Το ήθελε, το ζήτησε έξυπνα και το πανηγύρισε

Ο Δημήτρης Κριτής αναλύει το παιχνίδι στο Περιστέρι και την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο, εξηγώντας ότι οι "πράσινοι" πάλεψαν όσο μπορούσαν σε μία έδρα που δεν έχει περάσει κανείς.

Το ήθελε, το ζήτησε έξυπνα και το πανηγύρισε
INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος δεν είναι τυχαία αήττητος στην έδρα του, ακόμη και μετά τη, μάλλον αποτυχημένη, επιλογή του Πορτογάλου Σα Πίντο για την τεχνική ηγεσία του. Έχοντας δεχτεί μόλις 4 γκολ στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου (εκ των οποίων τα 3 σε ένα παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, 4-3 τελικό σκορ – το άλλο στην ισοπαλία 1-1 με τον Εργοτέλη, την 7η αγωνιστική), είναι ξεκάθαρο ότι ψάχνει το γκολ που θα υπερασπιστεί στη συνέχεια με τη συμπαγή αμυντική λειτουργία του και θα προσπαθήσει να "αυγατίσει" με κόντρα επίθεση.

Και το βρήκε, μόλις στο 10ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα του Μαρσελίνιο έναντι του Τριανταφυλλόπουλου, ένα "miss match" το οποίο υποτίμησαν οι "πράσινοι", παρότι ως τότε οι Περιστεριώτες είχαν εκδηλώσει τρεις επιθετικές προσπάθειες, όλες ψάχνοντας στο αριστερό άκρο τον Βραζιλιάνο.

Από το σημείο αυτό έως και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το 1ο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι απείλησαν σε άλλη μία φάση με τον Ούμπιδες που πλάσαρε ασθενώς σε προσπάθεια να "κρεμάσει" τον Στιλ.

Στον αντίποδα όμως, δεν επέτρεψαν κιόλας ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ στον Παναθηναϊκό, έχοντας την τετράδα της άμυνας προσαρμοσμένη στη φρούρηση των Μπεργκ και Καρέλη, τον Κατσουράνη να επιτηρεί την περιοχή δραστηριότητας του Πέτριτς και τον Δημούτσο να βγαίνει στην πτέρυγα για να συνδράμει τον Νάστο στα ανεβάσματα του Νάνο.

Δεν είναι από τις περιπτώσεις που αποδίδονται ευθύνες στην ομάδα που έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά από εκείνες που αναγνωρίζεις την παρουσία του αντιπάλου και την καταλυτική συμμετοχή του στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι το προσπάθησαν και με προωθήσεις και γεμίσματα του Νάνο για γκολ της μιας επαφής από τον Μπεργκ ή τον Καρέλη, το πάλεψαν και με συνεργασίες του Πέτριτς με το επιθετικό δίδυμο, αλλά αυτές τις 2-3 φορές που πλησίασαν στην επίτευξη ενός γκολ, δεν πέτυχαν να το γράψουν στον ηλεκτρονικό πίνακα.

Δεν "έκλεψε" τη νίκη

Το τουλάχιστον αμφισβητούμενο πέναλτι με το οποίο ο Ατρόμητος πέτυχε το 2-0 δεν μειώνει ασφαλώς την επικράτησή του, την πολύ μεγάλη νίκη που τον έβαλε για τα καλά στην πεντάδα και μια θέση για την διαδικασία των κατατακτήριων αγώνων που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Γιατί πολύ απλά έδειξε ότι την ήθελε περισσότερο από τον αντίπαλό του, την κυνήγησε πιο έξυπνα, είχε δικά του τα γεγονότα που κάνουν τη διαφορά σε τέτοια κρίσιμα παιχνίδια. Μα πάνω απ' όλα γιατί κατέκτησε τη νίκη, δεν την "έκλεψε" βάσει εικόνας στο χορτάρι.

Είχαν λάθος ρόλο

Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε βέβαια για να χάσει. Είναι σαφές ότι ελάχιστοι πιστεύουν στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά δεν βγήκαν ατσαλάκωτοι, ούτε ήταν υποδεέστεροι στον αγωνιστικό χώρο. Τον λάθος ρόλο είχαν, αφού βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, να κυνηγάνε την επιστροφή τους στο παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι αλείφουν βούτυρο στο ψωμί των Ατρομήτου. Όταν, δε, έγινε το 2-0 και το έλλειμμα αυτοπεποίθησης του Δώνη τον άφησε με 10 παίκτες, η σεμνή τελετή έλαβε πανηγυρικά τέλος.

Υ.Γ. Αν είχαν χιούμορ στην ΕΠΟ θα ανακοίνωναν με το σφύριγμα της λήξης την επιστροφή των τριών βαθμών στον Παναθηναϊκό για τη νίκη στο ντέρμπι. Αλλά οι αποζημιώσεις του Ρανιέρι και των συνεργατών του, τους έκοψαν και το γέλιο...

Διαβάστε ακόμη

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 2-0 (VIDEOS)

Πανηγυρισμός ή fair play; Η αμφιλεγόμενη αντίδραση του Λαζαρίδη μετά τον καταλογισμό του πέναλτι (VIDEO)

Δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου ο Αναστασίου

News 24/7

24MEDIA NETWORK