Αν ήταν Αργεντίνος πόσο θα κόστιζε;

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για τον Κώστα Φορτούνη που ξεχώρισε ΚΑΙ στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τα κέρδη του Μάρκο Σίλβα και την Άρσεναλ που ακολουθεί.

Αν ήταν Αργεντίνος πόσο θα κόστιζε;

Την έκανε όπως ήθελε τη δουλειά του ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η αλήθεια είναι πως μπήκε κάπως "μουδιασμένα", διάβαζε το ματς, αλλά από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ και αμέσως έκανε και το 2-0, όλα έγιναν τυπική διαδικασία. Στα θετικά κρατάς το χαμόγελο και των ενθουσιασμό του κόσμου. Πόσα ματς δεν πήρε πέρσι η ομάδα και είχε γκρίνια; Όποιος πήρε το διαρκείας του νωρίς, όποιος πληρώνει εισιτήριο, έρχεται μετά από μία βροχερή ημέρα στο Καραϊσκάκη μαζί με τα παιδιά του, τι θέλει να δει; Θέαμα. Αυτό έλειψε πέρσι από τον Ολυμπιακό… Μεγάλο κέρδος φυσικά και η ουσία. Πέντε νίκες σε πέντε ματς, όχι τα πιο δύσκολα σίγουρα, αλλά οι βαθμοί μετράνε. Και όσο οι διώκτες σου χάνουν βαθμούς, τότε ανοίγει η διαφορά...

Κόντρα στον ΠΑΣ έλαμψε και πάλι το αστέρι του Κώστα Φορτούνη. Στον SPORT24 RADIO 103,3 έχουμε πει αρκετές φορές πως το σημαντικό για τον ίδιο ήταν που έκανε την προετοιμασία του, που ήταν καλά και που ο μικροτραυματισμός του δεν τον άφησε πίσω. Αυτός τους… αφήνει πίσω μέσα στο γήπεδο. Έχει ψυχολογία, έχει αυτοπεποίθηση και αν ήταν Αργεντίνος θα αναρωτιόμασταν πολλά. Θα γέμιζε με τίτλους τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, θα έκανε τα… δικά του στα social media με… είσπραξη χιλιάδες likes, θα… χόρευαν οι μάνατζερ στα πόδια του. Ο Φορτούνης, όμως, έχει χαμηλά το κεφάλι, δεν βγάζει "τουπέ" και θέλει να κάνει μια καλή χρονιά με τον Ολυμπιακό. Τα πάει περίφημα και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι καταφέρνει να ακούει το όνομά του ρυθμικά από την εξέδρα.

Δεδομένα ο Φορτούνης θα χρειαστεί πολύ περισσότερο στο ματς με την Άρσεναλ. Και γιατί θα πρέπει να δώσει τρεξίματα αλλά κυρίως γιατί θα πρέπει να κρατήσει μπάλα, να πάει τον Ολυμπιακό μπροστά και να μην έχει παθητική στάση. Το αστέρι Φορτούνης οδηγεί τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Ακολουθούν, όμως, δύο πολύ δύσκολα ματς. Με Άρσεναλ και με ΠΑΟΚ και σε αυτά θα φανούν αρκετά.

Τα κέρδη του Σίλβα

Από εκεί και πέρα, μεγάλος κερδισμένος στο 5-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι και ο Μάρκο Σίλβα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα. Η μία αναγκαστική, ο Μποτία αντί του Ντα Κόστα. Η δεύτερη του Σαλίνο αντί του Ομάρ για να ξεκουραστεί ο Νορβηγός. Μπήκε ο Σεμπά αντί του Πάρντο και ο Κασάμι αντί του Καμπιάσο, που επίσης είχαν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες ενόψει του μεγάλου ματς της Τρίτης. Στα συν ότι είδαμε τον Φινμπόγκασον, φυσικά τον Κολοβό και περιμένουμε να δούμε και άλλα νέα πρόσωπα στη συνέχεια.

Παίκτης του πρωταθλήματος κατά τα άλλα εξελίσσεται ο Τζίμι Ντουρμάζ. Σκόραρε και από το σημείο του πέναλτι, ήταν δραστήριος και πάλι, άλλος παίκτης από αυτόν που βλέπαμε πέρσι. Έτσι είναι, όμως, το ποδόσφαιρο. Όταν έβγαινε η λίστα για το Champions League, ο Ντουρμάζ υποτίθεται ότι θα έφερνε πρόταση από την Τουρκία (έληγαν 2 Σεπτέμβρη οι μεταγραφές εκεί). Δεν ήρθε ποτέ, έμεινε εδώ, παίρνει, όμως, τις ευκαιρίες από τον Σίλβα που δεν δείχνει εμμονή. Κάθε άλλο. Και μην ξεχνάτε ορισμένοι, δεν βάζει… δικούς του παίκτες βασικούς, για να παίζει ο Ντουρμάζ. Με την ξεκούραση από τα ευρωπαϊκά ματς, έχει όλα τα φόντα να είναι ο παίκτης του πρωταθλήματος, ο πιο σταθερός.

Ο Σίλβα έχει την τύχη να έχει καλό ρόστερ. Δεν μπαίνει ο Φινμπόγκασον για να αποδείξει. Βλέπεις, όμως, ότι είναι άλλος παίκτης σε σύγκριση με τον Ιντέγε, παίκτης που δεδομένα θα σε βοηθήσει και θα σε σκοράρει. Βάζει ο Ολυμπιακός πέντε γκολ και δεν έχει πάρει κανένα από τον σέντερ φορ του. Κι αυτό λέει πολλά σίγουρα. Θετικά τα μηνύματα για τον Σίλβα που τώρα κάνει τα πλάνα του ενόψει της Άρσεναλ. Γι’ αυτό το ματς θα γράψουμε πολλά περισσότερα σε νέο σχόλιο, απλά θα κλείσω με το επόμενο ματς στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια στην Τούμπα εμφανίζει πρόβλημα. Για μένα, δεν πρέπει να συμβιβαστεί. Πρέπει να πάει με τον αέρα του πρωτοπόρου, όχι για να παραμείνει στην πρώτη θέση και με ένα "Χ", αλλά για να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Η ΑΕΚ όταν δεν φοβήθηκε το ματς με τον ΠΑΟΚ, έβγαλε φάσεις, απείλησε. Δεν μπορεί δηλαδή να το κάνει αυτός ο Ολυμπιακός; Ξέρω, σε πολλούς μπορεί να φαίνομαι υπερβολικός. Απλά τονίζω τι θέλω και τι περιμένω να δω. Επίσης, υπάρχουν και λύσεις για να μην πάνε να… δώσουν τη μάχη τους μόνο οι κουρασμένοι από το Λονδίνο. Για να δούμε τι θα δούμε…

Υ.Γ.: Όταν ο Κασάμι πανηγύριζε το γκολ με την Γιουβέντους όπως ο Λίλα στο Καραϊσκάκη, ακολουθούσε το "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΩΡΑ". Περιμένω να δω τι άποψη έχουν τώρα ορισμένοι. 5-0 είναι, κάνεις το 5-1, ποιος ο λόγος να… τρελαθείς και να κάνεις ένα γήπεδο να σε αποδοκιμάζει;

Υ.Γ.2: Ξέσπασε η Άρσεναλ με την Λέστερ. Μακάρι να ήταν αυτό το ξέσπασμα που γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Υ.Γ.3: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

News 24/7

24MEDIA NETWORK