Το μυαλό στην Άρσεναλ και μόνο!

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, τον Κώστα Φορτούνη, αλλά και την αποστολή του Σίλβα να διαχειριστεί πλέον τη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες.

Το μυαλό στην Άρσεναλ και μόνο!
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Τα… χρειάστηκε είναι η αλήθεια, γιατί δεν ήταν αυτός που έπρεπε, αυτός που έχουμε συνηθίσει. Έπαιξαν πολλά το ρόλο τους. Κι ένα ματς που φαινόταν ότι θα κριθεί στο γκολ με το 0-0 ως το 72’, στο τέλος να ανοίγει και να γράφει 3-1. Κρατάς το σερί, "ΟΚ". Σίγουρα ο Σίλβα κρατάει πολλά περισσότερα πράγματα στο δικό του μυαλό, πράγματα που δεν του άρεσαν, πράγματα που θέλει να βελτιώσει.

Αυτό που φαίνεται, όμως, χωρίς να έχεις ξεχωριστές γνώσεις, είναι πως το μυαλό είναι στην Άρσεναλ και μόνο. Στις 9 του Δεκέμβρη με αντίπαλο την ομάδα του Βενγκέρ… Θα κρίνει τα πάντα όσον αφορά στο ευρωπαϊκό μέλλον, αλλά σίγουρα αυτό το 3-1 με τον Αστέρα Τρίπολης έχει πολλά μηνύματα να περάσει. Και για παίκτες, αλλά και για τη γενικότερη διαχείριση που θα πρέπει να κάνει στη συνέχεια ο Σίλβα… Πάμε να δούμε ορισμένα «θέματα» από το 3-1 μ τον Αστέρα.

Δεν είχε φρεσκάδα

Ο Μάρκο Σίλβα επί της ουσίας δεν έκανε πολλές αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που είδαμε στο Μόναχο. Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε κάτι καλό, έφυγε με το 4-0, αλλά που δεδομένα χρειάστηκε να τρέξει πολύ, να κάνει χιλιόμετρα. Ο Σίλβα έτσι, σε σχέση με αυτούς που έπαιξαν στο Μόναχο, έβαλε τον Φορτούνη αντί του Καμπιάσο και τον Ντουρμάζ αντί του Πάρντο. Οι άλλοι εννέα είχαν παίξει και στη Γερμανία.

Έβγαλε μια έλλειψη φρεσκάδας αυτό στο πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό. Και εδώ, δεν είναι θέμα σύγκρισης με τον Αστέρα. Βλέπετε οι Αρκάδες έπαιξαν Πέμπτη βράδυ στην Πράγα, λογικό ήταν ο Βεργέτης να κρατήσει βασικούς μόλις έξι από τους έντεκα που χρησιμοποίησε εκεί. Και του βγήκε είναι η αλήθεια, ειδικά στην αρχή του ματς, εκεί που έδειχναν να έχουν μεγαλύτερη φρεσκάδα οι φιλοξενούμενοι, να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα, να είναι πιο δυνατοί στα μαρκαρίσματα, να έχουν κοινώς ενέργεια. Αυτό τους βοήθησε να βγάλουν σβηστοί το πρώτο μέρος με το 0-0 και έναν Ολυμπιακό να προβληματίζει…

Αλλαγή με ρίσκο

Ρισκάρει ο Σίλβα είναι η αλήθεια. Είχε ρισκάρει και στην αναμέτρηση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για παράδειγμα, ρίσκαρε και κόντρα στον Αστέρα. Στη λογική ότι βάζει τον Φουστέρ αντί του Κασάμι. Αυτό δημιουργούσε ερωτήματα για τη μεσαία γραμμή είναι η αλήθεια. Για το πως θα παραταχθούν οι «ερυθρόλευκοι», όσον αφορά στην εικόνα τους. Βοήθησε πολύ ο Μιλιβόγεβιτς όμως. Βοήθησε γιατί πήρε προσπάθειες, γιατί δεν σταμάτησε να τρέχει και ο Φουστέρ χωρίς να είναι στα σούπερ του, πρόσθεσε μια πίεση στην ομάδα του Αστέρα που ως εκείνο το σημείο δεν αντιμετώπιζε το παραμικρό πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι πως όσο ο χρόνος πίεζε, ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε τα μέτρα του μέσα στο γήπεδο, θα έψαχνε το γκολ για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του. Ήθελε το "11 στα 11", καθώς αναμένουμε το τι θα γίνει στην εκδίκαση της απόφασης με τον Παναθηναϊκό και το ματς που ήταν προγραμματισμένο για το περασμένο Σάββατο.

Ακόμη και ο Ερνάνι, στα 35’ που έπαιξε, πιο καλές στιγμές από τον Σεμπά είχε. Ή τι να σχολιάσεις για τον Τσόρι; Μπαίνει, έρχεται σε επαφή με την μπάλα και η ποιότητά του φωνάζει από μόνη της.

Όσο έχει Φορτούνη

Τι αποδείχθηκε στο ματς με τον Αστέρα; Αυτό που λέει πως όσο ο Ολυμπιακός θα έχει λύσεις από τον Κώστα Φορτούνη, δεν θα έχει τίποτα να φοβάται. Σίγουρα κουβέντα γίνεται ήδη για το πέναλτι με το οποίο οι "ερυθρόλευκοι" παίρνουν προβάδισμα στο σκορ. Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Ο Φορτούνης σημαδεύει σωστά, όπως κάνει και στο 80ό λεπτό σε ένα γκολ που μόνο εύκολο δεν είναι. Το κάνει, όμως, να φαίνεται.

Όσο ο Τρικαλινός μέσος θα είναι καλά, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τίποτα να φοβάται. Λίγο… έπεσε, φάνηκε σε όλη την ομάδα. Έλειπε η ενέργειά της, αλλά εμείς εδώ, όπως θα ανεβάζουμε στα καλά, θα κάνουμε και κριτική και στα άσχημα. Για παράδειγμα μετά το 4-0 στο Μόναχο, γράψαμε ότι δεν μπήκε καλά στην αλλαγή. Σαν να τον είχε πάρει από κάτω που είχε μείνει στον πάγκο. Έτσι είναι, όμως, έχει πολλά ακόμη να μάθει στο ποδόσφαιρο και νομίζω πως στο τέλος, το ταμείο θα γίνει ανάλογα με το μυαλό του. Το πως θα διαχειριστεί τις δυσκολίες στο μυαλό του, τις προτάσεις που ενδεχομένως θα έρθουν αύριο-μεθαύριο.

Πως θα διαχειριστεί τη διαφορά

Για μένα που ζω την ομάδα καθημερινά στο πλαίσιο του ρεπορτάζ πάντα, ένα μεγάλο στοίχημα είναι το πως θα διαχειριστεί τη διαφορά στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα κάνει το ρεκόρ της. Ωραία τα αφιερώματα, ναι, μεγάλη η μάχη στις 9 Δεκέμβρη με την Άρσεναλ, αλλά με αυτή τη διαφορά που δημιουργείται στα τέλη Νοέμβρη στο πρωτάθλημα, έχει σημασία το πως θα το διαχειριστεί ο Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος προπονητής θα έχει μπροστά του σίγουρα πολλά να δει. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις μια ομάδα που θα παίζει ξανά Φλεβάρη στην Ευρώπη και που θα έχει μπροστά της ματς στο πρωτάθλημα που επί της ουσίας θα έχει «καθαρίσει».

Κι όλα αυτά, εν αναμονή των αποφάσεων του Ιανουαρίου, έτσι; Γιατί παίκτες που δεν παίζουν, σίγουρα θα έχουν προτάσεις για να πάνε να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Και είναι και τι θα θέλουν οι ίδιοι, αλλά και τι θα αποφασίσει ο Σίλβα. Όλα αυτά μοιάζουν μακρινά αυτή τη στιγμή, αλλά ειλικρινά, νομίζω πως μετά το ματς με την Άρσεναλ στις 9 Δεκέμβρη δεν θα μας απασχολεί και κάτι άλλο. Εκεί θα γίνεται όλη η κουβέντα, όλος ο ντόρος. Για την επόμενη ημέρα και με φόντο τον αντίπαλο στην Ευρώπη, είτε αυτός είναι στους 16 του Champions League είτε στο Europa League…

Υ.Γ.: Πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο Κουρμπέλης. Παίκτης που έχει βελτιωθεί πολύ και δείχνει να διαφέρει σε σχέση με άλλους Έλληνες που έχουν μπει σε… άλλο πακέτο.

Υ.Γ.2: Αυτά βλέπει ο Σίλβα και θα περιμένει πως και πως τον Μποτία. Δεν υπάρχει η φάση του πέναλτι του Ντα Κόστα. Και πέναλτι που με τη χρονοκαθυστέρηση, ο Κύζας απέδειξε πως δεν ήταν σε καλή ημέρα…

Υ.Γ.3: Σταύρο καλή δύναμη φίλε. Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς. Να είσαι καλά να θυμάσαι…

Υ.Γ.4: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK