Από την τριετία, στους πέντε μήνες ο ΠΑΟΚ

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τον μεταγραφικό σχολιασμό του ΠΑΟΚ, το θέμα της λειτουργικότητας και τον ρόλο του Βεζυρτζή.

Από την τριετία, στους πέντε μήνες ο ΠΑΟΚ

Τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα με τον Γιώργο Γκαλίτσιο έδειξαν ξεκάθαρα την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να... μεγαλώσει την απόσταση που πλέον τον χωρίζει από τον Φρανκ Άρνεσεν. Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον απολογισμό της αγωνιστικής παρουσίας των μεταγραφικών αποκτημάτων, ειδικά με βάση τα χρήματα που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι και το έδειξε με την προσθήκη του Νίκου Βεζυρτζή στα... χωράφια του Δανού αθλητικού διευθυντή. Αν δεν υπήρχε Βεζυρτζής, ο Γιώργος Γκαλίτσιος θα ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ. Νίκος Βεζυρτζής και Φρανκ Άρνεσεν έχουν διαφορετική προσέγγιση.

Η απάντηση του Άρνεσεν στην κριτική

"Ένα από τα πράγματα που θέλαμε το περασμένο καλοκαίρι ήταν ν’ αποκτήσουμε νέους, ταλαντούχους παίκτες και να χτίσουμε πάνω τους. Όταν, βέβαια παίρνεις νέους παίκτες ή προωθείς παιδιά από τις Ακαδημίες γνωρίζεις πως υπάρχει ένα ρίσκο σχετικά με το επίπεδο που μπορούν να φτάσουν. Στη θέση μου οφείλω να είμαι υπομονετικός και να τους δώσω την ευκαιρία να… αναζητήσουν τον πραγματικό τους εαυτό. Να μην πάρει κανείς μια γρήγορη απόφαση. Προτιμώ δύο φορές το χρόνο να κάνουμε μεγάλες συναντήσεις και να αναλύουμε τους παίκτες. Και τους νέους και αυτούς που βρίσκονταν στην ομάδα. Αυτό κάναμε τον Δεκέμβριο. Είδαμε τα στατιστικά από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Ποιος σκόραρε, ποιος έδωσε ασίστ, τα λάθη μας, την κατοχή, τις πάσες, τις σημαντικές πάσες, τις μετρήσεις της φυσικής κατάστασης, τα τρεξίματα και τα συγκρίναμε με τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνεται καθημερινά. Πρέπει να γίνεται μία φορά το τρίμηνο και κάθε έξι μήνες να λαμβάνονται οι αποφάσεις", δήλωσε πρόσφατα ο Φρανκ Άρνεσεν στο περιοδικό του ΠΑΟΚ κάνοντας τον απολογισμό του, και δίνοντας με ένα τρόπο τη δική του απάντηση στη κριτική που γίνεται στους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι.

Ο Σαββίδης δεν έχει υπομονή

Η ουσία είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης, αν και μιλούσε συνεχώς για υπομονή, για μια ακόμα φορά, είναι ο πρώτος που δεν την έχει. Και τα όσα πιστεύει, τα εκφράζει μέσω της τοποθέτησης του Νίκου Βεζυρτζή ως τοποτηρητή του αγωνιστικού τμήματος.

"Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε την εικόνα του ΠΑΟΚ, να φτάσει εκεί που πρέπει να είναι. Αυτό που ζητάμε εμείς και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Αυτό θέλει δουλειά. Δεν ξέρω τι λάθη έχουν γίνει. Αυτά προσπαθούμε να διορθώσουμε, να αποφύγουμε. Το δύσκολο για μένα είναι ότι ασχολούμαι μήνα Δεκέμβριο πάλι που έχει γίνει όλος ο προγραμμματισμός και καλούμαι να τον ακολουθήσω. Πρέπει να βοηθήσω απ΄ όλες τις πλευρές και με όλες τις δυνάμεις για να διορθώσω όλα τα κακώς κείμενα. Λόγο έχω, θέση έχω, αποφάσεις παίρνω από εκει και πέρα είναι στο χέρι μου να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της. Η ιστορία-πρωτάθλημα έχει χαθεί για τον ΠΑΟΚ, από την 5η αγωνιστική τους πρωταθλήματος. Εγώ τα λέω χύμα και τσουβαλάτα. Έχουν μείνει λοιπόν δύο στόχοι, πέντε μήνες όλη η ιστορία. Το ένα είναι η δεύτερη θέση για να παίξει προκριματικά του χρόνου, το θέλω και το ζητώ όσο τίποτα άλλο. Και το δεύτερο είναι το Κύπελλο Ελλάδος για να δώσουμε μια χαρά σε αυτόν τον πικραμένο κόσμο".

Αυτά δήλωσε το βράδυ της Κυριακής στο ΣΚΑΙ ο Νίκος Βεζυρτζής. "Πέντε μήνες, όλη η ιστορία". Αυτή η ατάκα, μου μένει. Μια ομάδα που ξεκίνησε τριετές πλάνο το καλοκαίρι, με τις πιο λογικές συνθήκες που υπάρχουν, έφτασε στο "πέντε μήνες όλη η ιστορία". Λες και δεν ήταν στόχος του ΠΑΟΚ το κύπελλο και η δεύτερη θέση. Ήταν, αλλά πλέον αρχίζει να γίνεται αυτοσκοπός.

Ο Ιβάν είναι απρόβλεπτος

Όσο για την μεταγραφική ιεραρχία; Το καλοκαίρι, ο Φρανκ Άρνεσεν έψαχνε, έβρισκε, παρουσίαζε σε Τούντορ και Σαββίδη και οι παίκτες υπέγραφαν. Πλέον, ο Φρανκ Άρνεσεν ψάχνει, βρίσκει, παρουσιάζει σε Τούντορ, Άγγελίδη, Βεζυρτζή, και αυτοί στέλνουν τη περίπτωση στον μεγαλομέτοχο.

Τι μεταγραφές θα κάνει ο ΠΑΟΚ; Ο Σαββίδης είναι απρόβλεπτος και αυτό το ξέρουν όλοι. Δε θα μου κάνει εντύπωση αν δεν δώσει λεφτά για μεταγραφή και γίνει κίνηση μόνο για δανεικούς ή έστω βγάλει ένα μικρό κονδύλι. Ούτε θα μου κάνει εντύπωση, αν ο ΠΑΟΚ περάσει την Καλλονή και έχει καλή κλήρωση στα προημιτελικά του κυπέλλου, και ακούσει κανένα "μεγάλο" όνομα και να τα ρίξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ξέρει τι θέλει ο ΠΑΟΚ, αλλά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK