Αυτό είναι το Contra.gr

Καλοκαίρι του 2006. Το Contra.gr μετρά 5 χρόνια στον "άερα", έχει πιστοποιηθεί ως το καλύτερο αθλητικό σάιτ, έχει στην πλάτη του το 2004 με το Euro και τους Ολυμπιακούς, έχει βγάλει δεκάδες θέματα, πολλές συνεντεύξεις, έχει φέρει στους αναγνώστες πρωτοποριακές στήλες που τώρα θεωρούνται "must" -όπως, για παράδειγμα, τα εξώφυλλα εφημερίδων- αλλά δεν σταματά εκεί και δεν επαναπαύεται.

Αυτό είναι το Contra.gr

Είναι η εποχή που ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ετοιμάζεται να περάσει την πόρτα της εξόδου από τον ΠΑΟΚ και όπως αποκαλύπτει πρώτος στο Contra.gr ο Δημήτρης Κριτής, θα το κάνει για χάρη του Παναθηναϊκού. Η ικανότητά του σαν ρεπόρτερ, αλλά και το δόγμα του σάιτ, "θα το ανεβάσουμε όταν είμαστε σίγουροι", ήταν αρκετά για να επιβεβαιώσουν την είδηση, αλλά το άγχος μέχρι να βγει η επίσημη ανακοίνωση από την Παναθηναϊκό, μας είχε κυριεύσει όλους. Απανωτά refresh στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, μέχρι να βγει το ρημάδι το δελτίο Τύπου. Οχι. Δεν φοβόμασταν την γκέλα, έτσι λειτουργούσαμε. Θέλαμε να το ζήσουμε, να το χαρούμε. Τελικά, η ανακοίνωση βγήκε μία μέρα μετά και ο Κριτής γλίτωσε από... την απόλυση, με την οποία τον... απειλούσε ο τότε διευθυντής και ένας εκ των ιδρυτών, Κώστας Ντάλτας.

Αυτό ήταν το Contra, αυτό είναι εδώ και 13 χρόνια. Από την 1η Φλεβάρη του 2001 που εμφανίστηκε στους υπολογιστές μέχρι την 1η Φλεβάρη του 2014 (ω, ναι έχουμε γενέθλια!) που έγινε ένα από τα μακροβιότερα και πιο επιτυχημένα σάιτ στο ελληνικό διαδίκτυο με ένα brand name που το κάνει διακριτό και συνώνυμο της αξιοπιστίας.

Το παραπάνω θα μπορούσε να ήταν το μότο της ιστοσελίδας σε μία λουστραρισμένη διαφήμιση όπου όλοι οι συντελεστές θα βγαίναμε με το κοστούμια μας και ως άλλα "golden boys" θα αναφερόμασταν στο πόσο γαμάτο είναι το σάιτ και πόσο ωραία τα γράφουμε (αισίως τα λέμε κιόλας), πόσο σούπερ ντούπερ δημοσιογράφοι γίναμε και πόσο μπροστά από τους άλλους είμαστε.

Θα γελούσαν και τα τσιμέντα αν συνέβαινε κάτι τέτοιο γιατί δεν είμαστε αυτό. Το Contra.gr θα μπορούσε να γίνει ταινία. Γράφεις, πας στην Αμερική, παρουσιάζεις το σενάριο και του χρόνου είσαι θέμα στο cosmo.gr -για τα ρούχα που φόραγες στην τελετή των Οσκαρ- και στο oneman.gr - με τον Θοδωρή Δημητρόπουλο να παρακαλά να γίνει σειρά. Ξεκίνησε το 2001 από μία παρέα που γούσταρε τον αθλητισμό, ό,τι κρυβόταν πίσω από αυτόν, ό,τι μας έκανε και βλέπαμε ποδόσφαιρο, ό,τι μας έλκυε να παίξουμε στοίχημα και ό,τι μας έκανε τη ζωή μας πιο εύκολη.

Πρόσφατα συζητούσα με έναν συνάδελφο, παραγωγό ραδιοφώνου, με χρόνια σπουδές στην Αγγλία. "Ρε ψηλέ, ξέρεις πως έμαθα το Contra; Όταν ήμουν στην Αγγλία και μου είπε ο συγκάτοικός μου πως υπάρχει ένα μπλε σάιτ που έχει κάθε μέρα τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων". Ε, κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Κάπως έτσι το σάιτ γιγαντώθηκε, έζησε ανεπανάληπτες στιγμές (το 2004 η κορυφαία, σύμφωνα με τον γράφοντα), μπήκε στη συνείδηση του κόσμου, μεγάλωσε μια γενιά (οι φοιτητές του εξωτερικού, έγιναν οικογενειάρχες) και έφερε κάτι διαφορετικό στη μέχρι τότε ανάλατη και "by the book" ελληνική δημοσιογραφία.

Κανένα άλλο μέσο δεν είχε αναδείξει τη διεθνή ειδησεογραφία πριν από το Contra και κυρίως κανένα άλλο μέσο δεν έκανε τον κόσμο να αγαπήσει το Champions League (ήταν αδιανόητο σε μέρα... σεντονιού, το σάιτ να έχει κάτι άλλο ως πρώτο θέμα).

Δεν είμαστε οι αλάνθαστοι, δεν είμαστε οι καλύτεροι, δεν είμαστε ψώνια, δεν γουστάρουμε την έπαρση και πάνω απ' όλα είμαστε μια οικογένεια. Άνθρωποι που γουστάρουν να δημοσιογραφούν χωρίς κόμπλεξ, χωρίς κιτρινισμό, χωρίς ταμπού και μακριά από κάθε παπαγαλάκι της εξουσίας και των "κύκλων". Το Contra.gr είναι αυτό και αυτό. Eίναι το κάτι διαφορετικό που θες να διαβάσεις, είμαστε αυτοί που θες να ενημερωθείς, να βρίσεις, να γκρινιάξεις, μα πάνω απ' όλα να σεβαστείς. Γιατί δεν σου λέμε ψέματα, δεν πλασάρουμε κάτι διαφορετικό, δεν σε κυνηγάμε να μπεις και να μας διαβάσεις με θέματα "του ενός λεπτού".

Το Contra.gr είσαι εσύ. Εσύ μας έχεις φέρει εδώ στα 13 χρόνια λειτουργίας και για σένα ετοιμάζουμε τα καλύτερα, σε άλλη βάση και σιγουριά τα τελευταία πέντε χρόνια. Για επιμύθιο θα δανειστώ αυτούσιο ένα κείμενο του Βασίλη Παπαχριστοδούλου -ένας εκ των ιδρυτών, το Οσκαρ που λέγαμε...- όταν το σάιτ έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας και έκανε την πρώτη ανανέωση στο lay out. Δεκατρία χρόνια μετά, παραμένει επίκαιρο μέχρι κεραίας...

"Αγαπητοί φίλοι/φίλες,

Η προσπάθεια μας να ανταποκριθούμε στις υψηλότατες απαιτήσεις σας ολοκληρώνει την πρώτη φάση της με την συμπλήρωση 19 μηνών παρουσίας στο διαδίκτυο.

Στην διάρκεια αυτών των μηνών η συχνή επικοινωνία μας έδωσε την δυνατότητα να βελτιώνουμε σταδιακά τις πολλές αδυναμίες μας. Οι υποδείξεις σας, αυστηρές και εύστοχες, λειτούργησαν διδακτικά στην προσπάθεια μας να παρουσιάσουμε ένα οργανωμένο αποτέλεσμα. Συνδέοντας τις δεδηλωμένες απαιτήσεις σας με τις δυνατότητες μας, σήμερα παρουσιάζουμε την πρώτη μας ουσιαστική αλλαγή.

Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ζητήσουμε την κριτική σας για την νέα μορφή της ιστοσελίδας μας, χωρίς την παραμικρή δόση επιείκειας. Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια μας για την ποιοτικότερη ενημέρωση σας βρίσκεται ακόμα στο αρχικό της στάδιο. Είναι όμως απαραίτητη η δική σας βοήθεια και συμμετοχή, ώστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την ανεξάρτητη προσπάθεια μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK