Συλλαλητήριο κατά της γκρίνιας

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες βυθισμένος στην "Μολεδιάδα" όμως τόσο πριν την έναρξη του βραζιλιάνικου σήριαλ όσο και μετά το τέλος αυτού, το ερώτημα που αν το ρίξεις σε παρέα ΠΑΟΚτσήδων θα φουντώσει την κουβέντα είναι ένα: "Με τον Πρίγιοβιτς, τι γίνεται;". Και γίνονται πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται. Σχολιάζει ο Αντώνης Τσακαλέας.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
lutsesku prijovic EUROKINISSI

Πριν φτάσει ο καθένας στα συμπεράσματά του, θα είναι καλό να μπουν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης "Πρίγιοβιτς" στο τραπέζι. Να μπουν τα δεδομένα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, στη πορεία της όλης συζήτησης.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ

Η κυριαρχία του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς δεν αμφισβητείται. Σκοράρει, τελειώνοντας σωστά τις φάσεις. Και... οι τυφλοί το βλέπουν αυτό. Τα νούμερα είναι αμείλικτα και θυμίζουν Αθανασιάδη στα καλά του. Και αυτή είναι και η ρίζα της συζήτησης. Η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε Πρίγιοβιτς και Κουλούρη στο σκοράρισμα (8 – 2 στο πρωτάθλημα) είναι αυτή που κάνει στο μυαλό των περισσότερων αδικαιολόγητη την εναλλαγή των επιθετικών, σε μια περίοδο που ο ΠΑΟΚ δεν είχε δα και τους πολλούς αγώνες για να σκεφτεί κάποιος πως υπάρχει λόγος για ροτέισον.

Άλλωστε, αν ο Πρίγιοβιτς σκόραρε λιγότερο ή αν ο Κουλούρης σκόραρε περισσότερο, δεν θα γινόταν η όποια κουβέντα γίνεται, σε αυτή τη βάση.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν βασικός στις πρώτες δέκα αγωνιστικές με τον ΠΑΟΚ να έχει απολογισμό 5-3-2. Οι εναλλαγές στην επίθεση ξεκίνησαν από την ενδέκατη αγωνιστική και φτάνοντας στην 17η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ έχει απολογισμό 6-1-0 στο διάστημα του ροτέισον. Στις πρώτες δέκα αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ πέτυχε 12 γκολ και στις επόμενες επτά πέτυχε 20 γκολ.

Μπορεί ο καθένας να σταθεί στη διαφορά του βαθμού δυσκολίας των αγώνων στο κομμάτι της σταθερής παρουσίας του Πρίγιοβιτς στην ενδεκάδα με το κομμάτι αγώνων που ακολούθησε, αλλά δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως η εναλλαγή στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε με σκεπτικό από την πλευρά του Λουτσέσκου του στυλ " έχουμε πιο εύκολα παιχνίδια τώρα, ας δώσω ευκαιρίες και στον Κουλούρη".

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Όλα ξεκίνησαν με την συμπλήρωση δέκα αγωνιστικών και συγκεκριμένα μετά την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Ήταν ένα διάστημα στο οποίο έγινε πληθώρα εσωτερικών συζητήσεων, συσκέψεων και σκέψεων. Ήταν η στιγμή που ο Ράζβαν Λουτσέσκου διέγραψε από το μυαλό του το τι λέει το πίσω μέρος της φανέλας του κάθε ποδοσφαιριστή και λειτούργησε με γνώμονα το τι του δίνει ο κάθε ποδοσφαιριστής, αναφορικά με αυτό που ζητάει.

Από την ενδέκατη αγωνιστική και μετά "ενεργοποιούνται" ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, ο Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, ο Βιεϊρίνια σε ρόλο αριστερού μπακ, ο Κάνιας σε ρόλο ανασταλτικού μέσου, Πέλκας σε ρόλο επιτελικού μέσου, ο Λημνιός στα εξτρέμ και ο Κουλούρης. Ο Λουτσέσκου πήγε σε ένα γερό ανακάτεμα. Μέρος αυτού ήταν και η κορυφή της επίθεσης.

Ο ρουμάνος τεχνικός "ψάχτηκε" για βρει τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε αυτό που θέλει να παίζει. Έψαχνε το τρόπο προκειμένου ο ΠΑΟΚ να βάλει ένα στοιχεία στα εντός έδρας παιχνίδια του, και να βρει αποτελεσματικότητα εκτός έδρας.

ΤΑ "ΘΕΛΩ" ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, δικαιώνουν τον Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πορευτεί και να πάρει τα αποτελέσματα που ήθελε το τελευταίο διάστημα ώστε η γκρίνια για το ποιος παίζει και ποιος δεν παίζει να υπάρχει υπό το πρίσμα των νικών. Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς νιώθει άβολα όταν κάθεται στον πάγκο. Ξέρετε κανέναν πρώτο σκόρερ που να ανέχεται τον πάγκο; Ξέρετε κανέναν παίκτη που έχει στόχο να γίνει πρωταθλητής, να ανέχεται τον πάγκο;

Νομίζετε οτι ο Λουτσέσκου δε ξέρει ποιους άφηνε στον πάγκο όταν σταδιακά έκανε τις αλλαγές; Η διαφορά με τον Πρίγιοβιτς έχει να κάνει με το όλο γαϊτανάκι που έχει στηθεί. Τη μια τον έχει στο στόχαστρό της η Λιντς, την άλλη ενδιαφέρεται η Ρεν και πάει λέγοντας. Βάλε σε αυτό και την όλη κουβέντα των φιλάθλων και το γλυκό δένει.

ΣΤΟ... ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ξέρετε εσείς κανένα φίλαθλο ομάδας που να προτιμά τον φιλότιμο επιθετικό από τον σκόρερ; Τον συμμετοχικό επιθετικό από τον κίλερ; Κανέναν. Προπονητή; Υπάρχουν προπονητές που αλλάζουν σχηματισμό ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις των αγώνων. Ο Λουτσέσκου προτιμά να αλλάζει τον επιθετικό του. Και θα το κάνει με μεγαλύτερη ευκολία όταν όλοι οι ποδοσφαιριστές αποδεχθούν πως βρίσκονται στον ΠΑΟΚ "για να πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα και να βγουν πρώτοι σκόρερ" και όχι " για να βγουν πρώτοι σκόρερ και να πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα".

Ναι, αυτό μπορεί να φαίνεται παιχνίδι λέξεων, αλλά είναι και παιχνίδι νοοτροπίας. Το να μη βολεύεται κάποιος ποδοσφαιριστής με τον πάγκο, είναι υγεία. Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν πως αν αφήσεις έναν ποδοσφαιριστή στον πάγκο και δεν γκρινιάζει, δεν "σκιστεί" όταν ξαναμπεί, τότε υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια και στη γκρίνια, υπάρχουν όρια.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων ανεβαίνει για τον ΠΑΟΚ όσο περνάει ο καιρός και η κάθε αναμέτρηση μπαίνει στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν άλλες δώδεκα ημέρες μέχρι να λήξει η συζήτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα να φύγει ο Πρίγιοβιτς και πολλές μέχρι το τέλος της σεζόν όταν και θα γίνει η μεγάλη σούμα.

Στη γκρίνια είναι το χαρακτηριστικό της πλειοψηφίας των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που εκφράζονται, και – καλά να είμαστε – μέσα για να εκφραστεί κάποιος, εν έτη 2018 υπάρχουν πολλά. Μέρος για να εκφραστεί ο ΠΑΟΚ, υπάρχει ένα. Το χορτάρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK