Η πιο "expect the unexpected" σεζόν

Ο Αντώνης Τσακαλέας κάνει έναν απολογισμό της "τρελής" σεζόν που βρήκε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση των πλέι οφ και κατ' επέκταση στα προκριματικά του Champions League.

Η πιο "expect the unexpected" σεζόν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν επιχειρήσει να κάνει κάποιος ένα timeline της χρονιάς που κράτησε 321 ημέρες, θα δει πως φέτος ο ΠΑΟΚ έκανε συνεχώς αυτό που κανείς δεν περίμενε. Είτε σε επίπεδο αποτελεσμάτων, είτε σε επίπεδο αποφάσεων. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις… Ο ΠΑΟΚ ξεκινά τη χρονιά από το Ζάγκρεμπ, στο οποίο κατάφερε να χάσει από την τοπική Λοκομοτίβα με 2-1, σε ένα ματς που αφού έχασε ό,τι ευκαιρία δημιούργησε, δέχθηκε δυο γκολ στις μοναδικές φάσεις που του έκανε ο αντίπαλος.

Αφού ξεπέρασε εύκολα τον σκόπελο που μόνος του δημιούργησε (νίκησε 6-0 στη Τούμπα) έπαιξε με την Σπαρτάκ Τρνάβα, με τον Βίτορ να αποβάλλεται με το "καλημέρα" του ματς. Άλλη μια πρόκριση με αρκετή δυσκολία (νίκη με 1-0 στη Τούμπα και ισοπαλία με 1-1 στη Σλοβακία). Και εκεί που όλοι είπαν "τώρα είναι τα δύσκολα, στα πλέι οφ", κερδίζει με 5-0 την Μπρόντμπι και μπαίνει στους ομίλους του Europa League από το ημίχρονο του πρώτου αγώνα. Και συνεχίζουμε.

Η μεταγραφή του Μπερμπάτοφ και η... Ντόρτμουντ

Τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, ο ΠΑΟΚ ψάχνει έναν αναπληρωματικό επιθετικό, και ο Φρανκ Άρνεσεν κινείται να φέρει κάποιον με την μορφή δανεισμού στη Τούμπα. Και… σκάει μύτη ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Κατά το κοινώς λεγόμενο, ενώ έψαχνε στα… αζήτητα, ψώνισε από τη βιτρίνα. Ενθουσιασμός, υποδοχή, προσδοκίες, που άρχισαν σιγά - σιγά να φεύγουν, καθώς ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα έκανε ένα βήμα μπροστά και ένα βήμα πίσω, ενώ στην Ευρώπη σκόραρε με το σταγονόμετρο και η πρόκριση στους "32" του Europa League δεν ήταν στα χέρια του. Και… φυσικά, τα δυο καλύτερά του ματς, τα έκανε με την Ντόρτμουντ, στην οποία παραχώρησε ισοπαλία στη Τούμπα και την κέρδισε στην Γερμανία, έστω και σε ένα ματς που ήταν αδιάφορο, αλλά του έδωσε ψυχολογία και αίγλη. Και συνεχίζουμε.

Ο Ιβάν Σαββίδης αρχίζει να αμφιβάλλει για το οικοδόμημα που έχτισε με Φράνκ Άρνεσεν τεχνικό διευθυντή και Ιγκόρ Τούντορ προπονητή. Αρχικά προσθέτει τον Νίκο Βεζυρτζή με τον οποίο "καπελώνει" τον Άρνεσεν και στη συνέχεια τον Λούμπος Μίχελ με σκοπό την αντικατάσταση του Δανού. Στις μεταγραφές προκύπτει ένα αλλαλούμ από τα λίγα, με τον Άρνεσεν να προτείνει και τον Σαββίδη να μην αποδέχεται τίποτα, τον Βεζυρτζή να προτείνει και να δέχεται τα μισά και τον ΠΑΟΚ να ξεκινά τη σεζόν με υποψία αποκλεισμού από το Κύπελλο καθώς έχασε με 2-1 από την (ουραγό στο πρωτάθλημα) Καλλονή. Και ενώ όλα δείχνουν απόλυση Τούντορ, ο Σαββίδης τον κρατάει. Τα στραβοπατήματα συνεχίζονται, ο Τούντορ φτάνει ξανά στην πόρτα της εξόδου, με τον Σαββίδη να μην την ανοίγει. Και συνεχίζουμε.

Ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΙ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥΝΤΟΡ

Ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα έχει χάσει την επαφή του με τη δεύτερη θέση (αν και ήταν μόλις ένα βαθμό πίσω από την δεύτερη ΑΕΚ με τη λήξη του πρώτου γύρου) και στο Κύπελλο φτάνει στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Το ματς δεν τελειώνει ποτέ λόγω διακοπής, Στη συνέχεια έρχεται η "κατραπακιά" από τον υποβιβασμένο Πανθρακικό και ο Τούντορ φεύγει όχι τόσο λόγω των αποτελεσμάτων όσο για τις απαξιωτικές δηλώσεις για το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Και συνεχίζουμε.

Ο "Δικέφαλος" δίνει το τιμόνι στον Βλάνταν Ίβιτς, με τον Σέρβο τεχνικό αν έχει παραλάβει μια ομάδα με 32 θλάσεις και 1 νίκη στους τελευταίους 11 αγώνες. Και ο Δικέφαλος τελείωσε την σεζόν με 1 ήττα στα τελευταία 9 παιχνίδια, αήττητη στα πλέι οφ και πρώτη, την στιγμή που μπήκε χωρίς βαθμούς, έναντι δυο που είχαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

Η απόκρουση του Γλύκου κράτησε τον Ίβιτς

Όλη τη σεζόν, ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που δεν περίμενες. Είτε προς τη σωστή είτε προς την λάθος κατεύθυνση. Και στο φινάλε, τα πάντα κρίθηκαν από μια τεράστια απόκρουση του Παναγιώτη Γλύκου στο σουτ του Πέτριτς. Όλα σε μια στιγμή. Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο αν η μπάλα κατέληγε στα δίκτυα. Μπορεί να φαίνεται παράλογο να κρίνεται ένας προπονητής από ένα σουτ. Δεν ξέρω αν ο Σαββίδης θα ανακοίνωνε την παραμονή του Ίβιτς, αν ο ΠΑΟΚ έχανε από τον Παναθηναϊκό.

Αλλά με βάση όλα όσα έγιναν μέσα στη σεζόν, πιστέψτε με, μου φαίνεται λογικό το "γκολ Πέτριτς, ψάχνει προπονητή ο ΠΑΟΚ, απόκρουση Γλύκου, μένει ο Ίβιτς". Ίσως ο Σαββίδης να είχε προαποφασίσει την παραμονή Ίβιτς. Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ κλείνει το θέμα προπονητή πριν καν αυτό ανοίξει…. "επίσημα". Και το έκανε πιο γρήγορα και από το καλοκαίρι του 2014, όταν και είχαν μεσολαβήσει μόνο δυο μέρες από το φινάλε των πλέι οφ μέχρι την ανακοίνωση του νέου προπονητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League
Προπονητής και τη νέα σεζόν ο Ίβιτς
H ασύλληπτη απόκρουση του Γλύκου στο σουτ του Πέτριτς!

News 24/7

24MEDIA NETWORK