Οι υπερβάσεις του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός καθάρισε από το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου την πρόκριση για τα ημιτελικά και απέδειξε ότι έχει τεράστιο κίνητρο για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης γράφει και για το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Σίλντενφελντ.

Οι υπερβάσεις του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο με πρώτο μέλημα την οικονομική εξυγίανση, ταυτόχρονα όμως δημιουργεί μια νέα ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, αρέσει στον κόσμο της και δείχνει ικανή να πετύχει πολλά πράγματα. Η συμμετοχή στα πλέι οφ, η έξοδος στην Ευρώπη και η συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου είναι ρεαλιστικοί στόχοι για το "τριφύλλι". Η κατάκτηση του κυπέλλου και η έξοδος στο Champions League θα αποτελέσουν υπέρβαση!

Το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι να έχεις κίνητρο και οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έδειξαν στον πρώτο προημιτελικό με τον Ολυμπιακό Βόλου ότι έχουν μεγάλη δίψα για την κατάκτηση του κυπέλλου. Τέσσερα χρόνια μακριά από τους τίτλους είναι πολλά για τον Παναθηναϊκό κι εφέτος έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση.

Θα είναι ότι καλύτερο αυτό το νέο ξεκίνημα να συνδυαστεί με μια κούπα! Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμη σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο, πάντως, είναι ένα σημαντικό τρόπαιο. Άλλωστε δεν έχει χορτάσει και τίτλους τα τελευταία χρόνια.... Πριν από τον τελικό, όμως, υπάρχει το εμπόδιο του ΟΦΗ σε διπλούς αγώνες στα ημιτελικά, οι οποίοι δεν θα είναι εύκολοι και σίγουρα οι "πράσινοι" θα πρέπει να επιδείξουν τον ίδιο ζήλο.

Και στον τελικό σε έναν μονό αγώνα με τον Ολυμπιακό ή με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, όλα είναι ανοιχτά...

Μας χωρίζουν 48 ώρες από το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και με τις υπάρχουσες ενδείξεις ο Παναθηναϊκός θα περιοριστεί στην απόκτηση του Πέτριτς. Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόταν και ένας ηγέτης για την άμυνα αλλά απ' ότι φαίνεται ο Σίλντενφελντ θα παραμείνει τελικά μέχρι το καλοκαίρι. Εκτός και αν προκύψει θέμα την τελευταία στιγμή και επιβεβαιωθούν οι Κροάτες που κάνουν λόγο για επαφές του παίκτη με ομάδα της Αγγλίας.

Ο Νίκος Νταμπίζας έχει στη λίστα του τον Άντον Φέρντιναντ, αδερφό του Ρίο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που αγωνίζεται στην τουρκική Αντάλιασπορ. Η έλευση του 28χρονου Άγγλου στόπερ στην Αθήνα και στον Παναθηναϊκό είναι εφικτή, αφού ο παίκτης δεν έχει χρόνο συμμετοχής στην Τουρκία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK