Ιδού η Ρόδος για τον Σαββίδη

Τέσσερις τουλάχιστον μεταγραφές πρώτης γραμμής προβλέπει ο αγωνιστικός σχεδιασμός για τη νέα χρονιά στις θέσεις των ακραίων, του μεσοεπιθετικού, του αριστερού μπακ και του στόπερ. Πρόκειται για εισηγήσεις κυρίως του Χουμπ Στέφενς, που θα αποτελέσουν το πρώτο σοβαρό μεταγραφικό δείγμα γραφής του Ιβάν Σαββίδη.

Ιδού η Ρόδος για τον Σαββίδη

Οι αναμενόμενες μεγάλες μεταγραφές είναι ένα δύσκολο σταυρόλεξο. Ακόμα και εάν υπάρχει η διάθεση από τον Σαββίδη απόκτησης παικτών σε δυναμική ηλικία με εκατ. ευρώ ετήσιες απολαβές, προκύπτουν δυο θεμελιώδη ζητήματα: η συνηθισμένη απροθυμία τέτοιων ποδοσφαιριστών να έρθουν στο υποβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα και η συνακόλουθη δημιουργία ρόστερ δυο ταχυτήτων, με κίνδυνο διασάλευσης των ισορροπιών στα αποδυτήρια, εάν τελικά έρθουν.

Για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ θέλει ξένους με σημαντική πορεία σε μεγάλα πρωταθλήματα, οι οποίοι έχουν προτάσεις και από Γερμανία, Αγγλία και Ισπανία. Γιατί να προτιμήσουν την Ελλάδα; Μοναδικό δέλεαρ θα ήταν εάν έπαιρναν εδώ τα διπλά και τριπλά, αλλά ο Σαββίδης δεν έχει λεφτά για πέταμα. Ο ΠΑΟΚ θέλει νέους Έλληνες με πρωταγωνιστικό ρόλο στο εξωτερικό (Φορτούνι, Ταχτσίδης και άλλους), αλλά είναι παίκτες πάνω στην ακμή της σταδιοδρομίας τους και η επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα θα συνιστούσε οπισθοδρόμηση για την καριέρα τους.

Δυο κατηγορίες

Συνεπώς, αναγκαστικά οι μεταγραφικές στοχεύσεις περιορίζονται σε δυο κατηγορίες. Είτε σε μεγάλα ονόματα άνω των 30, είτε σε εξελίξιμους νέους ξένους (τύπου Βίτορ), οι οποίοι, ίσως βγουν, ίσως όμως και όχι, με πιθανότερο ενδεχόμενο το δεύτερο.

Γι’ αυτό είπε και ο Σαββίδης ότι το μπάτζετ της νέας σεζόν είναι ευμετάβλητο. Γι’ αυτό είπε και ο Στέφενς πως το θέμα δεν είναι μόνο ποιους παίκτες θέλει ο ΠΑΟΚ, αλλά και τι θέλουν αυτοί οι παίκτες.

Τερματοφύλακες και Ιτάνζ

Πάμε στον αγωνιστικό σχεδιασμό: Χακόμπο και Γλύκος στις θέσεις των γκολκίπερ. Για τον Ιτάνζ υπάρχει μια μικρή επιφύλαξη παραμονής, η οποία θα διευκρινιστεί με τον ερχομό του στη Θεσσαλονίκη. Ο Σκόνδρας προορίζεται για βασικός δεξιός μπακ με Κωνσταντινίδη και Αποστολόπουλο μπακ απ. Στο αριστερό άκρο υπάρχει μόνο ο 36χρονος Λίνο. Γίνεται προσπάθεια απόκτησης του Τζαβέλα ως ελεύθερου από την Μονακό με ανταγωνιστή τον Ολυμπιακό και όχι μόνο.

Ο παρτενέρ του Λόπεζ

Στα στόπερ ο Ισπανός Λόπεζ αναζητά παρτενέρ προερχόμενο από τις μεταγραφές. Ο Κατσικάς είναι εναλλακτική επιλογή, όπως εκ περιτροπής και ο Κατσουράνης. Στα αμυντικά χαφ έχουμε τον Κάτσε, τον Τζιόλη και τον Γκαρσία όταν βρει ρυθμό ετοιμότητας.

Η μεγάλη μεταγραφή

Επίκειται η μεγάλη μεταγραφή του επιτελικού. Εάν δεν γίνει μένουν ο Λαζάρ με τον Λόρενς. Η έννοια έτοιμος ακραίος παίκτης στο ρόστερ αυτή την στιγμή αποτελεί είδος προς εξαφάνιση. Μετά τον Σαλπιγγίδη και τον Γεωργιάδη παρατηρείται το χάος. Ο πρώτος δεν είναι καθαρός ακραίος και ο δεύτερος ακολουθεί φθίνουσα πορεία από πέρυσι.

Στην επίθεση πέραν του Κλάους, ίσως αποκτηθεί κάποιος χωρίς να τον επισκιάζει με την παρουσία του. Και εάν δεν αποκτηθεί κανένας θα παραμείνει ο Γιάννου. Όλες οι απορίες θα λυθούν σύντομα. Ο χρόνος πιέζει και είναι αδυσώπητος. Η προετοιμασία ξεκίνησε. Σε ένα μήνα ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο αγώνα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει γρήγορα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK