Αλώβητος στο... τρίγωνο των Βερμούδων

Αν οι δύο αγώνες με (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου θα είναι πιο δύσκολοι για τον Ολυμπιακό από ότι ήταν οι προημιτελικοί με τον Ατρόμητο, είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί προσεχώς. Ο Δικέφαλος σαφώς και έχει πιο βαρύ όνομα από την ομάδα του Περιστερίου και αναμένονται δύο πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, αλλά με βάση την εικόνα και τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι τώρα στη σεζόν, ο Ατρόμητος είναι εκείνος που προέβαλε τη μεγαλύτερη αντίσταση στους «ερυθρόλευκους».

Αλώβητος στο... τρίγωνο των Βερμούδων
INTIME SPORTS

Με το πρωτάθλημα να οδεύει στον Πειραιά μετά το +17 του Ολυμπιακού στη βαθμολογία, ουσιαστικά η προσοχή όλων στο Ρέντη και στην Πλατεία Αλεξάνδρας είναι στραμμένη στο Κύπελλο και στους αγώνες με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League. Και για λόγους πρεστίζ στις δύο αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκη" για τη Super League. Ο φάκελος στο γραφείο του Μίτσελ γράφει πλέον "Ολυμπιακός εναντίον ΠΑΟΚ, Γιουνάιτεντ".

Αλώβητος στο... τρίγωνο των Βερμούδων
mitsel.jpg INTIME SPORTS

Με κόκκινο μαρκαδόρο...

Και είναι σημειωμένοι με κόκκινο μαρκαδόρο οι επτά δύσκολες στροφές μέχρι τον τερματισμό. Τα δύο παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 16 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, τα τρία ματς με τον ΠΑΟΚ και τα δύο (το δεύτερο, εφόσον οι Πειραιώτες προκριθούν εις βάρος των Θεσσαλονικέων) με τον Παναθηναϊκό. Ο στόχος ξεκάθαρος: Να περάσει ο Ολυμπιακός αλώβητος από το… τρίγωνο των Βερμούδων, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση ενός ακόμη νταμπλ και, παράλληλα, να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη.

Αλώβητος στο... τρίγωνο των Βερμούδων

Η υπέρβαση στους 8...

Διότι, περί υπέρβασης θα πρόκειται, αν οι "ερυθρόλευκοι" του Πειραιά προκριθούν στους 8 του Champions League, αφήνοντας έξω την πρωταθλήτρια Αγγλίας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαθέτει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, έχει κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, παρά τα όποια προβλήματα και δυσκολίες αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες, είναι φτιαγμένη από σκληρό μέταλλο. Το έδειξε άλλωστε την Τετάρτη το βράδυ στο παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Στον Ολυμπιακό το γνωρίζουν, γι' αυτό και ο Μίτσελ προσπαθεί να πάρει τα μέτρα του, ώστε να μην πέσουν οι Πειραιώτες στην παγίδα. Απομένουν μόλις δώδεκα ημέρες και το σίγουρο είναι ότι ο Ισπανός προπονητής και κυρίως οι ποδοσφαιριστές χρειάζεται να προσπαθήσουν πιο πολύ στο Ρέντη. Να ανεβάσουν ρυθμούς, να βγάλουν πάθος, ένταση και αποφασιστικότητα στο παιχνίδι τους αναζητώντας ταυτόχρονα λύσεις για το εύκολο γκολ. Διότι, δημιουργούν πολλές ευκαιρίες στους αγώνες, αλλά η αποτελεσματικότητά τους (με εξαίρεση το ματς με τη Βέροια το περασμένο Σάββατο) δεν είναι στα επίπεδα που μας είχαν συνηθίσει μέχρι πριν από λίγο καιρό. Και σε παιχνίδια με τη δυσκολία και την κρισιμότητα όπως αυτά κόντρα στη Γιουνάιτεντ, δεν υπάρχουν περιθώρια να κλοτσά κανείς τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν.

Αλώβητος στο... τρίγωνο των Βερμούδων
INTIME SPORTS

Το crash test...

Αν θεωρηθεί ότι ο αγώνας ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο αποτέλεσε crash test και ένα μπούσουλα για τον Μίτσελ ενόψει του ματς με την αγγλική ομάδα, τότε δείχνει να έχει "κλειδώσει" το δίδυμο Ντομίνγκες και Ολαϊτάν στην επίθεση. Ο Αργεντινός ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του Ολυμπιακού στα δύο τελευταία παιχνίδια, στα οποία μάλιστα σκόραρε, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής. Στα άκρα της επίθεσης, ο Κάμπελ είναι το φαβορί για τη δεξιά πλευρά, ενώ προβάδισμα έχει τούτη την ώρα για την αριστερή πλευρά ο Πέρες, όμως όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα επιστρέψει ο Φουστέρ.

Αλώβητος στο... τρίγωνο των Βερμούδων

Το μήνυμα στον Σάμαρη...

Ο Εντινγκά έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες με το αθόρυβο, αλλά ουσιαστικό παιχνίδι του προσφέροντας την κατάλληλη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, βοηθώντας παράλληλα τον Ντομίνγκες να εστιάσει περισσότερο στη δημιουργία του παιχνιδιού. Δεν αποκλείεται η επιλογή του Μίτσελ να χρησιμοποιήσει βασικό τον Αφρικανό αμυντικό χαφ στο Περιστέρι, αφήνοντας τον Σάμαρη στον πάγκο, να αποτέλεσε κι ένα μήνυμα για τον Έλληνα διεθνή μέσο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει, τι θα πράξει ο Ισπανός προπονητής με τους ποιοτικούς και έμπειρους από ευρωπαϊκά παιχνίδια και μάλιστα στο κορυφαίο επίπεδο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σαβιόλα και Βαλντές.

Υ.Γ.: Στο πρώτο ματς του Κυπέλλου, στο "Καραϊσκάκη", ήταν ο διαιτητής Παππάς με βοηθό τον Μπαλτά που τα έκαναν μούσκεμα. Στη ρεβάνς στο Περιστέρι ήταν ο Μάνταλος και ο Ποντίκης, που θέλησαν να κλέψουν τη δόξα από τους ποδοσφαιριστές. Τους είναι τόσο δύσκολο να περνούν απαρατήρητοι;

Υ.Γ. 2: Ο Παναγιώτης Μπάλλας είναι ένας ποιοτικός και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και το ξέσπασμά του στο τέλος του αγώνα για τη φάση του πέναλτι (λόγω της συναισθηματικής φόρτισης), δικαιολογημένο. Ο 20χρονος μέσος, όμως, πρέπει να αφήσει πίσω του τη συγκεκριμένη φάση και να σηκώσει πάλι ψηλά το κεφάλι. Όπως βρήκε τη δύναμη και στάθηκε γερά στα πόδια του ο Κώστας Μήτρογλου μετά από το χαμένο πέναλτι στην Κύπρο, στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με την Ανόρθωση τον Αύγουστο του 2008, με τους "ερυθρόλευκους" να μένουν, λίγες ημέρες αργότερα, εκτός ομίλων του Champions League.

Διαβάστε ακόμη

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1

Ξέσπασε σε κλάματα ο Μπάλλας

Μίτσελ: "Προτιμώ τέτοια παιχνίδια..."

Φραστικό επεισόδιο με Θεοδωρίδη

Παράσχος: "Για λίγο δεν πετύχαμε το ακατόρθωτο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK