Αργεί η... κωλοτούμπα

«Ομαδάρα», «επέστρεψε», «κοιλιά τέλος, τώρα κοιλιακοί από σίδερο» και άλλα τέτοια ωραία και γλαφυρά σκεφτήκαμε όλοι μετά το εκπληκτικό παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στην Κούτσα Λαμποράλ.

Αργεί η... κωλοτούμπα

Αδιαμφισβήτητα, ό,τι έκαναν οι πρωταθλητές Ευρώπης απέναντι σε μία καλή ομάδα, δεν αποτελεί τίποτε λιγότερο από την αντίδραση μίας ομάδας με μέταλλο, εγωισμό, πίστη στις δυνατότητές της. Ένα σύνολο το οποίο δεν παραδίδεται εύκολα, δεν πετάει λευκή πετσέτα, ξεσπάει.

Όλα αυτά είναι πραγματικά σημαντικά διότι και η νίκη των ερυθρολεύκων μετράει καθώς μιλάμε για το πρώτο «διπλό» στο τοπ-16, ένα διπλό που πέτυχε και ο Παναθηναϊκός, οπότε δεν μένουν πίσω στην κούρσα για την πρόκριση και την πρώτη δυάδα.

Μία από τα... ίδια

Ό,τι είδαμε όμως δεν αποτελεί τίποτε καινούργιο και κυρίως δεν απαντά στα προβλήματα που τέθηκαν στην ομάδα στα προηγούμενα παιχνίδια. Εννοείται πως όταν ο Σπανούλης δεν κλείνεται από δύο και τρεις αντιπάλους, οπότε μπορεί να σκοράρει και να πασάρει, θα δημιουργήσει 30 από τους 40-50 πόντους των συμπαικτών του, θα δώσει ρυθμό και θα τον ακολουθήσουν όλοι. Εννοείται ότι σε αυτό το γρήγορο μπάσκετ, όταν υπάρχει παρτενέρ πρόθυμος να ακολουθήσει, ο Ολυμπιακός δεν κοντράρεται από καμία ομάδα στην γηραιά ήπειρο.

Κάθε φορά που ο ρυθμός θυμίζει... αστραπή, ο Ντάνστον, ο Λοτζέσκι, ο Πετγουέι αλλά και ο Πρίντεζης, ο Σλούκας, ο Περπέρογλου ανεβαίνουν επίπεδο, αποδίδουν κοντά στο άριστα και καλύπτουν τις αδυναμίες τους. Το ερώτημα τίθεται όταν δεν υπάρχουν ως αντίπαλοι οι... Λαμποράλ, Μπάγερν, Ζιελόνα Γκόρα ακόμα και η... Φενέρ.

Με το παιχνίδι της Παρασκευής, ο Ολυμπιακός απέδωσε στο μάξιμουμ ακριβώς όπως έχει σχεδιάσει την ομάδα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αλλά δεν αλλάζει τίποτε για τις ήττες από τον Παναθηναϊκό, την Μπαρτσελόνα ακόμα και το Μιλάνο, άμυνες κι επιθέσεις οι οποίες επικεντρώθηκαν στις αδυναμίες, κτύπησαν εκεί και δεν επιδίωξαν να χορέψουν στο γρήγορο τέμπο.

Ραντεβού τον Φλεβάρη

Μέχρι οι πρωταθλητές Ευρώπης να δείξουν ότι βρήκαν τον τρόπο να λύσουν αμυντικούς γρίφους πολύ συγκεκριμένους όπως η άμυνα πάνω στον Σπανούλη και η ανταπόκριση σε πιο αργό ρυθμό και παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε, δεν γίνεται να χρησιμοποιήσουμε πομπώδη λόγια.

Έως τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ(συν τα τρία παιχνίδια που έπονται) όπου κρίνονται πάρα πολλά, μεσολαβούν εντός έδρας παιχνίδια με την Μάλαγα και την Εφές στα οποία οι ερυθρόλευκοι έχουν την ευκαιρία να δείξουν ότι ανέκτησαν την εμπιστοσύνη στο παιχνίδι και να προετοιμαστούν για τέσσερις αγώνες όπου θα κριθεί όλη η σεζόν και θα δοκιμαστεί πραγματικά το μπάσκετ των πρωταθλητών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK