Να σώσει οτιδήποτε, αν σώζεται

Ο Δημήτρης Κριτής αναλύει τα πλάνα του Γιάννη Αλαφούζου για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού μετά από την εξοντωτική ποινή για το ντέρμπι.

Να σώσει οτιδήποτε, αν σώζεται
Αλαφούζος-Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

"Μένω μονάχος στο παρόν μου / να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται / κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου / συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε" τραγουδάει στο Κορωπί ο Γιάννης Αλαφούζος, σε στίχους του Διονύση Τσακνή. Το έχουν ερμηνεύσει παλιότερα οι αδερφοί Κατσιμίχα, η Ελένη Βιτάλη, ο Γιώργος Νταλάρας και ο ίδιος ο δημιουργός, αλλά άπαντες αμείφθηκαν γι' αυτό.

Και αυτή είναι η διαφορά τους από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Εκείνος και τραγουδάει και πληρώνει. Αργεί λίγο, αλλά πληρώνει. Τουλάχιστον ακόμη. Μπορεί να παρατηρούνται διάφορες μικρο-καθυστερήσεις, μπορεί να κλήθηκαν εκ νέου οι παλιότεροι "πιστωτές" να υπογράψουν διακανονισμό στον διακανονισμό (προηγήθηκαν τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος), αλλά τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει... κατασκηνώσει στο "Γεώργιος Καλαφάτης" (τα γραφεία της ΠΑΕ τα ανέλαβε εκ νέου ο Χρήστος Παναγόπουλος), σε μια προσπάθεια να λειτουργήσει ως φράγμα στο τσουνάμι των συνεπειών από τη μη έναρξη του ντέρμπι των "αιωνίων".

Οι "κυματοθραύστες"

Τη Δευτέρα είχε εκτενή κουβέντα με τον Αντρέα Στραματσόνι, από τον οποίο ζήτησε να κρατήσει την ομάδα στεγνή από τα απόνερα του (μη-) ντέρμπι, με τον Ιταλό να υπόσχεται ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά ως εκεί. Γι' αυτό και την αμέσως επομένη, επανήλθε στο προπονητικό κέντρο των "πρασίνων" και είχε αρκετά τετ α τετ και με ποδοσφαιριστές (μεταξύ των οποίων Ζέκα, Μπεργκ κλπ.), απέναντι στους οποίους δεσμεύτηκε ότι η ΠΑΕ θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, παρ' όλα τα συνεχιζόμενα "χαστούκια", αλλά και αυτοί από την πλευρά τους θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, ενωμένοι και συγκεντρωμένοι για να αρθεί το αδιέξοδο.

Μάλιστα, οι συναντήσεις και συζητήσεις του δεν περιορίστηκαν στο πλαίσιο της πρώτης ομάδας, αλλά επεκτάθηκαν και στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες, γεγονός που πυροδότησε εκ νέου σενάρια περί επανεκκίνησης του πρότζεκτ των νεαρών ταλαντούχων και ελπιδοφόρων, ως συνέπεια της δυσπραγίας.

Η αλήθεια, βεβαίως, είναι αρκετά διαφορετική, με τις πληροφορίες από το Κορωπί να θέλουν τον κ. Αλαφούζο να είναι μάλλον δυσαρεστημένος από τους ρυθμούς ανάπτυξης των πράσινων τμημάτων υποδομής.

Κάποιοι μιλούν και για αλλαγές στα προπονητικά κλιμάκια. Μεταξύ άλλων, παραμένει σε εκκρεμότητα και το θέμα του Γιάννη Βονόρτα, που επέστρεψε στην ακαδημία μετά από την απομάκρυνσή του από την πρώτη ομάδα με απόφαση του Γιάννη Αναστασίου, λίγο προ του διαζυγίου του Έλληνα τεχνικού με την ομάδα του "τριφυλλιού".

Και ξεκαθάρισμα

Επιστρέφοντας στα της πρώτης ομάδας, αξίζει να σημειωθεί ότι πλησιάζοντας τη συμπλήρωση ενός μήνα από τη συμφωνία και έναρξη συνεργασίας με τον Αντρέα Στραματσόνι, δεν παρατηρείται συνολική επανεκκίνηση εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος, δείγμα του ότι κάποιες περιπτώσεις εμπίπτουν στην κατηγορία της εταιρικής πολιτικής και όχι της προπονητικής επαναξιολόγησης του ρόστερ.

Για παράδειγμα, ο Χρήστος Μπούρμπος ή ο Χρήστος Δώνης δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Ιταλού τεχνικού, προπονούνται με την ομάδα, αλλά ουσιαστικά παραμένουν εκτός αυτής και πιθανότατα θα επισκεφτούν σύντομα το γραφείο του Χρήστου Παναγόπουλου, για να συζητήσουν το (μη) μέλλον της συνεργασίας τους με τους "πράσινους".

Ίσως μάλιστα να μην είναι οι μόνοι, χωρίς ωστόσο για την ώρα να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για κάποια ηχηρή έκπληξη εν όψει του Ιανουαρίου. Πάντως, η επιστροφή ενός ανθρώπου "ειδικών αποστολών", όπως είναι ο Χρήστος Παναγόπουλος, στο πλευρό του προέδρου, δείχνει ότι η ΠΑΕ εισήλθε εκ νέου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και "σκληρής γραμμής"...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ήξεις, αφήξεις ουκ, εν τω πολέμω θνήξεις

"Μαύρη τρύπα" μέχρι και 8.000.000 ευρώ στα ταμεία του Παναθηναϊκού

News 24/7

24MEDIA NETWORK