"Σχιζοφρένεια, τρα λα λα λαλα..."!

Ο Δημήτρης Κριτής έχει τρελαθεί και προσπαθεί να τα βάλει κάτω και να βγάλει συμπεράσματα από τη μεταγραφική πολιτική του Παναθηναϊκού.

"Σχιζοφρένεια, τρα λα λα λαλα..."!
Αλαφούζος-Βόκολος-Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν είχα ακουμπήσει το κινητό στο τραπέζι μετά από τηλεφώνημα μ' έναν καλό φίλο στο "Φρίουλι", για να μου δώσει το ραπόρτο για τον Εβανζελίστα, όταν ξαναχτύπησε για να με ενημερώσουν ότι οι Βραζιλιάνοι λένε με σιγουριά για Μαμούτε.

Αυθόρμητα σηκώθηκα από την καρέκλα κι άρχισα να χοροπηδάω δεξιά αριστερά, τραγουδώντας "σχιζοφρένεια τρα λα λα λα λα". Μέχρι που με πήρε χαμπάρι ο μεγάλος ο γιος μου και... τσόνταρε από δίπλα "φέρτε μας τον ψυχίατρο...". Η γυναίκα σούφρωσε το μούτρο και κούνησε απαξιωτικά το κεφάλι πάνω κάτω και κάπως έτσι επανήλθαμε στην κανονικότητα.

Μέχρι που αναρτήθηκαν και οι δηλώσεις του Βλαχοδήμου, μετά την υπογραφή του στο συμβόλαιο και με την ατάκα του "μου ταιριάζει αυτό το περιβάλλον" ή κάπως έτσι τελοσπάντων, τινάχθηκα ξανά από την καρέκλα. Αλλά πάλι σκέφτηκα "μας τρολάρει ο τύπος" και ξανακάθησα.

Τι έγινε ρε παιδιά; Η "πλήρης ομάδα" του '14 και η "φουλ για πρωτάθλημα" του '15, η "δεν έχουμε λεφτά καλέ, ζωή στερημένη καλέ", πέντε προσθήκες Γενάρη μήνα και συνεχίζουμε; Και κατά τα άλλα στηρίζατε τον Αναστασίου... Και μετά θέλετε να μας πάρουν και στα σοβαρά;

Anyway, που λέμε και στα Ζαγοροχώρια. Πάμε παρακάτω. Και μην πει κανείς "τσάμπα κινήσεις, ελεύθεροι και δανεικοί είναι όλοι, πλην Μπουμάλ". Τα συμβόλαιά τους δηλαδή, με τι θα πληρωθούν; Με φιστίκια που έλεγε και ο Αντρέας Βγενόπουλος; Ούτε να αρχίσουν οι... απέναντι "αυτό ήταν, μπαίνει ο Πατέρας το καλοκαίρι, έπεσε η προκαταβολή". Στα πόδια το τόπι για να είναι υπό έλεγχο.

Επί της ουσίας

Να δούμε τα σίγουρα. Και να τα δούμε με τη σειρά.

α) η ομάδα ακουμπάει στον προπονητή της και "χτίζει" στο μέτρο των δυνατοτήτων της βάσει των επιθυμιών του. Δικός του παίκτης είναι ο Εβανζελίστα, δικός του παίκτης είναι ο Μαμούτε και τον είχε παλέψει μετά από την εισήγηση του τμήματος σκάουτινγκ της Ουντινέζε, αλλά η Γκρέμιο ζητούσε τρεις φορές την χρηματιστηριακή αξία του, δικός του παίκτης είναι ο Μέστο.

β) έχει τη δική της εταιρική πολιτική, την οποία υλοποιεί με τη συναίνεση του προπονητή, ο οποίος δεν γνώριζε τους Μπουμάλ, Βλαχοδήμο, αλλά τους ενέκρινε.

γ) θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τις οριστικές εξελίξεις με Μαμούτε και Εβανζελίστα (οι διαπραγματεύσεις Ουντινέζε και ποδοσφαιριστή συνεχίζονταν και μετά το μεσημβρινό παιχνίδι χθες) , αλλά εάν οι συμφωνίες δανεισμού τους είναι για ενάμιση χρόνο, τότε μιλάμε για προσθήκες ουσιαστικές στο πλάνο αναβάθμισης του ρόστερ.

Τα όσα συζητούνταν προηγουμένως για Μποκού με οψιόν αγοράς στα 3,5-4 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι, ακούγονταν περισσότερο σαν κινήσεις πανικού "μπας και πάρουμε τη δεύτερη θέση και το καλοκαίρι απο δω πάν' κι οι άλλοι".

δ) με τη βοήθεια του προπονητή ανοίγει λίγο τον κύκλο των διεθνών επαφών, που είχε περιοριστεί αισθητά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στο πελατολόγιο του γραφείου που εκπροσωπεί τον Εβανζελίστα, θα ζαλιστεί: Μέσι, Ιγκουαΐν, Αλάμπα, Σέρχιο Ράμος, Μαρκίζιο, Ντε Χέα, Ρόμπεν, Καρβαχάλ, Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν και πάει λέγοντας.

ε) οι ποδοσφαιριστές που αποκτούνται για το μεσοεπιθετικό κομμάτι είναι μονάδες με έφεση στο "ένας εναντίον ενός", κάτι που αποτελούσε χρόνια πληγή για τον Παναθηναϊκό. Αρκεί να φανταστεί κανείς, ότι ακόμη και στη σούπερ ομάδα της πολυμετοχικότητας, δύο ήταν όλοι κι όλοι σε αυτή την καλίμπρα, ο Λέτο και ο Κλέιτον...

Αυτά για μεσομακροπρόθεσμα που έλεγε κι ο Άγγελος Φιλιππίδης. Άμεσα μπορούν να προσφέρουν πλεονέκτημα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης (που κατά τον Γιάννη Αλαφούζο μπορεί να δώσει μέχρι και τίτλο) και ενισχύουν την προσπάθεια για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κυρίως, όμως, μπορούν να ομορφύνουν το παιχνίδι των "πρασίνων" και να ξαναδώσουν ελπίδα στο καταπονημένο κοινό τους, ξαναφέρνοντάς το στις εξέδρες του "Απόστολος Νικολαΐδης", Θεού θέλοντος και αθλητικής δικαιοσύνης επιτρέπουσας...

Υ.Γ.: Ήταν αλλεπάλληλες οι ερωτήσεις στα live chat, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει Λατινοαμερικάνους στο ρόστερ του, με... σκάουτς Ζιλμπέρτο, Έκι, Ρότσα και απαντούσα μεταξύ σοβαρού κ αστείου "γιατί αυτοί ξέρουν μπάλα!". Έστω κι από σπόντα (γιατί ουδεμία σχέση έχουν με σκάουτινγκ) φαίνεται να έρχονται δύο. Για να δούμε τι θα δούμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Νίκος Παππάς στο Contra.gr: "Είμαι περήφανος για το σύνθημα..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK