Γιάννη, παρ' το αλλιώς...

Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει απλά κοιλιά, αλλά... μπάκα που δεν μαζεύεται ούτε με δίαιτα! Οι τραγικές εμφανίσεις που ταιριάζουν σε ομάδα του... Eurocup, οι ευθύνες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και το "αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" που έλεγε μία ψυχή. Ο Γιάννης Ψαράκης σχολιάζει το Βατερλώ των ερυθρολεύκων στην Μόσχα.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
sfairopoulos EUROKINISSI

Όταν μέσα σε μία εβδομάδα γνωρίζεις τη 2η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία σου στην Ευρωλίγκα, χάνεις σε άλλο ματς στο ημίχρονο με τη 2η μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία σου στη διοργάνωση και στο τέλος δέχεσαι εκ νέου (παραλίγο) 30αρα, ε, τότε όχι κάτι αλλά πολλά δεν πάνε καλά.

Όπως είχα επισημάνει και μετά τον αγώνα με τη Μακάμπι πριν δύο βράδια στο ΣΕΦ, αυτό που οδήγησε στη νίκη με μεγάλη διαφορά ήταν αφενός η ανετοιμότητα του αντιπάλου αλλά και ο πληγωμένος εγωϊσμός των παικτών του Ολυμπιακού μετά το ανεπανάληπτο στραπάτσο στη Βιτόρια. Δυστυχώς για τους ερυθρόλευκους η βραδιά της περασμένης Παρασκευής δεν ήταν απλά μια κακιά παρένθεση.

Πλέον ο Ολυμπιακός φωνάζει ότι έχει όχι ένα, αλλά πολλά θέματα και προβλήματα να λύσει. Αναμενόμενο να κάνει μία κοιλιά στην απόδοσή του αλλά αυτό δεν είναι απλά κοιλιά αλλά… μπάκα που δεν μαζεύεται ούτε με έξι μήνες δίαιτα.

Από τον πρώτο, δηλαδή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που έχει τη μπαγκέτα, μέχρι τον τελευταίο παίκτη που πάτησε το πόδι του στο παρκέ του γηπέδου της Χίμκι χθες όλοι έχουν μεγάλη, τεράστια ευθύνη για αυτή την τραγική εικόνα. Μια εικόνα που δεν αρμόζει σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, που δεν τιμά προπονητή και παίκτες που τούμπαλιν και τανάπαλιν στο παρελθόν είχαν αποδείξει ότι ακόμη και όταν χάνουν αυτό γινόταν μετά από μάχη.

Ο Ολυμπιακός της Βιτόρια και της Μόσχας δίχως ίχνος υπερβολής είναι ομάδα του… FIBA EuroCup. Σαν μία παρέα παικτών που βρέθηκαν κατά τύχη στο ίδιο γήπεδο και αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο μπάσκετ. Άπαντες έβλεπαν τους παίκτες της Χίμκι να αλωνίζουν κάθε σημείο το γηπέδου, να είναι πιο γρήγοροι, πιο αλτικοί, πιο ευδιάθετοι, πιο αποτελεσματικοί, πιο σίγουροι για τους εαυτούς τους.

Οι ερυθρόλευκοι; Για δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς έπαιζαν λες και έκαναν αγγαρεία, λες και είχαν μαλώσει όλοι με όλους. Καμία σύμπνοια, καμία ομαδικότητα, καμία αντίδραση. Σαν την ευθεία γραμμή ενός καρδιογραφήματος. Το απόλυτο τίποτα.

Για τον Σφαιρόπουλο (πρωτίστως) και τους παίκτες του η συνέχεια της διοργάνωσης είναι μονόδρομος.΄Η συνέρχονται… χθες, ή θα γκρεμίσουν ότι έχτιζαν με τον δικό τους κόπο και ιδρώτα τις προηγούμενες 18 αγωνιστικές.

Ναι μεν βαθμολογικά οι ερυθρόλευκοι παραμένουν σε τροχιά τετράδας αλλά με την εικόνα που είχαν –και- χθες η μόνη τετράδα στην οποία μπορούν να βρεθούν στο τέλος της κανονικής περιόδου είναι αυτή στον πάτο της βαθμολογίας! Όπως είχε πει και ένας πολιτικός πριν λίγα χρόνια « ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Η χώρα… βούλιαξε, μένει να μάθουμε αν το ίδιο θα συμβεί και με τον Ολυμπιακό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK