Πόσα απίδια πιάνει ο... πάγκος

Με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, ο Αντώνης Τσακαλέας βαθμολογεί τους παίκτες που τράβηξαν... κουπί στον ΠΑΟΚ όλο αυτό το διάστημα με φόντο τη συνέχεια που "καίει".

Πόσα απίδια πιάνει ο... πάγκος

Ο πρώτος "ημιμαραθώνιος" με τους αγώνες κόντρα σε Καμπάλα, ΑΕΚ, Ατρόμητο, Ντόρτμουντ και Ολυμπιακό έχει ήδη τελειώσει και ο ΠΑΟΚ μπαίνει στον δεύτερο και στις αναμετρήσεις με Ηρακλή, Κράσνονταρ, Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης και Κράσνονταρ ξανά. Ο Ιγκόρ Τούντορ έχει ήδη στα χέρια του την "βαθμολογία" των παικτών που τράβηξαν κουπί πόλο αυτό το διάστημα, και καλείται να βρει τρόπο να φρεσκάρει την ομάδα και να εντάξει περισσότερους παίκτες στην... αγωνιστική της καθημερινότητα.

Τέρμα: Χάνει πόντους αλλά... μένει

Είναι καλός ο Όλσεν; Τα αξίζει τα λεφτά του; Θα βελτιώσει τις εξόδους; Ως πότε θα έχει φανέλα βασικού; Θα έρθει γκολκίπερ τον Ιανουάριο; Ερωτήσεις πολλές, με τις απαντήσεις να αναμένονται σύντομα. Ούτε ο Τούντορ, ούτε ο Άρνεσεν αισθάνονται καλά με τον Όλσεν. Και ο λόγος που δεν αισθάνονται καλά είναι διότι δεν τους έχει βοηθήσει ο ίδιος ο Σουηδός να το κάνουν.

Πόσα απίδια πιάνει ο... πάγκος

Πίστωση χρόνου έχει, και ο Όλσεν και όλοι. Απλά ο Όλσεν είναι εκείνος του οποίου η... μπάρα έχει αδειάσει περισσότερο από κάθε άλλου. Φθείρεται και δεν τον έχει βοηθήσει και η άμυνά του να σταματήσει η φθορά. Με τον ΠΑΟΚ τρίτο στον Ευρω-όμιλο και τέταρτο στην Σούπερ Λιγκ, η πίεση υπάρχει σε όλους και ο Όλσεν "τρώει" την περισσότερη. Ο Σουηδός θα συνεχίσει να έχει τη θέση του και το για πόσο θα το κρίνει, στη τελική, ο ίδιος.

Άμυνα: Υστερεί σε σημεία, έχει ένα "χαρτί"

Στα μετόπισθεν, υπάρχει μια κατάσταση που κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ θα την έβρισκε μπροστά του. Οι δυο από τους τρεις βασικούς κεντρικούς αμυντικούς έχουν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Αυτό, είναι "θέμα" ακόμα και αν τα πήγαιναν περίφημα, διότι και σε αυτή τη περίπτωση έπρεπε οι ασπρόμαυροι να αποφασίσουν τι αμυντικούς ψάχνουν, τι λεφτά θα δώσουν. Το να υπάρχουν τρεις κεντρικοί αμυντικοί και ο πιο σταθερός να είναι αυτούς που έγινε κεντρικός αμυντικός πριν από δυο χρόνια, στα 25 του δηλαδή (Τζαβέλλας), είναι πρόβλημα για την ομάδα. Ως εναλλακτική υπάρχουν ο Μαλεζάς. Το θέμα δηλαδή δεν είναι μόνο ποιοτικό αλλά και ποσοτικό.

Φουλ-μπακ: Ένας έρχεται, ένας "φεύγει"

Την ώρα που ο Μαρίν Λέοβατς έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής στην αγωνιστική δράση, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης βγήκε εκτός μάχης για ένα μήνα και ο Στέλιος Κίτσιου για περίπου δυο εβδομάδες.

Από εκεί που επιλογές ήταν Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης, Κίτσιου, είναι Ροντρίγκες, Λέοβατς και στο βάθος Σκόνδρας, που έχει την ευκαιρία να βγει από την... ναφθαλίνη . Ουσιαστικά, το κενό στα δεξιά ήρθε να βάλει εμπόδια στη νέα "μετακόμιση" του Ροντρίγκες, την οποία ετοιμάζει ο Τούντορ.

Ανασταλτικοί μέσοι: Η επιστροφή του... πιο ακριβού

Ο Γκόικο Τσίμιροτ δεν έχει προλάβει να γράψει ούτε καν ένα 20λεπτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς στη πρεμιέρα με την Ξάνθη υπέστη διπλό μυϊκό τραυματισμό. Ο,τι χειρότερο, στη χειρότερη δυνατή χρονική στιγμή. Ο Βόσνιος, που ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ, είναι ο παίκτης που ο Τούντορ τον περιμένει πως και πως.

Πόσα απίδια πιάνει ο... πάγκος
INTIME SPORTS

Στον άξονα, υπάρχει ο Αλέξανδρος Τζιόλης, που έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ αλλά και σε τρία της εθνικής, έχει τραβήξει όλο το κουπί... απνευστί, την ώρα που ο Κάτσε δείχνει τελευταία να "παραπατά". Ο Σάμπο κάνει μικρά βήματα αγώνα με τον αγώνα αλλά ακόμα ψάχνεται, και ο Τσίμιροτ είναι η μεγάλη ελπίδα του Τούντορ.

Επιτελικοί μέσοι: Μόνος του

Ο Τούντορ έριξε μεγάλο βάρος στις πλάτες του Δημήτρη Πέλκα, και ο μικρός το σήκωσε. Αρχικά κέρδισε νέο συμβόλαιο, στη συνέχεια κέρδισε το χειροκρότημα της Τούμπας και του προπονητή του. Και τα... "ρεπό" του, ποιος; Ο Γκολάσα "σήκωσε το χέρι" να πει "εγώ" αλλά δεν πείθει τον Κροάτη. Επόμενη λύση; Ο τεχνικός του Δικεφάλου σκέφτεται να ρίξει εκεί τον Ροντρίγκες, ποντάροντας στην ταχύτητά του και στην ικανότητά του στο "1vs1". Εκεί όμως δεν θα έχει τους χώρους που είχε στα άκρα...

Επίθεση: Ο Μακ... και οι άλλοι

Ο Ρόμπερτ Μακ, με ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα πριν καν κλείσουμε τα μισά του Οκτωβρίου, έχει κλείσει θέση στην επίθεση του ΠΑΟΚ και... αφήνει Αθανασιάδη και Μπερμπάτοφ να ερίζουν για την άλλη θέση, και τον Τούντορ να ψάχνει τρόπο για να κρατήσει τις ισορροπίες και παράλληλα την αποδοτικότητα της γραμμής.

Ο Βούλγαρος δεν είναι πλέον ο παίκτης με την ειδική μεταχείριση λόγω έλλειψης προετοιμασίας. Έκλεισε τον συγκεκριμένο κύκλο και πλέον περιμένει μεγαλύτερη συμμετοχή, με τον Τούντορ να περιμένει περισσότερα πράγματα. Παρά τα γραφόμενα στον Τύπο της Βουλγαρίας, οι σχέσεις Τούντορ - Μπερμπάτοφ είναι μια χαρά, κυρίως διότι ο παίκτης κατανόησε τις σκέψεις του προπονητή και τις αποδέχθηκε.

Πόσα απίδια πιάνει ο... πάγκος

Από εδώ και πέρα, ο Κροάτης πρέπει να βρει νέο πλάνο, όχι μόνο για τον Μπερμπάτοφ, αλλά γενικά για τους παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο, όπως οι Λέοβατς, Τσίμιροτ σε πρώτο πλάνο, και ο Μαλεζάς σε δεύτερο. Παίκτες που... πρέπει να έρθουν για να αρχίσουν να "αξιολογούνται" και εκείνοι σε συνθήκες αγώνων, και να φανεί αν ο πάγκος του ΠΑΟΚ μπορεί να σηκώσει δυο και τρεις (έρχεται και το κύπελλο) διοργανώσεις.

Πλην αυτών, υπάρχουν και αρκετοί παίκτες ακόμα, τους οποίους, τη δεδομένη στιγμή ο Τούντορ τους έχει στη "τρίτη γραμμή". Οι Χαρίσης, Κοροβέσης, Μυστακίδης, Αντόνις, Σαββίδης, Πόζογλου, που είναι μεταξύ πάγκου και... δανεισμού.Ο Σκόνδρας είναι... μια κατηγορία μόνος του, καθώς είναι μεν στη τρίτη γραμμή αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα δανεισμού. Είναι στη τρίτη του σεζόν πλέον στον ΠΑΟΚ και από το ζενίθ του (από τους πρώτους σε ασιστ πέρυσι) έφτασε στο ναδίρ. Η φημολογία για Παναθηναϊκό έχει βάση, και είχε βάση από το καλοκαίρι. Ο Δεκέμβριος πλησιάζει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK