Ήταν οπαδοί του Αιγάλεω;

Ενημερώθηκε λέει ο πρωθυπουργός από τον υφυπουργό για τα επεισόδια στο Αιγάλεω. Δεν μάθαμε τι σόι ενημέρωση του έκανε, καθότι ο υφυπουργός δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του χαλασμένου τηλεφώνου. Επίσης δεν μάθαμε και ποια ήταν – ή ποια θα είναι – η αντίδραση του πρωθυπουργού. Θα μοιράσει ποινές όπως μοιράζει φόρους και χαράτσια;

Ήταν οπαδοί του Αιγάλεω;
INTIME SPORTS

Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν έγιναν την Κυριακή επεισόδια μεταξύ οπαδών του Αιγάλεω και οπαδών της ΑΕΚ. Δεν υπάρχουν εκατό τοις εκατό οπαδοί του Αιγάλεω, που θα μπουκάρουν στο γήπεδο, που θα σπάσουν και θα πετάξουν όλα τα καθίσματα (τα οποία, παρεμπιπτόντως, είναι δημοτική περιουσία), που θα παίξουν ξύλο με οπαδούς της ΑΕΚ, που θα βάλουν φωτιά στην εξέδρα. Υπάρχουν κατά κύριο λόγο οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας – και δεν αναφέρομαι στους φιλήσυχους φιλάθλους που παρακολουθούν το Αιγάλεω από την εποχή του Πουπάκη, του Σταυρόπουλου, του Πηγαδίτη και του Χατζησκουλίδη. Συνεπώς για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, ο,τι έγινε την Κυριακή, έγινε μεταξύ οπαδών άλλης μεγάλης ομάδας και της ΑΕΚ. Στην οποία ΑΕΚ είναι σίγουροι ότι επρόκειτο για οπαδούς του Ολυμπιακού, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν αποδεικνύεται και δεν θα αποδειχτεί ποτέ. Άρα μένουμε σε εικασίες. Η αλήθεια είναι επίσης ότι εκτός Ολυμπιακού Σταδίου, η ΑΕΚ και οπαδοί της επισκέφτηκαν το γήπεδο της Φυλής (με Μανδραϊκό), της Καλλιθέας (με Περιστέρι), του Μενιδίου (με Αστέρα Βάρης) και το Παγκρήτιο (με Ηρόδοτο). Και δεν άνοιξε μύτη. Σε κανένα απ' αυτά τα 4 ματς.

Θα ενθαρρύνονται οι υπουργοί...

Οι συνθήκες ζούγκλας στο “Σταύρος Μαυροθαλασίτης” φέρνουν στην επιφάνεια και το πρόβλημα της συνύπαρξης οπαδών δυο ομάδων σε ελληνικό γήπεδο. Όσο βλέπουμε αίσχη σαν τα κυριακάτικα, τόσο θα ενθαρρύνονται υπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι να κόβουν με ένα φιρμάνι τις μετακινήσεις οπαδών σε εκτός έδρας παιχνίδι, θα απαγορεύουν πούλμαν με οπαδούς να προσεγγίζουν την πόλη στην οποία αγωνίζεται η ομάδα τους κι εν τέλει κάθε ματς θα είναι υπόθεση μονάχα των γηπεδούχων. Τέτοια προβλήματα δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη και είναι λυμένα προ πολλού. Μια χαρά ταξίδεψαν χτες βράδυ οπαδοί της Ρόμα στο Τορίνο. Έφαγαν τρία, και επέστρεψαν τη νύχτα στην πρωτεύουσα.

Η... συγκλονιστική ανακοίνωση!

Όπως και να 'χει, μέχρι του χρόνου στη Β΄ Εθνική, δεν θα ξαναβρεθεί μπροστά σε τέτοιο πρόβλημα η ΑΕΚ. Η επίσκεψη στο Αιγάλεω ήταν αντικειμενικά το μοναδικό παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας – εκτός κι αν την άνοιξη πάει στο Πέραμα και έχουμε συγκρούσεις με Πειραιώτες. Επίσης καλό θα ήταν και η μεγαλύτερη παράταξη οπαδών της ΑΕΚ, που καταπώς φαίνεται εδώ και μήνες επαναπροσδιόρισε τον ρόλο της μακριά από εξωθεσμικού τύπου διοικήσεις και παρεμβάσεις, εφόσον συντρέχουν λόγοι να ασχοληθεί πιο ενεργά μ' αυτό που η ίδια ανακοίνωσε προ τριμήνου σ' εκείνη την συγκλονιστική ανακοίνωση: “Σε κάθε αγώνα θα υπάρχει περιφρούρηση, όχι έμμισθη όπως στο βάζελο και στο γαύρο, με σκοπό να μην σουλατσάρει ο καθένας στον αγωνιστικό χώρο, να μην κάνει ο καθένας ότι του κατέβει στη κερκίδα. Όποιος έρχεται στο γήπεδο για μπάχαλα άνευ λόγου και αιτίας καλύτερα να μην έρχεται καθόλου...”.

Το "μαϊμού πέναλτι"...

Κατά τα λοιπά, κριτική για την εμφάνιση της ΑΕΚ δεν μπορεί να γίνει σε ματς στο οποίο δεν παίχτηκε (στο μεγαλύτερο διάστημα) ποδόσφαιρο αλλά “κατς”. Περισσότερη εντύπωση, από τα συνήθη λάθη του Σταθάκη και του Ρόβα, την ανυπαρξία του Πόποβιτς, το φονικό ένστικτο του Μπρέσεβιτς και τη διάθεση του Κορδέρο και του Γροντή να προσπαθήσουν να παίξουν μπάλα, προκάλεσε η απαίτηση μερίδας οπαδών της ΑΕΚ να πετάξει “έξω, έξω” το πέναλτι ο Πλατέλλας. Με το σκεπτικό πως “δεν θα γίνουμε ποτέ γαύροι”. Ενδιαφέρουσα άποψη, δείχνει μια άλλη κουλτούρα, ωστόσο δεν νομίζω πως η πλειονότητα των οπαδών συμφωνεί μ' αυτήν. Πέρα από το γεγονός ότι το βράδυ και με κάποια ριπλέι ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης απεφάνθη πως ο αμυντικός στο τάκλιν βρίσκει (και) το αριστερό πόδι του Κορδέρο και τον ανατρέπει, η παραδοχή οπαδών που στο γήπεδο είδαν (;) μούφα – πέναλτι ένα πράγμα πετυχαίνει. Να κυριαρχεί σε αντίπαλα οπαδικά μέσα μαζί με τα επεισόδια το “μαϊμού πέναλτι”. Και όχι φυσικά η δική τους προτροπή να το χάσει ο Πλατέλλας.

Ο... χορευτής Μάνταλος

Τελικά η πιο ευχάριστη είδηση της Κυριακής για την ΑΕΚ, ήρθε από Ξάνθη μεριά. Από τον Πέτρο Μάνταλο. Το τέταρτο φετινό γκολ του εν δυνάμει ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ είναι δείγμα μεγάλης κλάσης. Ο Μάνταλος ελίσσεται, χορεύει αντιπάλους, ντριπλάρει, πασάρει, σουτάρει. Δείχνει πως έχει όλα τα χαρακτηριστικά να γίνει ο αυριανός ηγέτης στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Μακάρι να το δει εγκαίρως και ο Σάντος...

Δείτε την 18η εκπομπή SuperBALL με σχόλια και ρεπορτάζ από το ματς του Αιγάλεω με την ΑΕΚ:

Διαβάστε ακόμη:

Αιγάλεω κατά ΑΕΚ και Μελισσανίδη

Ανδριανός: "Μίλησα με τον πρωθυπουργό για τα επεισόδια"

Έξι συλλήψεις-48 προσαγωγές στο Αιγάλεω

Σουρλής: "Ζητάω συγγνώμη..."

Δέλλας: "Μαύρο τούνελ τα επεισόδια"

Photos από τα επεισόδια στο Αιγάλεω

Αιγάλεω-ΑΕΚ 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK