρίχνουν ορισμένοι δυναμιτάκια τη στιγμή που εκτελεί βολές ένας παίκτης του Ολυμπιακού!

Πάμε τώρα στα αγωνιστικά. Καμία σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Κι αυτό έχει να κάνει επειδή ο ΠΑΟΚ δεν είναι ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ δείχνει αυτή τη στιγμή καλύτερη ομάδα από την “Ένωση” και έχει ένα σωρό ποδοσφαιριστές που μπορούν από το πουθενά να δημιουργήσουν προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα. Ειδικά ο Γκάρι Ροντρίγκες αποτελεί “κόσμημα” για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δεν είναι μόνο οι αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, αλλά και η απορία του όταν είδε τον Βλάνταν Ίβιτς να τους πηγαίνει στα αποδυτήρια εξαιτίας του καπνού.

Χθες λοιπόν στο ματς με τον ΠΑΟΚ πήγε περίπατο η τακτική για τον Ολυμπιακό. Σε τέτοια παιχνίδια δεν κυριαρχεί η τακτική. Σπάνιες φορές συμβαίνει κάτι τέτοιο. Χθες το 0-1 του ΠΑΟΚ έκανε μάλιστα ακόμα δυσκολότερη τη ζωή των “ερυθρολεύκων”, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Μπέντο να ψάχνουν ώρες-ώρες και με ανορθόδοξο τρόπο το γκολ της ισοφάρισης. Και τελικά ήρθε από εκεί που δεν το περίμενε κανείς και μάλιστα σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός είχε όλη κι όλη μία ευκαιρία από μία έμπνευση του Ελιουνούσι.

Το αυτογκόλ του Βαρέλα ήταν ένα “δώρο εξ ουρανού”, γιατί το γύρισμα του Ιντέγιε ήταν κακό. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις η τύχη ευνοεί τους ισχυρούς και αυτό ισχύει 100% στη φάση του 1-1.

ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Από εκεί και πέρα, το ματς έχει μία ανάγνωση. Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να προηγηθεί ξανά και να προκαλέσει “εγκεφαλικά” στον Μπέντο, αλλά ο Κάμπος πέταξε το τετ α τετ στα σκουπίδια. Αυτή είναι η φάση – κλειδί. Γιατί από εκείνη τη στιγμή κόπηκαν τα πόδια των παικτών του Βλάνταν Ίβιτς και πήρε... θάρρος ο Ολυμπιακός.

Έδειξε υπομονή, επιμονή και αποφασιστικότητα. Τρία στοιχεία που έπρεπε να τα είχε μία ομάδα που πίστευε στη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το πρώτο μήνυμα το είχε στείλει ο Λούκα στη χαμένη κεφαλιά μετά από το κόρνερ. “Καπάκι” ήρθε η κεφαλιά – αλφάδι στο 96' και... τέλος! Τόσο απλά...

Το πήρε το ματς η βαριά φανέλα. Οι δε παίκτες του ΠΑΟΚ λες και από κάποιο σημείο και μετά είχαν... βαρίδια στα πόδια τους, λες και περίμεναν ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή το γκολ.

Διακριθέντες; Σίγουρα ο Ελιουνούσι στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη ανέβηκαν οι Αντρέ Μαρτίνς, Φορτούνης και Μιλιβόγεβιτς. Βοήθησε πολύ και η είσοδος του Ελαμπντελαουί στο δεύτερο μέρος και η μετατόπιση του Φιγκέιρας στα αριστερά αντί του αρνητικότατου Βιάνα.

ΑΝΑΣΕΣ Ο "ΜΙΛΙ"

Ο Μπέντο όμως ανέλαβε την ευθύνη για τον Βιάνα και τον κάλυψε πλήρως. Λογικό. Δύο μέρες υπέφερε από φρικτό πονόδοντο και του προκάλεσε ζαλάδες και πυρετό,με αποτέλεσμα να μην προπονηθεί το Σάββατο. Ήταν ένα ρίσκο η συμμετοχή του, ο Μπέντο το πήρε και τελικά μετάνιωσε για την απόφασή του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Όσο για τον Μιλιβόγεβιτς; Φάνηκε επηρεασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Στις δηλώσεις του μετά το ματς τόνισε ότι δεν είναι “Ironman”.Έτσι είναι... Θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε ανάσες γιατί ακολουθεί μία τριπλέτα – φωτιά με Περιστέρι, Αστάνα και Παναθηναϊκό.

ΥΓ: Ο Ελαμπντελαουί μετά από 180 μέρες ξαναέπαιξε. Ίσως το πιο ευχάριστο νέο της χθεσινής βραδιάς μαζί με τη νίκη του Ολυμπιακού! Με τον Πλατανιά αναμένεται να παίξει από την αρχή και να απελευθερωθεί ακόμα περισσότερο, γιατί ώρες-ώρες έδειχνε λίγο “μαγκωμένος” στο ντέρμπι.

YΓ1: Και πάλι πολλά μπράβο στον Γκάρι Ροντρίγκες! Για την αγωνιστική και εξωαγωνιστική του συμπεριφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Αυτό επιτρέπει η ερυθρόλευκη συνείδηση του Αρετόπουλου"
Καταγγελίες Ιβιτς: "Ο Αρετόπουλος μου είπε ότι δεν θα ξαναβγούμε"
Ανατροπή με Μιλιβόγεβιτς και νίκη για Ολυμπιακό επί του ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK