Αφήστε τον να δουλέψει

Από τη στιγμή που ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την προεπιλογή της Εθνικής ομάδας ενόψει του Euro 2012 μία μεγάλη δημόσια συζήτηση άνοιξε. Ως συνήθως, στην Ελλάδα των κραυγών μία τέτοια συζήτηση μόνο ψύχραιμη δεν θα μπορούσε να είναι.

Αφήστε τον να δουλέψει

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο Σάντος είναι άσχετος από ποδόσφαιρο, ότι δεν έχει σαφή εικόνα των προσόντων των παικτών του ότι άγεται και φέρεται από τάσεις και υποδείξεις μέσα στην ομάδα.

Προφανώς η κριτική που ασκήθηκε στον Πορτογάλο τεχνικό για τις επιλογές του, κυρίως στη θέση του τερματοφύλακα, είναι, εν μέρει τουλάχιστον, δικαιολογημένη. Η εικόνα του Σάντος να δίνει...εξηγήσεις για τις προτιμήσεις του στη σχετική συνέντευξη Τύπου παραπέμπει ίσως σε προπονητή ανασφαλή, που έχει κάποιο δισταγμό μέσα του.

Η απόσταση όμως από τη δικαιολογημένη κριτική μέχρι τις...κορώνες των μηδενιστών που χαρακτηρίζουν τον προπονητή άσχετο με τον αντικείμενο και έρμαιο των διαθέσεων των παλιών παικτών της Εθνικής είναι τεράστια.

Καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, ο εκλέκτορας παρακολούθησε δια ζώσης πολλά παιχνίδια διεθνών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, στάθμισε τις παραμέτρους που είχε στα χέρια του και κατέληξε όχι στους πιο φορμαρισμένους αλλά σ'αυτούς που μπορούν να συγκροτήσουν ένα πιο ομοιογενές σύνολο.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Σάντος, όπως κάθε προπονητής ανά τον πλανήτη, θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Αν η Εθνική παίξει καλό ποδόσφαιρο και περάσει από το σχετικά βατό όμιλό της, αίφνης όλοι θα ξεχάσουν ότι ο Σηφάκης (λχ) απείχε λόγω τραυματισμού στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Εφόσον όμως το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, ίσως ο Πορτογάλος να χρεωθεί ακόμα και τη...Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Αλλωστε και ο Οτο Ρεχάγκελ είχε λοιδωρηθεί κατά καιρούς για τις επιλογές του, ειδικά στα πρώτα εν Ελλάδι χρόνια του. Εν συνεχεία όμως ο Γερμανός έγινε Ρεχακλής (2004), μετά πάλι άσχετος (2006) και πάει λέγοντας.

Συμπερασματικά; Ας αφήσουμε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του και όλο το καλοκαίρι δικό μας είναι για να τον κρίνουμε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK