Τζιμπρίλ Σισέ: Η οφειλή στην εφορία και το φλερτ καρδιάς

Με αφορμή το διαδικτυακό φλερτ με τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο Δημήτρης Κριτής ξεδιαλύνει τα δεδομένα: αν και πώς υπάρχει δυνατότητα να επιστρέψει ο Γάλλος αστέρας στον Παναθηναϊκό.

Τζιμπρίλ Σισέ: Η οφειλή στην εφορία και το φλερτ καρδιάς

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν υπάρχει στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού. Όχι απλά ως καταγραφή, αλλά ούτε ως σκέψη. Άλλωστε, το πρόσφατο αγωνιστικό του ενεργητικό, αλλά και οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του μέσα στη σεζόν που τελειώνει, ότι τα προβλήματα που αντιμετώπισε είναι τέτοια, ώστε υπήρξαν ημέρες που δυσκολευόταν και να περπατήσει, είναι υπεραρκετά για να αποθαρρύνουν τους "πράσινους".

Σενάριο... θυμικού

Κι όμως υπάρχει σενάριο, που θέλει τον Σισέ να επιστρέφει και να κρεμάει τα παπούτσια του στον Παναθηναϊκό! Και δεν είναι αποκύημα φαντασίας, ούτε έρχεται να συντηρήσει απλά το -βολικό για τα ΜΜΕ και την ΠΑΕ- θέμα για εμπορικούς ή επικοινωνιακούς λόγους.

"Ακουμπάει" περισσότερο στο θυμικό και στο συναισθηματικό δέσιμο του ποδοσφαιριστή με τους φίλους του Παναθηναϊκού και πολύ λιγότερο ως αντικείμενο μιας επαγγελματικής κουβέντας, όταν μάλιστα εγείρονται και διάφορα ερωτηματικά, σχετικά με το εάν είναι σε θέση ο Γάλλος σταρ να υποστηρίξει αγωνιστικά μία αυστηρά επαγγελματική κουβέντα.

Τζιμπρίλ Σισέ: Η οφειλή στην εφορία και το φλερτ καρδιάς
INTIME SPORTS

Το εμπόδιο της Εφορίας

Στο... θυμικό της ιστορίας βέβαια εμπεριέχεται και μία οικονομική λεπτομέρεια, από αυτές που δεν καλύπτονται από συμβόλαια και νομικές συμφωνίες, αλλά σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Συγκεκριμένα, έχει να κάνει με την οφειλή προς την εφορία για τα συμβόλαια του ποδοσφαιριστή. Προσοχή όμως, γιατί εδώ οι γνώμες διίστανται. Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την εφορία από τη διάρκεια της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, κάτι μάλιστα που είχε χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός με ανεπίσημες διαρροές προς τον φιλικό Τύπο, ως παραδοχή του Σισέ προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε μία συνάντηση που είχαν στο Μόντε Κάρλο.

Ασφαλώς αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι εφ' όσον ευσταθεί το σενάριο της οικονομικής οφειλής, ο ποδοσφαιριστής κινδυνεύει να συλληφθεί μόλις πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα, όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν και με τον Μάικ Μπατίστ, όταν επέστρεψε ως παίκτης της Φενερμπαχτσέ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα.

Οφειλή 300.000 ευρώ

Ωστόσο, πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν ότι η εφορία του ποδοσφαιριστή έχει πληρωθεί κανονικά. Όμως πρόβλημα υπάρχει! Και είναι η έκτακτη οικονομική εισφορά, που όπως πολύ καλά θα θυμάστε, αποφάσισε κάποια στιγμή προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2009.

Και ο συγκεκριμένος έκτακτος φόρος για εισοδήματα της τάξης των συμβολαίων του Τζιμπρίλ Σισέ, μόνο αμελητέος δεν είναι είναι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό της οφειλής του ποδοσφαιριστή προς το ελληνικό κράτος ανέρχεται σε ποσό που υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ!

Χρέος για ποιον;

Το πρώτο ζητούμενο είναι εάν ο Παναθηναϊκός αναγνωρίζει τη συγκεκριμένη οφειλή ως δική του υποχρέωση, γιατί το συμβόλαιο με τον Σισέ δεν προβλέπει το ενδεχόμενο τέτοιων φορολογικών μεταβολών και πολύ περισσότερο την πλευρά που θα επιβαρύνουν.

Και το δεύτερο, ερώτημα αυτή τη φορά, είναι ότι εφ' όσον έχει δεχθεί η διοίκηση του Παναθηναϊκού να αναλάβει τη διεκπεραίωσή της, γιατί δεν το έκανε μέχρι σήμερα. Μία πολύ απλή απάντηση θα ήταν ότι περίμενε την πολυθρύλητη και επί μήνες κυοφορούμενη ρύθμιση τέτοιων φορολογικών εκκρεμοτήτων. Ή επίσης ότι δεν αποτελούσε προτεραιότητα στην ατζέντα της, με δεδομένο ότι υπήρχαν πολύ πιο φλέγοντα οικονομικά θέματα που την απασχολούσαν και επιπλέον δεν υπήρχε το σενάριο επίσκεψης του Σισέ στην Ελλάδα ή πολύ περισσότερο επιστροφής του.

Τζιμπρίλ Σισέ: Η οφειλή στην εφορία και το φλερτ καρδιάς
INTIME SPORTS

Συμβόλαιο με τα παιχνίδια

Και πλέον υπάρχουν αρκετοί που σκέφτονται ότι εφ' όσον ο Παναθηναϊκός προβεί στην τακτοποίηση της οφειλής και ο Γάλλος υπογράψει ένα συμβόλαιο συνεργασίας με βάση τα παιχνίδια στα οποία θα αγωνιστεί, γιατί να μην κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια τον Γενάρη ή το προσεχές καλοκαίρι, φορώντας την φανέλα με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς;

Το πιθανότερο σενάριο είναι να αποσυρθεί άμεσα, άρα προτάσεις δεν υπάρχουν, οπότε προφανώς και δεν υπάρχει ζημιωμένη πλευρά αν ευοδωθεί ο παραπάνω -ευσεβής για την ώρα- πόθος πολλών. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε...

Διαβάστε ακόμη

Τρελαμένος με Παναθηναϊκό ο Σισέ: Νέο μήνυμα επιστροφής του Γάλλου στο Instagram

News 24/7

24MEDIA NETWORK