Στην Ελλάδα βγαίνει από πάνω και ο... δεύτερος!

Ο Κώστας Καίσαρης ξεκινάει από την υπόθεση της "τιμωρίας" του Ολυμπιακού. Ανατρέχει, σε Σπάθα - Αλέφαντο - Κοντονή, χωρίζει το πρωτάθλημα στα... δύο και καταλήγει. Όπως θα έλεγε και ο Χότζας: στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όλοι έχουν δίκιο.

Στην Ελλάδα βγαίνει από πάνω και ο... δεύτερος!

ΠΟΙΕΣ είναι οι πιθανότητες να τιμωρηθεί Ολυμπιακός με αφαίρεση έξι βαθμών και να χάσει το πρωτάθλημα; Απάντηση: Κάνε με προφήτη, να σε κάνω πλούσιο. Στον Ολυμπιακό λένε και με ποινή αποκλεισμού του γηπέδου να τιμωρηθούν, θα είναι σκάνδαλο. Στον ΠΑΟΚ θέλουν να εξαντλήσουν ( με τη παρέμβαση που άσκησαν) τις πιθανότητές τους. Και καλά κάνουν.

Δεύτερη ερώτηση: Ο χαμένος θα αποδεχθεί την απόφαση ή θα ξεσηκώσει τον κόσμο από τις φωνές; Η απάντηση είναι προφανής: Για τον Ολυμπιακό ( που θα βγει στους δρόμους) θα του έχουν κλέψει ένα πρωτάθλημα που κέρδισε στα γήπεδα, τίμια και καθαρά. Για τον ΠΑΟΚ θα είναι σκάνδαλο, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του δεύτερου παρατηρητή Λασκαράκη, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να το τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών που προβλέπει ο κανονισμός.

Τρίτη ερώτηση: Είναι πιθανό να προκύψουν τελικά δύο πρωταθλητές; Α εκδοχή: Ο Ολυμπιακός στο γήπεδο κι ο ΠΑΟΚ στα χαρτιά. Β εκδοχή: Ο Ολυμπιακός και στο γήπεδο και στα χαρτιά, αλλά "δικαιούχος" ο ΠΑΟΚ που θα του το έχουν κλέψει με απόφαση - σκάνδαλο. Απάντηση: Το μόνο βέβαιο.

Τέταρτη ερώτηση: Πόσο πιθανό είναι να καταλήξει αυτό το πρωτάθλημα σαν κι αυτό του 2004 με τον Δούρο; Κι αντί για τον Αλέφαντο να είναι κάποιος άλλος (ερυθρόλευκος ή ασπρόμαυρος) που θα φωνάζει "μου κλέψανε το πιο ωραίο πρωτάθλημα, γιατί δεν βγαίνει ο κύριος Φερεσίδης στο τηλέφωνο"; (Ο κ. Φερεσίδης είναι ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής που θ' αποφασίσει σχετικά). Απάντηση: Κι αυτό έχει τις πιθανότητές του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μονά ζυγά, μονόζυγα, θα πρόκειται για σκάνδαλο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλωστε δεν σ' αφήνει να πλήξει ποτέ. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο ισχύει το δίκαιο του Χότζα. Πάει ένα ζευγάρι που είχε τσακωθεί, μιλάει πρώτη η γυναίκα κι αφού την ακούει ο Χότζας της λέει, "έχεις δίκιο". Μιλάει στη συνέχεια ο άντρας κι όταν τελειώνει, ο Χότζας του λέει, "έχεις δίκιο". Ένας τρίτος που παρακολουθεί τη διαδικασία, ενίσταται: "Δεν γίνεται Χότζα να έχουν δίκιο και οι δύο". Ψύχραιμος ο Χότζας του απαντάει: "Κι εσύ έχεις δίκιο".

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι έχουν δίκιο: Και αυτός που παίρνει το πρωτάθλημα και αυτός που το χάνει. Και ο Ηρακλής που σώθηκε και ο Κομπότης που έπεσε. Για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού δεν είναι σκάρτο μόνο το εφετινό πρωτάθλημα. Δεν είναι σκάρτα μόνο τα εφτά του Μαρινάκη. Δεν είναι σκάρτα μόνο τα δώδεκα του Κόκκαλη. Είναι σκάρτα και τα 44.

Κατ' αντιστοιχία το περυσινό Κύπελλο που πήρε η ΑΕΚ,το πήρε ο Κοντονής. Το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού το 2010 (για τους ΠΑΟΚτζήδες) το είχε πάρει ο Σπάθας. Το πρωτάθλημα του 2004 ο Δούρος. Κι αν κάποιος ανατρέξει στο 1928, στο πρώτο πρωτάθλημα που είχε διοργανώσει η ΕΠΟ και είχε κατακτήσει ο Άρης, κάποιο σκάνδαλο θα είχε προκύψει.

ΚΑΛΩΣ ή κακώς κι εφέτος έγινε ένα πρωτάθλημα. Και κάποιος το πήρε. Στον Ολυμπιακό λένε ότι ήταν το πιο δύσκολο. Αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ, πέντε προπονητές, "μόνοι μας και όλοι τους", κλπ, κλπ. Κι ένα δίκιο το έχουνε. Προσωπικά όμως, θα διαφωνήσω. Τα πρωταθλήματα για πρώτη φορά,ήταν δύο. Ένα πρωτάθλημα στο πρώτο γύρο κι ένα πρωτάθλημα στον δεύτερο.

Άλλος Ολυμπιακός στο πρώτο γύρο, άλλος Ολυμπιακός στον δεύτερο. Άλλοι ήταν ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - ΑΕΚ στο πρώτο γύρο, άλλοι ήταν στον δεύτερο. Ο Ολυμπιακός το έκανε εύκολο το πρωτάθλημα στο πρώτο γύρο, ο Ολυμπιακός το έκανε δύσκολο στον δεύτερο. Μπορεί οι εντυπώσεις που μετράνε περισσότερο να είναι οι τελευταίες, αλλά η σεζόν στη τελική είναι μία.

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στον δεύτερο γύρο, αλλά δεν πρόλαβε. Ακόμα πιο δυνατό το ντεμαράζ του Παναθηναϊκού, αλλά η χρονιά, σε ότι είχε να κάνει με το πρωτάθλημα, ήταν χαμένη. Εντυπωσιακό το φίνις της ΑΕΚ, αλλά ίσα-ίσα, για να προλάβει τα πλέι-οφ. Εμφανώς πεσμένος στο δεύτερο μισό ο Ολυμπιακός, αλλά η διαφορά που είχε πάρει αποδείχθηκε ότι ήταν ασφαλείας ( Να μην ξεχνάμε ότι κι ο Ηρακλής στο δεύτερο γύρο, σώθηκε. Εκτός απροόπτου βέβαια, γιατί κι εδώ παίζει να μην πάρει άδεια, να υποβιβαστεί στα χαρτιά και να σωθεί ο Κομπότης).

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ είναι που λένε "ο πρώτος είναι πρώτος κι ο δεύτερος τίποτα". Τρίχες κατσαρές. Οι Έλληνες είναι σαφώς πιο ξύπνιοι. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο βγαίνει από πάνω κι ο δεύτερος, ενώ κάτι έχουνε να πούνε ο τρίτος κι ο τέταρτος. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο ισχύει ο Νόμος του Χότζα: "Όλοι έχουν δίκιο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK