Ατίθασα νιάτα έτοιμα για το ματς της χρονιάς...

Η γενιά των 20άρηδων του Ολυμπιακού είναι έτοιμη να βάλει πλάτη στον καθοριστικό αγώνα με την Άντερλεχτ όπου θα κριθεί η πρόκριση στους 16 του Champions League.

Ατίθασα νιάτα έτοιμα για το ματς της χρονιάς...

Ο Κάμπελ, ο Ολαϊτάν, ο Σάμαρης, ο Βάις, ο Σιόβας και ο Μανωλάς που σκόραρε στα δύο τελευταία παιχνίδια των "ερυθρόλευκων" στη διοργάνωση (Μπενφίκα και Παρί Σεν Ζερμέν) θα προσπαθήσουν να απαλύνουν τον πόνο του πιο παλιού παίκτη της ομάδας (κι ας μόλις 25 ετών) Κώστα Μήτρογλου που θα δει το παιχνίδι με τους Βέλγους από την εξέδρα, ενώ θα έχουν στο πλάι τους ποιοτικούς και έμπειρους Σαβιόλα, Ντομίνγκεζ και Φουστέρ.

Ο Κάμπελ είναι φανερό ότι λειτουργεί καλύτερα στα άκρα της επίθεσης, σε αντίθεση με τον Ολαϊτάν που προσφέρει περισσότερα παίζοντας στη θέση του σέντερ φορ ή ως περιφερειακός επιθετικός. Φαβορί για τον ρόλο του αντι - Μήτρογλου στα δύο προσεχή παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Αστέρα και την Άντερλεχτ είναι τούτη την ώρα ο 20χρονος Νιγηριανός, ωστόσο πολλά θα κριθούν από την εικόνα του κόντρα στην ομάδα της Τρίπολης το Σάββατο στο "Καραϊσκάκης".

Ο 21χρονος Κοσταρικανός με τα 5 γκολ και τις 7 ασίστ στο πρωτάθλημα καιροφυλακτεί, ο Μίτσελ τον χρησιμοποίησε σε θέση φορ στο τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού με τον Εργοτέλη και σκοπεύει να προχωρήσει σε μία ακόμη δοκιμή στο ματς με τον Αστέρα, πριν πάρει την τελική του απόφαση. Τα «ατίθασα νιάτα» του Ολυμπιακού είναι σαφές ότι έχουν το προβάδισμα, το παραδέχτηκε άλλωστε ο Ισπανός προπονητής, στο μυαλό του οποίου όμως στριφογυρίζει προς το παρόν και η λύση των έμπειρων Ντομίνγκεζ, Σαβιόλα.

Οι "ερυθρόλευκοι" κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα, όταν ο Ντομίνγκεζ βρίσκεται στην ενδεκάδα και αυτή είναι μία σημαντική παράμετρος, καθώς οι Πειραιώτες θα χρειαστεί να επιτεθούν, να δημιουργήσουν ευκαιρίες, να σκοράρουν και να κερδίσουν την Άντερλεχτ και παράλληλα να παγώσουν, όποτε και αν χρειαστεί, τον ρυθμό του παιχνιδιού και ο Αργεντινός διαθέτει την εμπειρία για να διαχειριστεί την κατάσταση.

Ο Σαβιόλα είχε την ασίστ στον Κάμπελ στο ξεκίνημα του αγώνα με την κρητική ομάδα, αλλά και ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως, έδειξε να μην έχει το καθαρό μυαλό σε ορισμένες φάσεις, ίσως διαισθανόμενος και το επιπλέον βάρος που επωμίστηκε λόγω της απουσίας του Μήτρογλου, αφού ο Μίτσελ περιμένει πλέον πολλά από τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή.

Το ευχάριστο για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι ότι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έδειξε πως βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο και αυτό που του λείπει πια είναι αγώνες, προκειμένου να αποκτήσει πάλι ρυθμό.

Η επιστροφή των Σιόβα και Χολέμπας, που πήραν ανάσες, θα ισχυροποιήσει τους Πειραιώτες στα μετόπισθεν, ενώ όλα δείχνουν πως το κενό του Μανιάτη, που πέρα από τον τραυματισμό του είναι τιμωρημένος και θα έχανε έτσι κι αλλιώς το ματς με τη βέλγικη ομάδα, θα καλύψουν ο Εντινγκά ή ο Μασάντο. Στην πρώτη περίπτωση, ο Σάμαρης θα παίξει ως "οκτάρι" και στη δεύτερη ως "εξάρι". Εκτός κι αν ο Μίτσελ επιλέξει να τοποθετήσει τον Ντομίνγκεζ δίπλα στον αμυντικό μέσο, προκειμένου να οργανώσει από πίσω το παιχνίδι της ομάδας.

Παρά τις απώλειες και τις απουσίες βασικών παικτών, η ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ επέτρεψαν στον Ολυμπιακό, έστω κι αν λειτούργησε με τις μηχανές στο ρελαντί, να κάνει περίπατο στη βροχή κερδίζοντας εύκολα τον μαχητικό και φιλόδοξο Εργοτέλη που στερήθηκε κι αυτός τις υπηρεσίες σημαντικών παικτών. Επιπλέον, φάνηκε σε έναν ακόμη αγώνα η μεγάλη διαφορά που χωρίζει τον Ολυμπιακό από όλες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Μια και αναφερθήκαμε στον πρόλογο στην γενιά των 20άρηδων, ο Δημήτρης Διαμαντάκος θα γυρίσει στον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστρέψει νωρίτερα.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Super BALL με ρεπορτάζ και σχόλια από το ματς του Ολυμπιακού:

Διαβάστε ακόμη:

Τόρες: "Περίμενα αυτή τη στιγμή

" Κάμπελ: "Έχουμε υποχρέωση να παίζουμε καλά"

Βαρύ διάστρεμμα ο Μανιάτης

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK