Προσκλητήριο για αναφορά!

Ο Αντώνης Τσακαλέας αφήνει τα διοικητικά του ΠΑΟΚ στην άκρη και επικεντρώνεται στα δύσκολα που περιμένουν τον Ιγκόρ Τούντορ. Οι θλάσεις και τα ματς-φωτιά που έρχονται.

Προσκλητήριο για αναφορά!

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ο ΠΑΟΚ έχει χάσει δυο ποδοσφαιριστές για έξι εβδομάδες, έναν πρόεδρο, έναν αντιπρόεδρο, και πάνω απ' όλα την ηρεμία του. Αυτό που μένει σήμερα το πρωί, είναι να γίνει ένα προσκλητήριο για αναφορά, να μετρηθούν οι παρόντες και να βρεθεί ένας τρόπος να... γυρίσει το κουμπί και να αρχίσει ο ασπρόμαυρος οργανισμός να σκέφτεται τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Πανιώνιο, για αρχή.

Πάμε από την αρχή!

Τα όσα έγιναν στο εσωτερικό του Δικεφάλου του Βορρά από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Τρίτης έχουν λίγο ως πολύ και καταγραφεί και αναλυθεί. Ο Ιγκόρ Τούντορ αποφάσισε να δώσει ρεπό στους παίκτες όλες αυτές τις ημέρες. Κάτι που θα έκανε είτε ο ΠΑΟΚ ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Βέβαια, ένα τριήμερο ρεπό για μια μεταφράζεται ως επιβράβευση αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, και ως περίεργη πράξη αν αυτά είναι αρνητικά.

Ο Τούντορ δεν κοίταξε ούτε τα αποτελέσματα ούτε το όνομα του αντιπάλου στο παιχνίδι της Κυριακής όταν έβγαζε το πρόγραμμα με το τριήμερο ρεπό. Κοίταξε απλά το αγωνιστικό πρόγραμμα των προηγούμενων 20 ημερών. Το οποίο περιελάμβανε παιχνίδια στις 10, στις 14, στις 17, στις 20, στις 24, στις 27 και στις 30 του μήνα, για μια ομάδα που πριν από αυτό το πρόγραμμα είχε 17 θλάσεις και μετά το τέλος αυτού είχε 22, καθώς προστέθηκαν στη λίστα οι Γλύκος, Λέοβατς, Χαρίσης, Ζάιρο και Ροντρίγκες.Κανείς από τους προαναφερθέντες δεν θα είναι στη διάθεσή του για το παιχνίδι της Κυριακής, όπως και ο τιμωρημένος Μπερμπάτοφ και ο Κωνσταντινίδη.

Ο Κροάτης τεχνικός είναι ο νέας που θα σήμερα θα συναντηθεί με την ομάδα, και η δουλειά που έχει να κάνει μέσα στα αποδυτήρια είναι εξίσου, και ίσως πιο σημαντική, με αυτό που έχει να κάνει στο γήπεδο.

Ο Ιβάν Σαββίδης από την πλευρά του, έφτασε, όπως και αν το έκανε αυτό, στην απόφαση παραμονής του Ιγκόρ Τούντορ στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας. Πλέον, δεν έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο πάρθηκε η απόφαση. Το είπε και ο ίδιος. "Πρέπει να είναι οι πιο ουσιαστικοί συνεργάτες του προπονητή και οφείλουν να γνωρίζουν ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία θα τη θεωρήσω δική τους αποτυχία και -από την άλλη- η επιτυχία της ομάδας θα θεωρηθεί επίτευγμα συνολικής δουλειάς" ανέφερε και ήδη ο Νίκος Βεζυρτζής, που διαφωνεί με την παραμονή Τούντορ, κατέθεσε επιστολή παραίτησης. Όχι μόνο γι' αυτό, αλλά, ξαναλέω. Πλέον ο ΠΑΟΚ καλείται να λειτουργήσει με το "ό,τι έγινε, έγινε" και να κοιτάξει μπροστά.

Ακολουθεί και Κούδας

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έμεινε με τους Λούμπος Μίχελ και Φρανκ Άρνεσεν στο στενό του περιβάλλον. Αγγελίδης και Βεζυρτζής τελείωσαν, ενώ και ο Γιώργος Κούδας ίσως ακολουθήσει το δρόμο του Βεζυρτζή.

Είναι ίσως η κατάλληλη ώρα να φανεί ο νέος τιμ μάνατζερ. Άλλωστε, αυτός έμεινε ως μόνος "συνδετικός κρίκος", πλην του Φρανκ Άρνεσεν. Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος καλείται να "πιάσει δουλειά" ενόψει των δυο πρώτων αγώνων, με Ολυμπιακό και Πανιώνιο.

Και αφού επιστρέψουν οι παίκτες στις προπονήσεις, ο Τούντορ στο γραφείο του, όσοι παρέμειναν εντός ΠΑΕ στις θέσεις του, να αρχίσει ο ΠΑΟΚ να λειτουργεί με την όποια ηρεμία βρει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK