"Δεύτερη γραμμή" πρώτης ποιότητας

Τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν αυτοί που έκαναν το κομμάτι τους και μαζί κέρδισαν πόντους ενόψει της συνέχειας. Αυτό ήταν και το κέρδος του Τσάβι Πασκουάλ από την αναμέτρηση κόντρα στη Μπάμπεργκ, όπου η ομάδα του έπαιξε όσο χρειάστηκε. Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG / / (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG / / (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η δύναμη του Παναθηναϊκού, επιθετικά τουλάχιστον, τη φετινή σεζόν υποτίθεται ότι είναι οι «πλάγιοι». Δηλαδή Ρίβερς και Λοτζέσκι. Βλέποντας κανείς το φύλλο στατιστικής του αγώνα με την Μπάμπεργκ το 8 δίπλα στους πόντους του πρώτου (μετά κόπων και βασάνων δε) και το 0 (κουλουράκι…) δίπλα στον δεύτερο δικαιούται να απορεί πως είναι δυνατόν να κέρδισε και μάλιστα βάζοντας 93 πόντους στη Μπάμπεργκ.

Εντάξει, οι Γερμανοί είναι ίσως η χειρότερη ομάδα της φετινής διοργάνωσης τουλάχιστον με βάση το δείγμα γραφής των δύο πρώτων αγωνιστικών αλλά και τη συνολική της εικόνα. Που είναι ο Μίλερ και τα τρίποντά του; Που είναι οι αμυνάρες του Μέλι και του Τάις;

Το θέμα μας όμως δεν είναι η ομάδα του Τρινκιέρι αλλά αυτή του Πασκουάλ. Η οποία νίκησε, και δεν είναι υπερβολή να το αναφέρουμε, «με τα δεύτερα». Και δη τα… καινούργια κοσκινάκια του. Τον εξαιρετικό Λεκαβίτσιους ο οποίος «μπλόκαρε» μόνο όταν είχε δίπλα του τον ασυγκράτητο στην 1η περίοδο Νικ, τον θετικό επιθετικά αλλά ακόμη άπειρο αμυντικά (έχασε ουκ ολίγες φορές τον Ραντόσεβιτς) Όγκαστ αλλά και τον θετικότατο Βουγιούκα ο οποίος άφησε τη σφραγίδα του στο 1ημίχρονο.

Αυτοί οι τρεις ήταν οι παίκτες που έκαναν το κομμάτι τους και μαζί κέρδισαν πόντους ενόψει της συνέχειας αν και επαναλαμβάνω η δυναμικότητα αυτής της Μπάμπερκ δεν συγκρίνεται ούτε με της Μπαρτσελόνα που είδαμε την περασμένη εβδομάδα ούτε με της ΤΣΣΚΑ την οποία αντιμετωπίζει στην επόμενη, διπλή εβδομάδα αρχικά ο Παναθηναϊκός.

Το κέρδος των πράσινων λοιπόν ήταν αυτοί οι παίκτες που έδειξαν ότι έστω υπό προϋποθέσεις μπορούν να αποτελέσουν μία σημαντική λύση από τον πάγκο. Αντιστρόφως ανάλογα ο μεν Ντέντμον αν και επιβραβεύθηκε για την εμφάνισή του κόντρα στον ΠΑΟΚ με μία θέση στη βασική πεντάδα, πέρασε και δεν ακούμπησε όντας πολύ κακός αμυντικά και δίχως ξεκάθαρο ρόλο στην επίθεση ενώ και πάλι ο Γκάμπριελ έδειξε εκτός ρυθμού και ρόλου στην ομάδα του Τσάβι.

Εν κατακλείδι; Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει τους 2 βαθμούς ενόψει της πάρα πολύ δύσκολης συνέχειας με ΤΣΣΚΑ (εκτός), Φενέρ (εντός), Μπασκόνια (εκτός) και Ολυμπιακό (εκτός) μέχρι τις 10 Νοέμβρη. Παιχνίδια στα οποία θα δοκιμασθεί σε… πραγματικές συνθήκες Ευρωλίγκα τόσο το πραγματικό του βάθος όσο και το κατά πόσο οι λεγόμενοι «βοηθητικοί» μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK