Του άνοιξε τα μάτια

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τα μηνύματα που έλαβε ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τη Στεάουα.

Του άνοιξε τα μάτια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ κυλάει σχεδόν ιδανικά από πλευράς αποτελεσμάτων. Μετά το ματς με την Σιλφόλντε που η μισή ομάδα σκόραρε, ήρθε το παιχνίδι με την Μπριζ στο οποίο ο Δικέφαλος πέτυχε μια νίκη ψυχολογίας. Τώρα, ήταν η σειρά του αγώνα με την Στεάουα και την πρώτη ήττα με την οποία κανείς δεν μπορεί να χαρεί, αλλά ο Βλάνταν Ίβιτς μπορεί να χρησιμοποιήσει. Οι Ρουμάνοι έστειλαν μηνύματα στον Σέρβο τεχνικό, που φαίνεται πως έχει πάρει τις πρώτες του αποφάσεις με την βοήθεια και της Στεάουα.

Δούλεψε στα στημένα

Από τα επτά γκολ του χθεσινού 4-3 της Στεάουα επί του ΠΑΟΚ, τα τρία γκολ προήλθαν από στημένη φάση. Το πρωί του αγώνα ο Βλάνταν ίβιτς έβαλε τους Περέιρα και Πέλκα να εκτελέσουν φάουλ από μέση απόσταση και κόρνερ, και στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Κουλούρη μετά από φάουλ του Πέλκα, ενώ υπήρχαν άλλες δυο εκτελέσεις φάουλ στις οποίες οι ασπρόμαυροι είχαν ευκαιρία για γκολ. Το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ ήρθε από απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες, με τον Ζάιρο να δημιουργεί ρήγμα στο τείχος των Ρουμάνων. Ενδιάμεσα, η Στεάουα είχε ισοφαρίσει με κεφαλιά μετά από κόρνερ. Όλες αυτές οι φάσεις χρίζουν ανάλυσης, τόσο για το τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύτηκε τα δικά του χτυπήματα όσο και το γιατί οι Ρουμάνοι βρήκαν το τρόπο να "πληγώσουν" τον ΠΑΟΚ από κόρνερ. Όσον αφορά τα τρία γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, το βάρος πηγαίνει κυρίως ατομικά. Στο λάθος του Τζιόλη, που πήγε να πάρει επάνω του μια επικίνδυνη φάση και το πλήρωσε με το γλίστρημά του, στην αδυναμία του Κρέσπο να "τζαρτζάρει" τον αντίπαλό του στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να "φάει" μια "κίνηση πίβοτ" σε ένα χώρο που αν συμβεί αυτό, δύσκολα η άμυνα τη "βγάζει καθαρή" και στις λάθος αντιδράσεις του Βελλίδη, σε φάσεις που έχει αποδείξει οτι "τις έχει".

ΤΟΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ

Η λύση όμως δεν είναι το να πέσει το "ανάθεμα" σε τρεις παίκτες. Αυτό είναι το εύκολο, και στο κάτω - κάτω της γραφής, συμφέρει τους πάντες εκτός από αυτούς τους τρεις. Ο προπονητής τους "στεγνώνει" και τους βγάζει "στον τάκο", οι υπόλοιποι συμπαίκτες επαναπαύονται στα "ατομικά λάθη" και ο κόσμος έχει εξιλαστήρια θύματα στα οποία ρίχνει όλο το "ανάθεμα", ηρεμεί και περιμένει είτε λύση από τον πάγκο είτε "παικταράδες από την διοίκηση". Αυτό είναι το θέμα; Το ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ούτε ο Βελλίδης ούτε ο Τζιόλης δεν μοιάζουν να είναι στις πρώτες επιλογές του Ίβιτς ενόψει της ενδεκάδας που προετοιμάζει με φόντο τα παιχνίδια της τρίτης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι η λύση στα προβλήματα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ χθες. Ο Σέρβος τεχνικός ξεκίνησε το ματς με μια ενδεκάδα στην οποία οι περισσότεροι εκ των παιχνίδια που βρέθηκαν σε αυτή είναι στα πρώτα του πλάνα. Τους έδωσε την ευκαιρία να "μιλήσουν" στο γήπεδο, σε ένα φιλικό που "μετρούσε" απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Η Στεάουα του άνοιξε τα μάτια. Τον προειδοποίησε οτι και το μισό λάθος μπορεί να γίνει γκολ. Ο Τζιόλης υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του και το πλήρωσε, ο Κρέσπο δεν πήγε με τσαμπουκά στη φάση και τη πλήρωσε, ο Βελλίδης δεν έπεσε έστω και αν νόμιζε πως δεν χρειάζεται και τη πλήρωσε. Παθήματα για εκείνους, μαθήματα για όλους. Ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε καλά που τους "κάλυψε" δημοσίως, όπως σωστά εκφράστηκαν και οι ανησυχίες που αφορούσαν τον Κρέσπο και την εικόνα του στο χθεσινό ματς. Ο Ισπανός είναι γρήγορος όταν η μπάλα είναι χαμηλά αλλά η σωματοδομή του δεν είναι αυτή που "γεμίσει" το κέντρο της άμυνας. Ίσως γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ θα ψάχτει και πάλι στην υπόθεση Βαρέλα.

ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, εξαιρώντας το φιλικό με την Σιλφόλντε, τα πέντε γκολ στα παιχνίδια με Μπριζ και Στεάουα είναι θετικό δείγμα. Και το ακόμα καλύτερο για τον ΠΑΟΚ είναι η ποικιλία που υπάρχει. Και γκολ από κόντρα έχει βγει, και γκολ με ατομική προσπάθεια, και γκολ από στημένη φάση με πάσα και γκολ από στημένη φάση εκτελεσμένη απ’ ευθείας. Και ακόμα είναι "εκτός" ο Μπίσεσβαρ, αλλά και ο Μακ, που… επέστρεψε άρον - άρον για να παίξει στα προκριματικά και να ξαναβγει στη βιτρίνα προς πώληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ - Στεάουα 3-4
Ιβιτς: "Βαριά πόδια, κουρασμένοι παίκτες και λάθη τακτικής"

News 24/7

24MEDIA NETWORK