Έβγαλε πάλι μέταλλο o ΠΑΟΚ

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τον ΠΑΟΚ που ξεκίνησε τα πλέι οφ με υπομονή, επιμονή και... προπονητή. Το μέταλλο που βγάζει και το μπράβο στον Ιβιτς.

Έβγαλε πάλι μέταλλο o ΠΑΟΚ

Η σούμα στα δυο πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ, λέει... ΠΑΟΚ, με έναν αστερίσκο. Και αυτός ο αστερίσκος υπήρχε και πριν τα πλέι οφ. Και ο ΠΑΟΚ παλεύει και κόντρα σε αυτόν τον αστερίσκο. Σε δυο παιχνίδια πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τέσσερις βαθμούς έχοντας βρεθεί δυο φορές πίσω στο σκορ, έχοντας παίξει σχεδόν 75 λεπτά με παίκτη λιγότερο, έχοντας τραυματισμό βασικού παίκτη πριν από παιχνίδι, παίκτη που ζητά αλλαγή, τον οποίο αντικαθιστά παίκτης που χτυπά στο κεφάλι και παίζει με γάζα, άλλο παίκτη που μπαίνει ως αλλαγή και βγαίνει λόγω τραυματισμού.

Έχει δεχθεί δυο γκολ, το ένα σε χειρότερη δυνατή στιγμή από το άλλο. Το πρώτο στο 44', λίγο πριν πάει στα αποδυτήρια στο ματς με την ΑΕΚ, και το άλλο στο 46', μόλις μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό. Και όλα αυτά σε δυο παιχνίδια, στα οποία είχε άδεια τη δική του έδρα και γεμάτη ολόκληρη την έδρα του αντιπάλου.

Σε αυτά τα δυο ματς πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ έπαιξε με υπομονή, με επιμονή, με μυαλό και... με προπονητή που αξιοποιεί όλους τους διαθέσιμους παίκτες. Ο Βλάνταν Ίβιτς παλεύει να ανέβει το βουνό, και τα πάει μια χαρά, κόντρα σε πολλά δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο έβγαλε μέταλλο ομάδας που παίζει με το χώρο που του δίνει ο αντίπαλος, με το χρόνο όταν χρειάστηκε, με τσαμπουκά εντός και εκτός ορίων, τα οποία όρια, στη τελική τα ορίζει ο διαιτητής.

Ο ΠΑΟΚ είχε και τη τύχη με το μέρος του, αλλά πολλές φορές, τη τύχη, σε ένα βαθμό, την ορίζεις και εσύ ο ίδιος. Ο Δικέφαλος δέχθηκε γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους και μόλις πήρε τη μπάλα ψάχτηκε να βγάλει επίθεση, και την έβγαλε και δικαιώθηκε ισοφαρίζοντας. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να δώσει τον ελάχιστο δυνατό χώρο σε Βιγιαφάνιες, Λέτο και Μπεργκ, με τον τελευταίο να βρίσκει τρεις φορές πεδίο. Στη πρώτη ο Γλύκος του είπε “όχι”, την δεύτερη σκόραρε και τη τρίτη σημάδεψε δοκάρι. Ο Βλάνταν Ίβιτς “φόρτωσε” τον άξονα, έστειλε τον Παναθηναϊκό στα άκρα, και οι Μαλεζάς και Τζαβέλλας, όπως και στο ματς με την ΑΕΚ, πήραν όλες μα όλες τις κεφαλιές στη μεσαία γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τέσσερις βαθμούς. Μιλάμε για τέσσερις βαθμούς για τους οποίους πάλεψε μέχρι τέλους. Μάτωσε μεταφορικά και κυριολεκτικά γι' αυτούς τους βαθμούς. Και δείχνει ικανός να το πάει μέχρι τέλους. Και εδώ έρχεται ο αστερίσκος. Έχασε τους Κάτσε και Τζιόλη από δικά τους λάθη, είχε τον Μακ απόντα στο πρώτο παιχνίδι και “απόντα” στον δεύτερο αγώνα (εκτός αγώνα ήταν ο Σλοβάκος στη Λεωφόρο), έχασε ξανά παίκτη με θλάση (Ζάιρο), έχει έναν παίκτη στα πιτς (Βίτορ), έχει έναν παίκτη στα... πρόθυρα των πιτς (Ροντρίγκες), και την Τετάρτη πηγαίνει να παίξει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο που έχει πάρει τις ανάσες του καθώς δεν έπαιξε με την ΑΕΚ. Τα πλέι οφ έχει πάρα πολύ δρόμο. Δεν ξέρουμε ποια ΑΕΚ θα δούμε μετά τον τελικό, δεν ξέρουμε τι ρόλο θα παίξει η ξεκούραση του Πανιωνίου, τι ρόλο θα παίξει η ξεκούραση του Παναθηναϊκού, που θα ξαναπαίξει σε μια εβδομάδα. Εδώ που τα λέμε, μόνο ο ΠΑΟΚ παίζει πλέι οφ, με την έννοια του όρου. Παιχνίδια Τετάρτη – Κυριακή Τετάρτη δηλαδή. Το μπάχαλο με το κύπελλο έχει κάνει άνω-κάτω και τα πλέι οφ.

Και κάτι τελευταίο. Και οι τέσσερις βαθμοί που πήρε ο ΠΑΟΚ είναι βαθμοί ΚΑΙ του Ίβιτς. Και μπράβο του, διότι έχει πάρει τα αποδυτήρια, έχει κάνει τους παίκτες δικούς του, και έχει αξιοποιήσει όλους τους παίκτες του μέχρι τώρα. Και θα χρειαστεί και άλλους. Και όσοι μπουν, πρέπει και εκείνοι να βγάλουν το μέταλλο των υπόλοιπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1

Απαράδεκτο ποστ του γιου του Σαββίδη

"Εγκληματικό" μαρκάρισμα του Τζιόλη

News 24/7

24MEDIA NETWORK