Ο άνθρωπός τους!

Ο Γιάννης Ζωιτός γράφει για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, με το μακρύ μαλλί και το σκουλαρίκι, που δεν έχει συνηθίσει να συμπεριφέρεται πίσω από την πλάγια γραμμή του παρκέ, καθώς και για τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού για μια θέση στο Final 4 του Μιλάνου.

Ο άνθρωπός τους!
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πολύ καλά κάνει και πιστεύει στον Παναθηναϊκό ενόψει των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Το "ποια Ρεάλ και ποια ΤΣΣΚΑ" είναι ατάκα που μόνο ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ελλάδας θα μπορούσε να σκαρφιστεί και να χρησιμοποιήσει για να "φτιάξει κλίμα" και να εκφράσει την αισιοδοξία του πριν από τα παιχνίδια που θα κρίνουν την πρόκριση στο Final-4. Οποιοσδήποτε άλλος στην καλύτερη θα κρατούσε χαμηλούς τόνους, διαφορετικά θα κρατούσε το στόμα του κλειστό.

Άραγε πόσες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης απέναντι σε δύο από τις τρεις κορυφαίες ομάδες της εφετινής διοργάνωσης, ανεξάρτητα από το ποια θα βρεθεί στο δρόμο των "πρασίνων"; Όχι πολλές κατά τον γράφοντα, αλλά υπαρκτές. Για ένα και βασικό λόγο: επειδή στον πάγκο βρίσκεται ο Φραγκίσκος Αλβέρτης! Φαντάζει οξύμωρο από τη στιγμή που ακόμη δεν ξέρουμε αν κάνει για χεντ κόουτς, όχι αν είναι κανονικός κόουτς. Ούτε την εμπειρία διαθέτει ούτε πολύ περισσότερο τις τεχνικές γνώσεις ν’ ανταπεξέλθει άμεσα. Είναι ωστόσο η αιτία εκείνη εξαιτίας της οποίας ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει στην υπέρβαση απέναντι σε δυο σύνολα που έχουν το διπλάσιο ακόμη και τριπλάσιο μπατζετ.

Ο άνθρωπός τους!
INTIME SPORTS

O παίκτης Φραγκίσκος Αλβέρτης

Ο "Φράγκι", με το μακρύ μαλλί και το σκουλαρίκι, δεν έχει μάθει, δεν έχει συνηθίσει να συμπεριφέρεται πίσω από την πλάγια γραμμή του παρκέ. Αντιδρά σαν παίκτης, κάποιες άλλες φορές σαν οπαδός. Φαίνεται ότι θέλει να περάσει μέσα στο γήπεδο, να πιάσει μπάλα και να παίξει, να γίνει κομμάτι της πεντάδας, να βγάλει μια άμυνα, να πάρει (και να βάλει) ένα σουτ. Εκεί ακριβώς εντοπίζεται το μυστικό του "τριφυλλιού" προτού πέσει στη μάχη της Μεγ.Εβδομάδας, στο δικό του Γολγοθά.

Ο Αλβέρτης έχει κερδίσει τους παίκτες του με να τους απελευθερώσει. Δεν θα ζητήσει αλλαγή στη γραμματεία, αν ένα σύστημα δεν ολοκληρωθεί όπως και όταν πρέπει, δεν αγανακτήσει, αν γίνει ένα λάθος παραπάνω, δεν θα φωνάξει επειδή χάθηκε μια αλλαγή στην άμυνα. Ήταν παίκτης μέχρι πρότινος, δεν έχει γίνει εν μία νυκτί προπονητής - μόνο ο Ομπράντοβιτς τα κάνει αυτά. Έχει δουλέψει και θα δουλέψει στην ψυχολογία, θα ποντάρει στο ένστικτο, δεν θα φοβηθεί να πάρει ρίσκα τύπου Μαυροκεφαλίδη.

Ο άνθρωπός τους!
INTIME SPORTS

Δεν γκρίνιαξε στον Μπράμο που έκανε ερ μπολ, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι και ο ίδιος έχει πάρει τέτοια, τραβηγμένα, σουτ. Σε διαφορετική περίπτωση, με άλλον στο τιμόνι, και με το ντέρμπι στο ΣΕΦ σε οριακό σημείο ο ομογενής γκαρντ θα είχε "παρκαριστεί" στην άκρη του πάγκου για τα επόμενα λεπτά. Εκτός λογικής η ενέργειά του, αλλά όχι και για σταύρωση (μέρες που είναι).

Στο φινάλε θα συγχαρεί άπαντες για την προσπάθεια, δεν θα κοιτάξει άμεσα τα στατιστικά για να δει τι πήγε στραβά. Έχει καιρό για αναλύσεις και διορθώσεις.

Ο άνθρωπός τους!
INTIME SPORTS

Ο κατάλληλος άνθρωπος...

Μετά το βάπτισμα του πυρός και κάμποσα παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος τη στιγμή που επιλέχθηκε από τη διοίκηση της ΚΑΕ να γίνουν οι αλλαγές. Πλαισιώθηκε δε με συνεργάτες ικανούς να τον βοηθήσουν πολύ στην προετοιμασία αγώνων και αντιπάλων. Ουδείς άλλος θα μπορούσε να διαχειριστεί έναν Παναθηναϊκό χωρίς να έχει κάνει ούτε μία επιλογή, ουδείς άλλος θα μπορούσε να τον οδηγήσει μέχρι το τέλος χωρίς να υποστεί γκρίνια, αμφισβήτηση, ειρωνικά σχόλια, κριτική.

Στην τελική είναι ο μύθος Αλβέρτης και συγχωρείται για μια ήττα από τον Ολυμπιακό. Όπως και ο ίδιος ξέρει πότε να συγχωρεί τους παίκτες του.

Διαβάστε ακόμη:

Γιαννακόπουλος: Ποια Ρεάλ και ποια ΤΣΣΚΑ;"

Αλβέρτης: "Οι παίκτες μου έδωσαν μάχες"

Μαυροκεφαλίδης: "Επτά λάθη που μας στοίχισαν"

News 24/7

24MEDIA NETWORK