Ζήσε και άσε τους άλλους να τα χάνουν

Ο ΠΑΟΚ έπεσε από τον Λευκό Πύργο και βρήκε πορτοφόλι που είχε μέσα τον Μπίσεσβαρ και τον… Κλωναρίδη, τους παίκτες που έκριναν, μαζί με τους Χουλτ και Μπεργκ, τον δεύτερο ημιτελικό. Σχολιάζει ο Αντώνης Τσακαλέας.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
bisesvar MOTIONTEAM

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός κάλυψε την απουσία του Ζέκα με την… παρουσία του Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος ήταν ο αδύναμος κρίκος του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, καθώς δεν μπόρεσε να πάρει σχεδόν καμία φορά τη μπάλα σε δεύτερο χρόνο, γεγονός που βοήθησε τον Παναθηναϊκό να βγει ξεκούραστα αρκετές φορές στην πλάτη της ασπρόμαυρους άμυνας. Εκεί ο Κλωναρίδης, όσες φορές κινήθηκε έγκαιρα και έξυπνα στον κενό χώρο άλλες τόσες πέταξε στα σκουπίδια ευκαιρίες που στο τέλος του αγώνα της βρήκε μπροστά του.

Ο Ίβιτς είχε προαποφασίσει ότι θα έχει στο αρχικό του σχήμα τους Τσίμιροτ, Σάχοφ και Ουάρντα στον άξονα, και τον Πέλκα στο αριστερό άκρο. Τους μίλησε, τους προετοίμασε για αυτά που ήθελε από εκείνους. Προτίμησε την ταχύτητα του Ουάρντα από τον πιο αργό Μπίσεσβαρ, και τον Πέλκα που δείχνει να έχει καλύτερα τελειώματα από τον Πένρτο Ενρίκε. Από τον Πέλκα πήρε το 100% και από τον Ουάρντα το… μηδέν. Αυτή η “τρύπα” στη μεσαία γραμμή, αυτό το λάθος, δεν πληρώθηκε, και ο Παναθηναϊκός είχε τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες να τελειώσει το ματς πριν το 45’.

ΑΡΓΟΣ ΑΛΛΑ TO THE POINT

Ο Μπίσεσβαρ πήρε τη θέση του Ουάρντα και αμέσως έδωσε ασίστ για την ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Ολλανδός κράτησε μπάλα στη μεσαία γραμμή, πήρε δεύτερες μπάλες και ξαφνικά άρχισε να φαίνεται η απουσία του… Ζέκα, του παίκτη που θα έβγαινε αμέσως στη πλάτη του αντίπαλου δεκαριού για τον Παναθηναϊκό και δε θα τον άφηνε να πάρει ανάσα. Ο Μπίσεσβαρ γρήγορος δεν είναι, αλλά όταν ξέρεις να κάνεις τη μπάλα να… τρέχει σωστά, φαίνεται χωρίς να τρέχεις ο ίδιος. Το τρίτο γκολ έρχεται από τον Εβγέν Σάχοφ. Ουσιαστικά, ο Ίβιτς τον προτίμησε αντί του Κάνιας για ένα σημαντικό λόγο. Διότι πατάει στην αντίπαλη περιοχή, παίρνει ριμπάουντ, είναι πάντα εκεί, το ΄χει δεν το φοβάται. Και το… μπουμπούνισε κάνοντας το 3-0.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΧΟΥΛΤ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θεωρεί ότι δεν έπρεπε να δοθεί κάρτα στον Χουλτ, ο οποίος, έχει χάσει τον Μάτος στην συγκεκριμένη φάση, και με κίτρινη κάρτα στο “κεφάλι” του πάει και… μπλέκει. ο Παναθηναϊκός, όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, χάνει και πάλι ευκαιρίες, ή μάλλον ευκαιρία, στο 80’, με τον Μπεργκ. Άσχετο, αλλά θα το πω διότι θα… σκάσω. Αυτά τα διαφημιστικά μαξιλαράκια που έχουν μπει γύρω γύρω από τις εστίες, μας μας στείλουν αδιάβαστους καμιά μέρα, με τη μπάλα να πηγαίνει εκεί και να μένει σε τέτοια απόσταση από τα δίχτυα που νομίζεις ότι έχει μπει γκολ….

ΟΛΗ Η ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ

Και αφού ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει δυο γκολ στις πρώτες του τέσσερις τελικές προσπάθειες, και μέχρι εκείνη την ώρα ο Παναθηναϊκός έχει επτά τελικές, εκ των οποίων οι τρεις είναι “καθαρές” φάσεις, έρχεται και η κόντρα πάνω στον Μπίσεσβαρ, που δίνει μισό γκολ στον Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος, το κάνει ένα. Σε εκείνο το σημείο, βαλτε όποιο τσιτάτο θέλετε περί σύμπαντος, τύχης, κάρμα….

ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΣΤΟ 2017

Πριν από τρία χρόνια, σε ματς που χρειαζόταν νίκη με 1-0 για να πάει τελικό, ο ΠΑΟΚ το πέτυχε με το τίμημα να είναι πανάκριβο σε όλους τους τομείς. Πρόστιμο πλήρωσε, αφαίρεση βαθμών είχε, πήγε χωρίς τρία βασικά και αναντικατάστατα στελέχη του στον τελικό (Νάτχο, Κατσουράνη, Αθανασιάδη) και είχε φύγει από το ΟΑΚΑ με άδεια χέρια και τέσσερα γκολ στη πλάτη. Αυτή τη φορά, όλα ήταν διαφορετικά. Η αποστολή ήταν πιο δύσκολη καθώς ήθελε τρία γκολ αντί για ένα. “Πόλεμος” δεν έγινε. Την βρήκε την άκρη ο ΠΑΟΚ. Για τον τελικό είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί οτιδήποτε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK