Αουτς! Αυτό πόνεσε...

Ο Γιάννης Ψαράκης βάζει στην άκρη τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι και στέκεται στην ουσία του αγώνα που ήταν ο τραυματισμός του Νικ Καλάθη. Χωρίς τον (πραγματικό) αρχηγό οι "πράσινοι" θα τα βρουν... σκούρα στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Αουτς! Αυτό πόνεσε...

Ούτε η ανατροπή του δεύτερου ημιχρόνου, ούτε τα 15 εύστοχα τρίποντα, ούτε η νέα εντός έδρας νίκη (θα) έχει σημασία για τον Παναθηναϊκό αν τα νέα για τον Νικ Καλάθη δεν είναι καλά, κάτι που φυσικά απευχόμαστε.

Το ότι ο Παναθηναϊκός έστω και παίζοντας μπάσκετ αξιώσεων για ένα ημίχρονο νίκησε την ομάδα του Μιλάνο που με διαφορά είναι από τις χειρότερες της διοργάνωσης έως τώρα περνάει σε δεύτερη μοίρα, μετά τη φάση στο τέλος της 3ης περιόδου όταν ο Καλάθης έπεσε με δύναμη πάνω στον Τζέρελς με τον ώμο.

Ο (πραγματικός) αρχηγός και ηγέτης του Παναθηναϊκού χάρη στον οποίο "γύρισε" το ματς στην 3η περίοδο τραυματίστηκε και αποχώρησε και αν οι "πράσινοι" υποχρεωθούν να τον χάσουν για τα δύο ματς που έπονται την ερχόμενη εβδομάδα (εντός με Μακάμπι, εκτός με Ερυθρό Αστέρα) τότε θα αρχίσουν τα πραγματικά δύσκολα. Γιατί ο Λεκαβίτσιους όσο φιλότιμος και αν είναι, δεν γεμίζει ούτε το ένα παπούτσι του Νικ…

Ο Παναθηναϊκός το μόνο που κρατάει από το ματς με την Αρμάνι είναι οι δύο βαθμοί της νίκης και το τρίποντο ξέσπασμα του Ρίβερς στη 2η περίοδο με τους 15 πόντους (5/6 τρίποντα). Οι "πράσινοι" από το τζάμπολ κιόλας φάνηκε ότι αντιμετώπιζαν την αντίπαλό τους με το πιο μπλαζέ ύφος που διέθεταν και με μία ακατάσχετη… βαρεμάρα.

Ο Καλάθης ήταν… αλλού (0/5 σουτ, κακός αμυντικά), ο Σίνγκλετον ως συνήθως απών αμυντικά όπου Γκουντάιτις και Ταρζέβσκι έμοιαζαν με… Σαμπόνις και Γκορτάτ και κάπως έτσι η Αρμάνι προηγήθηκε ακόμη και με 13 πόντους στα μισά της 3ης περιόδου αφού η άμυνα αγνοείτο και ευτυχώς για τον Πασκουάλ που υπήρχε ο one man show Ρίβερς αλλιώς κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που θα είχε φτάσει η διαφορά υπέρ της ιταλικής ομάδας.

Τρία λεπτά έπαιξε μπάσκετ στην 3η περίοδο όμως ο Παναθηναϊκός και όλα άλλαξαν. Φυσικά με άξονα την άμυνα, τα deflections του Καλάθη, την προσπάθεια του Λοτζέσκι στο low post, το ότι ο Γκιστ ήταν πανταχού παρών και την πίεση ψηλά στην περιφέρεια της Αρμάνι και η ιταλική ομάδα έχασε τον ορίζοντα για το πράσινο καλάθι. Μαζί έχασε και την αυτοπεποίθηση που έχτισε στο πρώτο ημίχρονο και θύμισε την… κανονική Αρμάνι που έχανε μέχρι και λέι-απ

Ο Καλάθης ήταν παντού, ο Λοτζέσκι έδωσε τα… ρέστα του σε άμυνα και επίθεση, ο Ρίβερς όταν έμπαινε στο παρκέ σε θέση 2 έκανε τη διαφορά και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη. Μία ακόμη «απουσία» του πάγκου αφού ο Θανάσης έπαιξε στην αρχή βγάζοντας ενέργεια αλλά μέχρι εκεί., ο Όγκαστ έχασε όλες τις μάχες στη ρακέτα όπως και ο Βουγιούκας, ο Λεκαβίτσιους έκανε λέι-απ που πέρασε πάνω από το ταμπλό και γενικώς κανείς δεν κέρδισε ούτε τώρα την εμπιστοσύνη του Πασκουάλ που άφησε ξανά σε όλο το ματς τον Ντένμον στον πάγκο. Όλοι αυτοί όμως αν ο Καλάθης απουσιάσει θα πρέπει να βγουν μπροστά, διαφορετικά…

News 24/7

24MEDIA NETWORK