Δεν πέσαμε από τα σύννεφα

Έχουμε φτάσει 2014 και συνεχίζουμε να πέφτουμε από τα σύννεφα κάθε φορά που γίνονται επεισόδια και με την αγριότητα αυτών. Προ ημερών μείναμε με το στόμα ανοιχτό για την εγκληματική ενέργεια ανεγκέφαλου οπαδού του Σπόρτιγκ να πετάξει κάδο σκουπιδιών τραυματίζοντας παίκτη αντίπαλης ομάδας, το βράδυ της Κυριακής κάναμε ελεύθερη πτώση από τα σύννεφα για τα όσα απίστευτα έγιναν στο Αιγάλεω.

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα
INTIME SPORTS

Πρώτον, αυτά τα σύννεφα κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουν ή να φορολογηθούν, ειδικά στην Ελλάδα. Δεύτερον, τίποτα το απίστευτο δεν έγινε στο Αιγάλεω. Απίστευτο είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, απίστευτο είναι το μέγεθος των επεισοδίων και η αγριότητά τους. Πράγματα, δηλαδή, που έχουμε δει πολλές φορές σε ελληνικά γήπεδα, σε δρόμους, σε στενάκια, πέριξ αθλητικών εγκαταστάσεων.

Υπάρχουν δύο όψεις...

Στο Αιγάλεω δεν ήμουν. Και κάνω το σταυρό μου γι' αυτό. Οσοι πήγαν, συνάδελφοι και μη, εξιστορούν τα γεγονότα λες και γύρισαν από τη Βαγδάτη. Δεν υπήρχε ματς, δεν υπήρχαν γκολ, δεν υπήρχε η νίκη της ΑΕΚ. Υπήρχαν οι τραμπούκοι που μπήκαν ετσιθελικά στον αγωνιστικό χώρο, που έκαψαν το γήπεδο, επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές και έληξαν χουντικά τον αγώνα στο 88'. Μιλάμε για έναν αγώνα που κράτησε σχεδόν 3 ώρες, κάθε παίκτης της ΑΕΚ κληρονόμησε μια -εγκληματική- ιστορία για να διηγείται στους δικούς του και η Αστυνομία προχώρησε σε μερικές προσαγωγές και μόλις 6 συλλήψεις.

Πάνω σε αυτό υπάρχουν δύο απόψεις: αυτή που γελά με την αδράνεια της Αστυνομίας και την αδυναμία της να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό και αυτή που θεωρεί ότι καλά κάνει και ακόμα καλύτερα θα πράξει αν αφήσει τους κάφρους να σκοτωθούν μόνοι τους. Διαλέγετε και παίρνετε.

Ανατριχιάσαμε...

Ο Γιάννης Ανδριανός, πάντως, δεν διαλέγει καμία από τις δύο. " Η βία δεν έχει θέση μέσα και έξω από τα γήπεδα και τους αγωνιστικούς χώρους. Όσο και αν κάποιοι ανεγκέφαλοι επιδιώκουν το αντίθετο, οι ελληνικές οικογένειες, με την συντονισμένη δράση της Πολιτείας και κάθε εμπλεκόμενου φορέα, θα επιστρέψουν στις κερκίδες, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα". Αυτή η δήλωση, μαζί με κάτι άλλες σάλτσες, μοιράστηκε στους δημοσιογράφους αργά το βράδυ της Κυριακής. Ανατριχιάσαμε. Πάγωσαν τα δημοσιογραφικά γραφεία. Τέτοια τοποθέτηση, τέτοιο χτύπημα στο τραπέζι είχαμε χρόνια να δούμε. Συγκρίνεται μόνο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κανένα σύννεφο, καμία πτώση...

Την ίδια ώρα, κυκλοφορούν video και φωτογραφίες από τα επεισόδια, όπως κάθε φορά που συμβαίνουν, αλλά κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Εδώ έφυγε ανενόχλητος από το γήπεδο και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος -και μπορεί να καυχιέται για το... κατόρθωμά του- ο εγκληματίας που πήγε να σκοτώσει τον παίκτη του Προμηθέα στο κλειστό του Σπόρτιγκ, στους... κυριακάτικους θα κολλήσουμε;

Γι' αυτό σας λέω, κανένα σύννεφο, καμία πτώση. Στην Ελλάδα είμαστε. Είδηση δεν είναι τα επεισόδια. Είδηση (θα) είναι αν κάποτε κάνουμε κάτι για αυτά, αν κάποτε δούμε τις ίδιες τις ομάδες να παίρνουν μέτρα. Ποτέ δηλαδή. Μέχρι τότε θα μνημονεύουμε τη Θάτσερ, θα ρίχνουμε από 'δω και από 'κει το ανάθεμα, θα λέμε για τους πολιτισμένους ξκένους και θα αρκεστούμε στο κλασικό "σκύλος δάγκωσε άνθρωπο", μέχρι να γίνει το ανάποδο...

Να ξέρετε, όμως, τούτο: ακόμα και τα κροκοδείλια δάκρυα στέρεψαν...

ΥΓ: Την ίδια ώρα, στην ίδια χώρα, οπαδός επιτέθηκε σε πρόεδρο αντίπαλης ομάδας με ένα σακουλάκι σπόρια...

ΥΓ2: Ο Ανδριανός ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά για τα επεισόδια. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Δείτε την 18η εκπομπή SuperBALL με σχόλια και ρεπορτάζ από το ματς του Αιγάλεω με την ΑΕΚ:

Διαβάστε ακόμη:

Αιγάλεω κατά ΑΕΚ και Μελισσανίδη

Ανδριανός: "Μίλησα με τον πρωθυπουργό για τα επεισόδια"

Έξι συλλήψεις-48 προσαγωγές στο Αιγάλεω

Σουρλής: "Ζητάω συγγνώμη..."

Δέλλας: "Μαύρο τούνελ τα επεισόδια"

Photos από τα επεισόδια στο Αιγάλεω

Αιγάλεω-ΑΕΚ 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK