Τι μας δίδαξε η Αμερική

Ο Γιώργος Καλαϊτζής κάνει τον απολογισμό του τελικού του Μουντομπάσκετ και συγκρίνει τη νοοτροπία της Εθνικής με αυτή των Αμερικανών, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα το έχει "κουστούμι" της, απλά πρέπει να τη βοηθήσουμε να το ξαναφορέσει.

Τι μας δίδαξε η Αμερική
INTIME SPORTS

Κέρδισε λοιπόν η Αμερική. Το χρυσό που πήρε απέχει "πολύ" από το ασημένιο της Σερβίας. Ολοκληρωτική εμφάνιση χωρίς να μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει ότι είναι μακράν η κορυφαία ομάδα του πλανήτη.

Περιμέναμε όλοι ότι μόνο η Ισπανία θα μπορούσε στον τελικό να την δυσκολέψει ή και να την κερδίσει ακόμα, αλλά φρόντισε να φορέσει στο παιχνίδι με τη Γαλλία, το κουστούμι με τη χαλασμένη νοοτροπία. Ξέρετε αυτό που έχει κρεμασμένο κάθε ευρωπαϊκή ομάδα στην γκαρνταρόμπα της.

Είναι έτσι μεγαλωμένοι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι παίκτες, που ενώ μπορεί να πλησιάζουμε σε αθλητικά προσόντα τους Αμερικανούς, στη νοοτροπία διαφέρουμε και απέχουμε.

Η νοοτροπία μας

Εμείς παίζουμε ανάλογα με τον αντίπαλο. Όταν έχουμε διάθεση. Τα ξέρουμε σχεδόν όλα. Ασχολούμαστε περισσότερο με τον διπλανό μας παρά με τον εαυτό μας.

Σκεφτόμαστε το προηγούμενο παιχνίδι παρά πολύ είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε με συνέπεια να "αφήνουμε" το επόμενο. Όταν αδικούμαστε γκρινιάζουμε και τη δεύτερη φορά τα παρατάμε. Πάντα φταίει κάποιος άλλος στο λάθος.

Η νοοτροπία των Αμερικάνων

Οι Αμερικάνοι παίζουν πάντα 100% άσχετα με το ποιος είναι ο αντίπαλος. Έχουν διάθεση σχεδόν πάντα γιατί για αυτούς είναι παιχνίδι. Ξέρει ο καθένας ότι του έχουν μάθει και του είναι αρκετό, χωρίς να αισθάνεται μειονεκτικά αν δεν κατέχει κάτι.

Ασχολούνται κυρίως με τον εαυτό τους και πιστεύουν ότι είναι οι καλύτεροι. Αφήνουν πίσω τους τη νίκη-ήττα σαν να μην έγινε μετά το τέλος του παιχνιδιού. Όταν αδικούνται γίνονται πιο δυνατοί και προσπαθούν περισσότερο. Η παραδοχή του λάθους είναι για αυτούς μέσα στην προσευχή τους.

Πρέπει να φορέσει ξανά το "κουστούμι" της

Η Εθνική μας ομάδα το έχει το "κουστούμι" στην γκαρνταρόμπα της. Το έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές στο παρελθόν, παλαιό και πρόσφατο.

Μας έδειξε στο τουρνουά αυτό, ότι έχει αρχίσει να μη της αρέσει πια. Ότι σκέφτεται σοβαρά να το αφήσει κρεμασμένο για καιρό. Μέχρι να καταφέρουμε όλοι μαζί μια μέρα να τη βοηθήσουμε να πάρει ένα καινούργιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK