Η πολλαπλή ασέβεια του Αναστασίου και η συγγνώμη του Γκατούζο

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου μετά από το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο.

Η πολλαπλή ασέβεια του Αναστασίου και η συγγνώμη του Γκατούζο

Όταν είσαι εκνευρισμένος είναι καλύτερα να μη μιλάς. Διότι κατά πάσα πιθανότητα θα πεις πράγματα που θα μετανιώσεις. Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν δικαιολογημένα εκνευρισμένος μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο. Αλλά θα έπρεπε να τα έχει με την ομάδα του που για μια ακόμη φορά κινήθηκε σε ρηχά νερά, με την άμυνα του που δέχθηκε δυο γκολ σε τρεις φάσεις του αντιπάλου, από την επίθεση του που παρά την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσε να φτιάξει καθαρή ευκαιρία, με τον εαυτό του, διότι η μέχρι στιγμής απογοητευτική φετινή εικόνα των Πρασίνων του χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό. Όπως του πιστώθηκε η πολύ καλή περυσινή.

Αντ’ αυτού ο προπονητής του Τριφυλλιού, δευτερόλεπτα αφότου ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης, επιδόθηκε μπροστά στις κάμερες της NOVA σε ένα παραλήρημα μικροπρέπειας! Τι ακριβώς έκανε ο ΟΦΗ για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται; Για ποιο λόγο ακριβώς οφείλουν να λογοδοτήσουν οι αρμόδιοι; Η ομάδα του Γκατούζο αμύνθηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Θέλετε να το πούμε κατενάτσιο; Ας το πούμε. Και; Που είναι το κακό; Έτσι έκρινε ο Ιταλός, έτσι έπραξε και εν τέλει δικαιώθηκε κιόλας. Θα δώσει λογαριασμό στον Αναστασίου επειδή δεν παίζει θεαματικά και ανοιχτά; Ή μήπως χαλάστηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού για τις καθυστερήσεις;

Η διαφορά του Γκατούζο

Ο Γκατούζο ζήτησε συγγνώμη επειδή οι παίκτες του, στο δεύτερο ημίχρονο έπεσαν κάτω σε κάποιες περιπτώσεις, προφανώς για να καθυστερήσουν τη ροή της αναμέτρησης. Απίστευτη δήλωση για τα ελληνικά δεδομένα. Μόνο άνθρωποι με τις παραστάσεις του Γκατούζο θα έκαναν κάτι τέτοιο. Κατά την ταπεινή μου άποψη εντούτοις, αυτό δεν δικαιολογεί το ξέσπασμα του Αναστασίου. Ο διαιτητής κράτησε πέντε λεπτά έξτρα χρόνου αρχικά, εξίμιση συνολικά μετά και το γκολ των φιλοξενουμένων. Πόσα να κρατούσε; Δέκα; Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό, δήλωσε ο έξαλλος Αναστασίου. Μόνο που "αυτό" συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο. Το θεωρητικό αουτσάιντερ πάει στην έδρα του φαβορί, παίζει κλειστά, σπάει τον ρυθμό όποτε και όπως μπορεί (αφήστε που οι γηπεδούχοι έτσι κι αλλιώς δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό) κι αν του βγει το ματσάκι "κλέβει" και τη νίκη. Ακριβώς ό,τι είδαμε στη Λεωφόρο δηλαδή.

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε σαν ένας άνθρωπος σε σύγχυση. Το μέτριο προς κακό ξεκίνημα της ομάδας του προφανώς αρχίζει να τον επηρεάζει. Αλλά ο προπονητής, ειδικά ο νέος, φαίνεται στα δύσκολα. Εκεί φανερώνει τον χαρακτήρα και το μέταλλο που είτε θα τον οδηγήσει ψηλά, είτε όχι. Η απώλεια της ψυχραιμίας αποτελεί πρόβλημα, όχι όμως και το μεγαλύτερο. Η ασέβεια που έδειξε ο Αναστασίου αντιθέτως είναι ανεπίτρεπτη. Ασέβεια προς τον ΟΦΗ και την προσπάθεια του. Ασέβεια προς τον Γκατούζο (ο οποίος εν συνεχεία παρέδωσε μαθήματα σεβασμού). Ασέβεια προς ένα σύλλογο, ο οποίος όχι μόνο του έδωσε ψωμί να φάει αλλά επί της ουσίας τον έκανε γνωστό και τον βοήθησε να ανοίξει την πόρτα για την ευρωπαϊκή του καριέρα.

Και φυσικά ασέβεια προς τον ίδιο τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Οι οπαδοί του ΠΑΟ αξίζουν ειλικρινείς και ντόμπρες εξηγήσεις. Όπως οι περυσινές. Όχι αστείες δικαιολογίες και επίκληση "φαντασμάτων"...

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-2 (VIDEOS)

Έξαλλος με τον ΟΦΗ ο Αναστασίου: "Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο!"

Γκατούζο: "Συγγνώμη για τη συμπεριφορά των παικτών μου"

News 24/7

24MEDIA NETWORK