Τα είπε όλα με μία ατάκα ο Τάκης!

"Θέλω να είναι θυμωμένοι όσοι δεν βρίσκονται στην 11άδα και να περιμένουν πώς και πώς την ευκαιρία τους", τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Λεμονής και με αυτό το μότο θα πορευτεί έως το τέλος της σεζόν. Σχολιάζει ο Αλέξης Βιρβίλης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ
lemonis ICON

Όλο το παιχνίδι Ολυμπιακός – Πλατανιάς ήταν η... συνέντευξη Τύπου του Λεμονή. Γιατί στις δηλώσεις του Τάκη δόθηκε το στίγμα που θα προσπαθήσει να αφήσει έως το τέλος της σεζόν.

Ναι, όλος ο κόσμος δικαιολογημένα συζητάει για τη φουριόζα είσοδο των “ερυθρολεύκων” στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Για το γεγονός ότι είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και δεν έκαναν “σκοτωμένες” επιθέσεις. Ή για το ότι δεν αγχώθηκαν παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου πίσω στο σκορ.

Επίσης, είναι απολύτως φυσιολογικό ο κόσμος να μιλάει για την εικόνα του Μάρκο Μάριν στο δεύτερο ημίχρονο ή για τον Αντρέ Μάρτινς που έβαλε και εκείνος από την πλευρά του ένα “λιθαράκι” στην επικράτηση του Ολυμπιακού.

Όλο το... ζουμί όμως του ματς με τους Χανιώτες ήταν τα όσα δήλωσε ο Λεμονής. Δέν θα σταθούμε στην ωραία ατάκα που είπε ότι “είναι ευχαρίστησή μου για το γεγονός ότι όλοι ήθελαν τον Ολυμπιακό αντίπαλο στα ημιτελικά του Κυπέλλου”. Μπορεί όντως όλο αυτό το σκηνικό που είχε στηθεί πριν από την κλήρωση, να αποτελέσει στο τέλος θέμα συζήτησης στο Ρέντη. Να πει στους παίκτες του ότι η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ήθελαν τον Ολυμπιακό στους ημιτελικούς γιατί πίστευαν ότι θα είχαν εύκολη αποστολή απέναντι στους “ερυθρόλευκους” που προέρχονταν από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα με Μπεσίκτας και Παναθηναϊκό.

Άλλωστε το έχει ξανακάνει στο παρελθόν. Τον Ιανουάριο του 2008 οι Πειραιώτες έπαιζαν σε διάστημα τεσσάρων ημερών δύο ματς με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Ένα για το πρωτάθλημα (1-1 με έναν Παναθηναϊκό να δικαιούται τη νίκη) και ένα για το Κύπελλο (4-0 με σούπερ εμφάνιση των “ερυθρολεύκων”).

Πριν από το ντέρμπι του Κυπέλλου είχε μεταφέρει στους παίκτες του τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Γιάννης Γκούμας μετά από εκείνο το 1-1. “Έπρεπε να κερδίσουμε με... 5-1 και μας παρουσιάζεται η ευκαιρία να το κάνουμε στο Κύπελλο”, είχε πει ο παλαίμαχος αμυντικός του “τριφυλλιού”. Τελικά, τέσσερις μέρες μετά οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν “φύλλο και φτερό” την άμυνα των “πρασίνων” με την “τεσσάρα” που έριξαν.

Ποιο ήταν λοιπόν το... ζουμί από το ματς; Η ατάκα που είπε για τους παίκτες που δεν βρίσκονται στην ενδεκάδα. “Θέλω να είναι θυμωμένοι όσοι δεν ξεκινούν, έτσι ώστε να περιμένουν πώς και πώς την ευκαιρία τους. Αν δεν είναι θυμωμένοι, τότε κάτι δεν πάει καλά”, είπε μεταξύ άλλων.

Αυτό προσπάθησε από την πρώτη μέρα να περάσει στους παίκτες του. Μία νοοτροπία ότι όλοι θα παίξουν, όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους, αρκεί βεβαίως να βγάλουν την απαιτούμενο “οργή” στον αγωνιστικό χώρο! Να τρελαίνονται όταν βλέπουν ότι κάθονται στον πάγκο ή στην εξέδρα και να μην τους παίρνει από κάτω.

Να πηγαίνουν την επόμενη μέρα στο Ρέντη και να “λένε” με πράξεις στον Λεμονή ότι έκανε λάθος που δεν τους ξεκίνησε στο ματς. Η τακτική στο αγωνιστικό κομμάτι ειδικά σε αυτή τη φάση περνάει κατά κάποιο τρόπο σε δεύτερη μοίρα. Ο Τάκης από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να τους τονώσει την ψυχολογία, να τους δώσει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να τα δώσουν όλα για τον Ολυμπιακό και πώς με αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά, θα βελτιώνονται και οι ίδιοι.

Σε πρώτη φάση λοιπόν αυτό που θα κρατήσουμε από τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη, στο ντεμπούτο του Λεμονή, δεν είναι μόνο ο... δαιμονισμένος Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου. Είναι η νοοτροπία που προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του με το “καλημέρα”. Μια νοοτροπία ότι “όλοι αξίζετε που είστε στην ομάδα” και “να θυμώνετε όταν δεν παίζετε...”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK