Αλλάζει το status και τη λαμογιά

Ο Γιάννης Ντάλλας αναλύει το μυστικό της επιτυχίας του Αστέρα Τρίπολης μετά από τον θρίαμβο κόντρα στην Παρτιζάν για το Europa League και μιλάει για το διαφορετικό που επιβραβεύεται και στην Ελλάδα των αρπαχτών και των καιροσκόπων.

Αλλάζει το status και τη λαμογιά
INTIME SPORTS

Κάθε φορά που έρχεται η ώρα να γράψεις κάτι για όσα φανταστικά πετυχαίνει ο Αστέρας, μεσολαβούν λίγες -μόνο- μέρες και οι νέες επιτυχίες κάνουν "delete" τις προηγούμενες. Τίποτα δεν διαγράφει τα παλιά, όλα μένουν χαραγμένα στην καρδιά και το μυαλό όλων όσων τα ζουν και θα έχουν να τα διηγούνται ως όμορφες ιστορίες, ποδοσφαιρικής τρέλας.

Το 2-0 επί της Παρτίζαν ήταν εξίσου εκκωφαντικό με τις προκρίσεις κόντρα σε Μακάμπι και Μάιντζ. Ο Αστέρας ήταν αποτελεσματικός, επιθετικός και συνδύασε για ακόμη ένα ματς, τη νίκη με θεαματικό ποδόσφαιρο.

Αυτή τη φορά, όμως, υπήρχε και κάτι διαφορετικό που έδωσε πόντους και ύψος στον θρίαμβο των Αρκάδων. Ήταν το μέτρο σύγκρισης. Την ώρα που οι κιτρινομπλέ κέρδιζαν μια ομάδα με το μέγεθος της Παρτίζαν, οι έτεροι ελληνικοί εκπρόσωποι στο Europa League έχαναν από Εστορίλ και Γκινγκάμπ. Ομάδες που σε καμία περίπτωση δεν έχουν το εκτόπισμα και το όνομα της ομάδας που υποκλίθηκε στον Αστέρα.

Η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, έδωσε προστιθέμενη αξία στο 2-0 επί των Σέρβων και έκανε τον Αστέρα πρώτο θέμα στις πρωινές συζητήσεις της Παρασκευής. Όλη η Ελλάδα (ξανα)ξαναμίλησε με κολακευτικά λόγια για την ομάδα και το αστέρι μπήκε στην καρδιά όλων των φιλάθλων. Όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά για τον τρόπο που παίζει και κυρίως για το διαφορετικό που πρεσβεύει.

Αυτό το διαφορετικό που -μέσω Αστέρα- αρχίζει να επιβραβεύεται και στην Ελλάδα. Σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο παντελώς αναξιόπιστο και με τεράστια σύννεφα αμφισβήτησης από την κοινή γνώμη, ο Αστέρας έρχεται να ανατρέψει τα καθιερωμένα και να φωνάξει δυνατά ότι αν το νοικοκυριό σου έχει γερά θεμέλια, τότε μπορεί να ρίξει γροθιά στη λαμογιά.

Ο δρόμος που βαδίζει η ομάδα από την Αρκαδία είναι ξεχωριστός και είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν σύντομα μιμητές. Η οργάνωση της ΠΑΕ βασίζεται στις υγιείς οικονομικές σχέσεις, στην ειλικρίνεια, στην εντιμότητα και στο σεβασμό μεταξύ των ανθρώπων που ζουν καθημερινά μέσα στα αποδυτήρια.

Μπάκος και Καϋμενάκης δίνουν τις συντεταγμένες και ολόκληρο το οικοδόμημα κινείται και "χορεύει" πάνω σε αυτές. Μα το πιο σημαντικό είναι ότι οι ιδιοκτήτες του Αστέρα αλλάζουν (με τις πράξεις τους) το status του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάνουν την κοινή γνώμη να πιστεύει πως μπορείς να διακριθείς και να πετύχεις, αρκεί να έχεις υπομονή, σχέδιο και σοβαρό επενδυτικό πλάνο.

Το μοντέλο του Αστέρα βάζει τέλος στις... αρπαχτές και στους καιροσκόπους και δίνει ελπίδα σε ανθρώπους που θέλουν να μπουν στο ποδόσφαιρο, να επενδύσουν με σχέδιο και να παλέψουν για τα δικά τους θαύματα.

Υ.Γ. Για να προλάβω τους φίλους που θα γράψουν για Ηρακλή και υποβιβασμούς, η λογική της αλλαγής του status είναι αυτή ακριβώς. Η επιβράβευση των νομότυπων και σωστών εταιρειών και όχι η επιβράβευση όσων επιχειρηματιών ή παραγόντων προσπαθούν (και καταφέρνουν σε πολλές περιπτώσεις) να "κοροϊδέψουν" το κράτος.

Διαβάστε ακόμη

Γιαννιώτας στο Contra.gr: "Να μείνουμε στην ιστορία"

Αστέρας Τρίπολης-Παρτιζάν 2-0 (VIDEOS)

Βεργέτης: "Το τέλειο ματς"

Η περιγραφή των γκολ του Αστέρα (audio)

News 24/7

24MEDIA NETWORK