Γιώργο χάσαμε...

Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη ήρθε και ο χθεσινός του κυπέλλου. Και δεν φτάνει αυτό. Απομένει ο βασικός στόχος της εξόδου στο Champions League, αλλά η μη αποδοχή του Γιώργου Δώνη έφτασε πλέον σε σημείο χωρίς επιστροφή.

Γιώργο χάσαμε...

Η ιστορική ατάκα του Γεράσιμου Αρσένη ("Γιώργο χάσαμε") μετά από εσωκομματική διαδικασία το 1996 στην οποία ηττήθηκε είναι αντιπροσωπευτική της κατάστασης. Στην ζωή πρέπει να αντιμετωπίζεις με ρεαλισμό και όχι με στρουθοκαμηλισμό την πραγματικότητα. Είναι προφανές ότι η παρουσία του 43χρονου Θεσσαλονικιού προπονητή στον πάγκο του ΠΑΟΚ έχει ημερομηνία λήξης, πολύ συντομότερη από το καλοκαίρι του 2014, που τελειώνει το συμβόλαιό του.

Μετά το χθεσινό αποκλεισμό ο Δώνης, όχι μόνο δεν έχει κανένα απολύτως έρεισμα στον κόσμο, αλλά δεν φαίνεται να εμπνέει και τους παίκτες. Αποδείχτηκε αυτό στο κρισιμότερο ματς της σεζόν στη Τρίπολη, όπου ήταν όλοι οικτρά κατώτεροι των περιστάσεων. Η ομάδα εμφανίσθηκε φανερά ψυχοσωματικά ανέτοιμη για ένα τέτοιας σπουδαιότητας παιχνίδι, κάτι που αποκαλύπτει πολλά.

Αποφάσεις αφύπνισης από Σαββίδη

Πλέον, ο Ιβάν Σαββίδης καλείται να πάρει τις αποφάσεις, που θα οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση της έντασης και θα δώσουν μια ψυχολογική ένεση στην ομάδα, ενόψει της έναρξης των πλέι οφ σε περίπου 20 μέρες. Η βαλτωμένη κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι δεδομένο ότι θα έχει αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες.

Ο Σαββίδης είναι γνωστό πως δεν λειτουργεί εν θερμώ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο χρόνος τον πιέζει. Η λογική του ποδοσφαίρου λέει ότι ο Δώνης πρέπει να τελειώσει τη σεζόν. Κανείς, όμως, είναι σε θέση να προβλέψει τις κινήσεις του μεγαλομετόχου και τίποτα δεν αποκλείεται. Ούτε μια πρόωρη αποχώρηση του Δώνη και ενδεχόμενη λύση υπηρεσιακού προπονητή μέσα από την ομάδα (π.χ. Γεωργιάδης ή Κωστίκος) μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όλα αυτά, όμως, είναι υποθέσεις εργασίας. Τις κινήσεις θα τις προκαθορίσει ο Σαββίδης. Το μόνο διαφαινόμενο, ως βεβαιότητα πια, είναι ότι, πρώτον, ο Δώνης δεν θα συνεχίσει και την νέα χρονιά και, δεύτερον, ότι η ομάδα χρειάζεται ενόψει των πλέι οφ μια διαδικασία αφύπνισης, γιατί μοιάζει "υπνωτισμένη".

Δεν βρήκε τη "χημεία" της

Ο Δώνης είναι αποδεδειγμένα από την πορεία του, ένας αξιόλογος νέος Έλληνας τεχνικός, με πολλές προοπτικές εξέλιξης. Στον ΠΑΟΚ, όμως, δεν κατάφερε να βρει τη "χημεία" της ομάδας, όσο και εάν προσπάθησε. Από την αρχή της σεζόν ο ΠΑΟΚ έκανε ελάχιστα καλά παιχνίδια, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στηριζόταν κυρίως στην αποτελεσματικότητα και στην καλή μέρα ορισμένων έμπειρων παικτών του. Στην Τρίπολη δεν βρέθηκε κανείς από τους έμπειρους σε καλή μέρα και το οικοδόμημα του Δώνη κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο.

Η ικανότητα μιας διοίκησης φαίνεται από τον τρόπο που ενεργεί στις δύσκολες και οριακές στιγμές. Τον τελευταίο λόγο στον ΠΑΟΚ τον έχει φυσικά ο Σαββίδης. Ακούει και συμβουλεύεται τον Ζήση Βρύζα και τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ, αλλά αυτός αποφασίζει. Και τώρα πρέπει να βρει τον τρόπο που θα τονώσει την χαμηλή αυτοπεποίθηση της ομάδας και θα την καταστήσει αξιόμαχη στην κούρσα για την διατήρηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK