Η αγχωμένη πρεμιέρα και το 65%

Ο Γιάννης Ντάλλας προαναγγέλλει το ντεμπούτο του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας κι επισημαίνει τη διαφορά που αισθάνεται ο Ιταλός σε σχέση με τους προηγούμενους σταθμούς της καριέρας του.

Η αγχωμένη πρεμιέρα και το 65%

Ώρες πριν από την πρεμιέρα του Κλαούντιο Ρανιέρι σε πάγκο εθνικής ομάδας και ο Ιταλός ζει με πρωτόγνωρη αγωνία -για την εμπειρία του- αυτές τις στιγμές.

Λίγο η πίεση χρόνου που υπήρχε στο να μάθει την ομάδα, λίγο η αλλαγή εποχής στο ρόστερ της Εθνικής, λίγο το άδειο γήπεδο, λίγο η δυσκολία που έχει από τη φύση της η πρώτη αγωνιστική σε κάθε τουρνουά, ε, δεν χρειάζεται και τίποτε άλλο για να γεμίσει πίεση και άγχος ακόμη και ένας προπονητής με τις παραστάσεις του Ρανιέρι.

Ο Ιταλός εκμυστηρευόταν όλες αυτές τις μέρες σε στενούς του συνεργάτες, πως οι στιγμές πριν από την πρεμιέρα στον πάγκο της Ελλάδας δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες στους πολύ μεγάλους συλλόγους που προπόνησε.

Ακόμη και για τον Ρανιέρι της Γιουβέντους, της Ίντερ, της Βαλένθια, της Μονακό, η Ελλάδα είναι μια πρόκληση πολύ υψηλών απαιτήσεων. Η βαριά φανέλα της Εθνικής ομάδας προκαλεί δέος ακόμη και σε προπονητές τοπ επιπέδου. Για τον Ρανιέρι οτιδήποτε λιγότερο από αυτά που κατάφερε ο Ρεχάγκελ μα κυρίως ο Σάντος, θα είναι αποτυχία.

Ο Ρανιέρι γνωρίζει καλά πως η παρουσία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη. Και ως προς το αποτέλεσμα και ως προς το θέαμα.

Όλα τα παραπάνω, συνθέτουν το προφίλ του Κλαούντιο Ρανιέρι λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα με την Ρουμανία, στον οποίο ο Ιταλός είναι σίγουρος μόνο για το 65% της ενδεκάδας (Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Κονέ). Στις υπόλοιπες θα πάει ψάχνοντας και με τον καιρό θα βρει τον δικό του κορμό…

Διαβάστε ακόμη:

Σταύρος Καραΐνδρος: Δείτε τον Ρανιέρι σαν τον Κατσικάρη

Ο Σαμαράς με το "10" του Καραγκούνη

Ρανιέρι: "Δεν μπορείς να φέρεις την επανάσταση σε λίγες ημέρες"

News 24/7

24MEDIA NETWORK