Εκτός Τούμπας θα δούμε τον αληθινό ΠΑΟΚ

Ακόμα κι να θριάμβευε, το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ θα ήταν και πάλι τι θα κάνει όταν βγει εκτός Θεσσαλονίκης. Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει την είδηση που δεν... βγήκε από την Τούμπα, για τον Ελ Καντουρί που έχει πάθει... Τζάλμα, τον αρχηγό Βιεϊρίνια και το παιχνίδι τίτλο στη Νέα Σμύρνη.

ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έκανε το 6/6 στη Τούμπα χωρίς κόσμο, δείχνοντας με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο πως στο "σπίτι" του τη κάνει τη δουλειά του. Με ή χωρίς Πρίγιοβιτς στην ενδεκάδα. Με Βιεϊρίνια δεξί χαφ ή αριστερό μπακ, με Ελ Καντουρί να συνεχίζει να είναι μαλωμένος με τα αντίπαλα δίκτυα, με τον Κάνιας να βγαίνει από τη ναφθαλίνη. Το Πανευρωπαϊκό ρεκόρ των ασπρόμαυρων, δεν μπορεί όμως να συνεχίσει και για τους ασπρόμαυρους η ζωή ξεκινά μακριά από τη Τούμπα.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΗ

Ο ΠΑΟΚ για έναν ακόμα αγώνα είχε δυσανάλογη ποσότητα τελικών φάσεων σε σχέση με τη κατοχή της μπάλας και ειδικά την παρουσία του έξω από τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου. Και όπως είναι φυσικό, κάποιοι βλέπουν το γεμάτο μέρος του ποτηριού και κάποιοι το άδειο. Η αδυναμία του ΠΑΟΚ είτε να "ταΐσει" το φορ του, είναι να πατήσει με άλλους παίκτες στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου και να τελειώσει φάσεις είναι το άδειο.

Το γεμάτο είναι αυτό στο οποίο στέκεται ο Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός σωστά αναφέρει πως η ομάδα του δεν κάνει τελικές “για να κάνει τελικές" αλλά έχει την υπομονή να γυρίζει τη μπάλα μέχρι να βρει το καλύτερο δυνατό τρόπο να τελειώσει φάσεις. Και αυτό θα πρέπει να πιστωθεί στους παίκτες, που ουσιαστικά κάνουν αυτό που τους ζητάει ο προπονητής τους στις προπονήσεις. Ψάχνουν το καλύτερο δυνατό τελείωμα και όχι απλά ένα τελείωμα.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ, ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ, ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Η απουσία του Μαρουσίο από την ενδεκάδα και του Μπίσεσβαρ από τον πάγκο έπαιξαν το ρόλο τους. Ο Βραζιλιάνος δίνει πολλά στον άξονα σε επίπεδο ταχύτητας της κυκλοφορίας, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο σε οργανωμένες άμυνες. Το δεύτερο κλειδί διάσπασης οργανωμένης άμυνας είναι η κάθετη πάσα, ή “έξυπνη” πάσα και αυτό έχει (απο)δείξει ότι το έχει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί έχασε για μια ακόμα φορά μια σπουδαία ευκαιρία.

Ο Μαροκινός κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο, αλλά έχει πάθει... Τζάλμα Κάμπος. Πέρυσι, στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Ανγκολέζος ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις αλλά όλοι είχαν σταθεί στις μεγάλες ευκαιρίες που είχε χάσει. Τώρα, το ίδιο συμβαίνει με τον Καντουρί, που δεν χάνει τη μπάλα παρά μόνο με φάουλ, που βρίσκει το τρόπο να ξεφεύγει από τα μαρκαρίσματα, που δίνει βοήθεια στα άκρα, αλλά και ο ίδιος τα έχει βάλει με τον εαυτό του με την δυστοκία του.

Ο ΑΝΤΕΛΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Σιγά-σιγά, ο Βιεϊρίνια “επιστέφει”. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, κάτι που και ο ίδιος αναγνωρίζει. Μπορεί η ιδέα να αγωνίζεται ως μπακ να μη του πολυαρέσει, αλλά εντός αγωνιστικού χώρου τα δίνει όλα. Η θέση του φουλ μπακ την γνωρίζει, οι απαιτήσεις είναι μικρότερες στη Σούπερ Λιγκ από ότι στην Μπουντελσίγκα, και δεν έχει πρόβλημα να ξεκινά κούρσα σχεδόν από τη μεσαία γραμμή.

Ο Βιεϊρίνια αρχίζει και εκδηλώνει, σε αγωνιστικό επίπεδο, ”αρχηγικές” κινήσεις, βοηθώντας παράλληλα και τον Μακ να κινήσει πιο κοντά στη μεγάλη περιοχή, σε έναν ρόλο πιο κοντά σε αυτόν του δεύτερου επιθετικού, στον οποίο αισθάνθηκε καλά πριν απο δυο χρόνια στη Τούμπα.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΚΟΡ

Ο ΠΑΟΚ, εκτός... “απροόπτου” πρέπει να είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη, ίσως και στο κόσμο, που σε πρωτάθλημα που έχει διψήφιο αριθμό αγωνιστικών, είναι στη κορυφή της βαθμολογίας χωρίς να έχει πετύχει εκτός έδρας νίκη. Αυτό, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ή ο ΠΑΟΚ θα βγάλει διπλό και θα μείνει στη κορυφή ή θα πέσει από αυτή. Οι ασπρόμαυροι έχουν δυο διαδοχικές εκτός Τούμπας αναμετρήσεις, στις οποίες δε θα παίξουν για τους τρεις βαθμούς.

Θα παίξουν για τη λύτρωση, θα παίξουν για να δείξουν πως δεν είναι ομάδα έδρας. Θα παίξουν για να “μεγαλώσουν” στα δικά τους μάτια, όχι στων άλλων. Ο αγώνας στη Νέα Σμύρνη για τον ΠΑΟΚ είναι ματς τίτλου. Έχει μεγάλη βαρύτητα. Για έκτη φορά ο ΠΑΟΚ έκανε ένα βήμα μπροστά. Μετά απο κάθε βήμα μπροστά, αν το επόμενο βήμα είναι πίσω, η μουρμούρα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Και μετά, δεν έχει εντός έδρας παιχνίδια. Παίζει πάλι εκτός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK