Αν υπήρχαν και άλλοι Ατρόμητοι...

Το παράδειγμα είναι μπροστά μας και καταρρίπτει μια σειρά από άλλοθι ορισμένων συλλόγων. Ο Ατρόμητος δυσκολεύει τον Ολυμπιακό περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα τα τελευταία χρόνια, διότι πολύ απλά διαθέτει: πρώτον, ισχυρή διοίκηση, δεύτερον, ποιοτικό υλικό,τρίτον, υγιές περιβάλλον και, τέταρτον, σταθερότητα και συνέπεια καθώς τερματίζει τις τελευταίες σεζόν μέσα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας της Super League.

Αν υπήρχαν και άλλοι Ατρόμητοι...

Το πρωτάθλημα έχει ανάγκη, όχι από έναν ή δύο, αλλά από πολλούς «Ατρόμητους» για μια σειρά από λόγους.

Αν υπήρχαν και άλλες ομάδες με την ποιότητα και τη δυναμική εκείνης του Περιστερίου, θα υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός στη Super League. Θα υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, θα είχαμε πιο δυνατές έδρες και πιο «κλειστά» ματς σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.

Αν υπήρχαν και άλλοι Ατρόμητοι, ο Μίτσελ θα έβλεπε πιο συχνά, αν πρέπει και τι πρέπει να διορθώσει στην ομάδα, ο Ολυμπιακός θα βελτιωνόταν ακόμη περισσότερο και θα εμφανιζόταν πολύ πιο ανταγωνιστικός στην Ευρώπη. Διότι, είναι διαφορετικό να βρίσκει μια ομάδα αντίσταση κάθε εβδομάδα, όπως συμβαίνει στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αλλιώς να μοιράζει εύκολα τεσσάρες και πεντάρες και κάπου οι παίκτες να εφησυχάζουν ή να χαλαρώνουν.

Αν υπήρχαν και άλλοι Ατρόμητοι, οι «ερυθρόλευκοι» θα πήγαιναν με άλλο ρυθμό και ένταση στους αγώνες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 16 του Champions League.

Παράλληλα, η ομάδα του Περιστερίου με την οργάνωση, την ποιότητα, σε συνδυασμό με την θέληση, το πάθος και την αποφασιστικότητα που δείξει στο γήπεδο, τα τελευταία χρόνια καταρρίπτει μια σειρά από άλλοθι που επιστρατεύουν ορισμένες ομάδες. Οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν πέρυσι τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» (2-3) στερώντας από τους Πειραιώτες το αήττητο στο πρωτάθλημα, το 2011 είχαν επικρατήσει 3-1 στο Περιστέρι, το 2012 στον τελικό του Κυπέλλου ηττήθηκαν από τους «ερυθρόλευκους» στην παράταση με 2-1 (1-1 στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού) και χθες οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.

Όταν επενδύεις, όταν έχεις σωστό σχεδιασμό και ξεκάθαρο στόχο, όταν κινείσαι προσεκτικά και μεθοδικά στις μεταγραφές, όταν έχεις ισχυρή διοίκηση και ένα καλό προπονητή στον πάγκο, όταν με λίγα λόγια φτιάχνεις μια καλή ομάδα, τότε μπορείς να βάλεις δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Όταν όμως λείπουν κάποιοι από τους κρίκους της αλυσίδας, φυσικό και επόμενο είναι ο Ολυμπιακός, που διαθέτει όλα τα παραπάνω, να ανοίγει την ψαλίδα στην Ελλάδα από τους αντιπάλους του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι οι Πειραιώτες δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν περισσότερο, να βελτιωθούν ή να ενισχυθούν, καθώς η διαφορά των οκτώ βαθμών από τον δεύτερο στη βαθμολογία ΠΑΟΚ δεν είναι μικρή, αλλά δεν είναι και μεγάλη.

Αυτά που κρατούν οι «ερυθρόλευκοι» από τον αγώνα στο Περιστέρι είναι, ότι συμπλήρωσαν δύο χρόνια αήττητοι εκτός έδρας στο πρωτάθλημα επεκτείνοντας το ρεκόρ τους στους 31 αγώνες, η απόδοση του Ρομπέρτο, του Μανωλά και του Μανιάτη και η επιστροφή του Μήτρογλου μετά από 1,5 μήνα απουσίας.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν εκεί την στιγμή που έπρεπε (η κεφαλιά του Παπαδόπουλου είναι από θέση οφσάιντ, αλλά ο Ρομπέρτο έπεσε και, έστω και δύσκολα, έδιωξε την μπάλα με το δεξί χέρι) και αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία γιατί ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει στο Ρέντη.

Στα αρνητικά, ήταν η απόδοση του Μπονγκ σε ρόλο κεντρικού αμυντικού καθώς έκανε αρκετά λάθη, όπως και οι χαμηλές πτήσεις των Σαβιόλα, Βάις, Φουστέρ και Ολαϊτάν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK