Έλεος, ένας στόπερ, κι ένας φορ…

Η κατάσταση, πλέον, κατάντησε γραφική. Φέρτε έναν κανονικό στόπερ, κι έναν φορ, να τελειώνουμε. Έλεος... Πάλι το γκολ μπήκε από το κέντρο της άμυνας και στην επίθεση οι ευκαιρίες χάνονταν με τη σέσουλα.

Έλεος, ένας στόπερ, κι ένας φορ…
INTIME SPORTS

Τόσα λεφτά δίνει ο Σαββίδης για την άψογη λειτουργία της ΠΑΕ και της ομάδας, για έναν ακριβό προπονητή, για υψηλά συμβόλαια παικτών, ας δώσει και κάτι παραπάνω για να πάρει έναν στόπερ που θα «καθαρίζει» στην άμυνα και έναν φορ που θα βάζει τη μπάλα στα δίχτυα συχνά και όχι όταν… θυμάται, όπως κάνει φέτος ο Κλάους.

Εφόσον, δεν αποκτηθούν αυτοί οι δυο, ή αποκτηθεί ο ένας από τους δυο, η ομάδα θα παραμείνει ημιτελής, ό,τι κι εάν δοκιμάσει ο Στέφενς. Εάν δεν πάρει στόπερ, θα βάζει δυο γκολ και θα τρώει τρία. Εάν δεν πάρει σέντερ φορ θα περιμένει καμία στημένη φάση, τον Λίνο, ή τον Λούκας, μήπως και πετύχει γκολ.

Υποφερτή ανάπτυξη

Το ενθαρρυντικό σημάδι στη Νέα Σμύρνη ήταν ότι ο ΠΑΟΚ, μετά από καιρό, έπαιξε υποφερτή μπάλα. Είχε υποτονική, αλλά υπομονετική και αξιοπρεπή κατοχή της μπάλας, ήταν το αδιαμφισβήτητα το «αφεντικό» του αγώνα, στοιχείο καθοριστικό για μια μεγάλη ομάδα, με ομαδική δουλειά από τους Τζιόλη, Κίτσιου, Σπυρόπουλο, Λούκας, αλλά δεν «είχε» το γκολ.

Στόκος… ο Στοχ

Από την άλλη πλευρά, ο Στοχ εξελίσσεται σε… στόκο πολυτελείας. Ο Σλοβάκος ήταν για άλλη μια φορά ανελέητα κακός. Τόσο κακός που ήταν σαν να έπαιζε ο ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες σε άλλο ένα ματς. Κάπως, ενεργοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πάλι στις μεγάλες ευκαιρίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ενήργησε σαν σχολιαρόπαιδο που κλωτσάει τη μπάλα στο διάλλειμα. Η τελευταία καλή του εμφάνιση (και το τελευταίο του γκολ) χρονολογούνται από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Γλύκος δεν έφταιγε στο δεύτερο γκολ. Όταν η μπάλα από εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, πάει δοκάρι και μέσα, η αντίδραση του τερματοφύλακα είναι σχεδόν αδύνατη.

Ο Μάρτενς και ο σωσίας του Σαλπιγγίδη

Κάθε κρίση για τον Μάρτενς είναι πολύ πρόωρη, με μόλις δυο προπονήσεις στον ΠΑΟΚ. Εντούτοις, στο μισάωρο της συμμετοχής του, πήρε πολλές πρωτοβουλίες, μοίρασε σωστά τη μπάλα, γύρισε σε αρκετές φάσεις και μάρκαρε στην άμυνα.

Κάποιος σωσίας του Σαλπιγγίδη, τον υποδύεται μέσα στο γήπεδο και μας κάνει πλάκα… Αποκλείεται να είναι αυτός που βλέπουμε ο πραγματικός Σαλπιγγίδης… Ίσως το εξόφθαλμο ντεφορμάρισμά του επιδεινώνεται από τον πάγκο, ίσως χρειάζεται περισσότερη στήριξη από τον προπονητή του, αλλά ο ίδιος πρέπει να στηρίξει, πρώτος απ’ όλους, τον εαυτό και να γίνει ξανά ο Σαλπιγγίδης.

Η μη χρησιμοποίηση του Μαντούρο στη Νέα Σμύρνη, ήταν μια έμμεση παραδοχή λάθους από την πλευρά του Στέφενς, για την βιαστική συμμετοχή του Ολλανδού μέσου στους αγώνες με τον Ηρακλή και τον Παναιτωλικό.

Το γύρισμα της τύχης

Συμπερασματικά, η τύχη στέρησε χθες από τον ΠΑΟΚ, όσα του είχε προσφέρει απλόχερα σε πολλά προηγούμενα παιχνίδια. Έκανε το κλασικό γύρισμά της. Ο Πανιώνιος, πάντως, δεν την πάτησε, όπως άλλες ομάδες, με ανατροπή, διότι ήταν τυχερός και έβαλε δεύτερο γκολ με το ωραίο φάουλ του Λάσνικ. Από τις μεταγραφές στις θέσεις του στόπερ και του φορ θα εξαρτηθούν πολλά για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK