Κατάντημα και "κατάντημα"

Τι σχέση έχει το δίδυμο Άδωνι - Πολάκη με το δίδυμο Σάββα Θεοδωρίδη - Βασίλη Κωνσταντίνου; Ο Κώστας Καίσαρης συνδυάζει το ποδόσφαιρο με τη πολιτική και δίνει την απάντηση.

Κατάντημα και "κατάντημα"
polakis adonis theodoridis konstantinou

Ο Σάββας Θεοδωρίδης δεν είναι ένας. Ο Σάββας Θεοδωρίδης είναι ρόλος. Και γι' αυτό δεν είναι μοναδικός. Στον Παναθηναϊκό υπάρχει γι αυτή τη δουλειά ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Πρώην γκολκίπερ κι αυτός. Δεν είναι εύκολο να φτάσει τον Σάββα, αλλά το προσπαθεί. Και κάποιες φορές μάλιστα, τα καταφέρνει. Κατ' εξοχήν πεδίο δράσης του Σάββα τα μικρόφωνα και οι κάμερες της Nova, αμέσως μετά το τέλος των αγώνων του Ολυμπιακού. Για γκρίνια, παράπονα και ότι άλλο ήθελε προκύψει. Ήταν δυνατόν ο Παναθηναϊκός να πάει πάσο;

Αφού δεν είχαν δικό τους, αυθεντικό Σάββα, όφειλαν να δημιουργήσουν. Και δημιούργησαν τον Βασίλη Κωνσταντίνου. Με έντονη και μαχητική δράση στα θεσμικά όργανα και δυναμικές παρεμβάσεις στις τηλεοπτικές εκπομπές. Ο Σάββας βέβαια έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά, αλλά κι ο Βασίλης δεν υπολείπεται σε τσαγανό. Όταν υπερασπίζεσαι την ομάδα σου άλλωστε και μια κουβέντα παραπάνω θα πεις και θα φτάσεις και στην υπερβολή. Για ποδόσφαιρο πρόκειται άλλωστε. Εδώ σφάζονται στη ΒουλήΆδωνις - Πολάκης για το τίποτα.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, τουλάχιστον, έχουνε να διεκδικήσουνε ένα πρωτάθλημα. Ένα Κύπελλο. Το διακύβευμα ανάμεσα σε Πολάκη - Άδωνι, ποιο είναι; Ποιος θα τρώει τις σφαλιάρες από τους θεσμούς και ποιος θα υπογράφει τα Μνημόνια; Έχει σημασία δηλαδή για τον συνταξιούχο ποιος είναι αυτός που του κόβει κάθε φορά τη σύνταξη; Αν δηλώνει Αριστερός η Δεξιός.

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Το πρόσφατο 1-0 στη Λεωφόρο, η εντυπωσιακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, η απουσία του Ολυμπιακού από τον αγωνιστικό χώρο, έκαναν τον Βασίλη Κωνσταντίνου να αναθαρρήσει:

"Δεν ήθελα τον ΠΑΟΚ (αντίπαλο στο Κύπελλο). Τον Ολυμπιακό ήθελα".

Δεκτή και κατανοητή η υπερβολή που λέγαμε. Με τον Β. Κωνσταντίνου να το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα:

"Οι άνθρωποι που πήραν τις τύχες του, πριν πέντε-έξι χρόνια, έφτασαν τον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρο στο κατάντημα που είναι σήμερα".

Δεκτή και κατανοητή επίσης, η όποια άποψη, που όφειλε να επικοινωνήσει για το κατάντημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως και για το κατάντημα του Ολυμπιακού.

Όταν όμως η υπερβολή ξεπερνάει τα όρια, χάνει την αξία της. Αν ο Ολυμπιακός έχει περιέλθει σε κατάντημα, με τις τρεις σερί ήττες από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ο Παναθηναϊκός τα πέντε-έξι αυτά χρόνια,σε τι κατάσταση βρίσκεται; Στον κολοφώνα της δόξας του;

- Στα πέντε-έξι αυτά χρόνια, μία φορά δεν πήρε άδεια και δεν έπαιξε Ευρώπη.

- Στην Ευρώπη (καθώς έχει να κερδίσει σε όμιλο από τον Νοέμβριο του 2012) είναι στην 127η θέση. Πιό κάτω από τονΑστέρα Τρίπολης και τον ΑΠΟΕΛ.

- Στα εισιτήρια, οι 6.184 μέσος όρος (σχεδόν τα μισά από τον ΠΑΟΚ και το ένα τρίτο από τον Ολυμπιακό) αποτελούν ιστορικό χαμηλό.

- Σε ιστορικό υψηλό αντίθετα έχουν φτάσει τα χρέη: Σε τράπεζες, ομάδες, ποδοσφαιριστές, προσωπικό κλπ.

ΤΟ ότι Ολυμπιακός εδώ κι ένα μήνα δεν βλέπεται το έχουν δει ακόμα και οι τυφλοί. Το "κατάντημα" όμως δεν ήταν και ότι το καλύτερο σαν χαρακτηρισμός. Το να είσαι Σάββας, είναι μία τέχνη πουθέλει τη μαστοριά της. Όταν είσαι δηλαδή στο αναπηρικό καροτσάκι και βλέπεις κάποιον να κουτσαίνει δεν τον φωνάζεις σακάτη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK