Μάγκας Αναστασίου, απαράδεκτος Περέιρα

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για το επεισοδιακό ντέρμπι της Λεωφόρου και όσα αυτό άφησε.

Μάγκας Αναστασίου, απαράδεκτος Περέιρα

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στην κάμερα της Nova αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι είναι οι καλύτερες που έχω ακούσει ποτέ σε τέτοιες περιστάσεις. Ούτε "μα", ούτε "μου". Απερίφραστη καταδίκη όλης της χυδαιότητα που φάγαμε στη μάπα και πάλι, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα των δυο δημοφιλέστερων ομάδων της χώρας. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα, κι ας ήταν οι δικοί του οπαδοί που τα έκαναν μπουρδέλο.

Μπράβο, χίλια μπράβο στον προπονητή του Παναθηναϊκού. Του έχω σούρει κατά καιρούς διάφορα, ακριβώς για τις εν θερμώ δηλώσεις τους στο φινάλε αναμετρήσεων που δεν του πήγαν καλά. Στην προκειμένη περίπτωση εντούτοις του αξίζουν τα εύσημα, επειδή είπε το αυτονόητο, δίχως αστερίσκους. Ούτε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο μεγαλύτερος κύριος που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια, δεν το είχε πράξει τόσο ανοιχτά, τη βραδιά του "διδάξαμε ήθος".

Για τον Περέιρα, οφείλω να παραδεχθώ ευθύς εξαρχής ότι δεν μου αρέσει το στιλ του. Από την πρώτη στιγμή κάτι δεν μου έκατσε καλά. Καταθέτω την προσωπική μου ενόχληση, όχι για να την πάρετε υπόψιν σας, απλώς επειδή νιώθω ότι ενδεχομένως να μεροληπτώ εις βάρος του και θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Οι καλοπροαίρετοι θα μιλήσουν για παθιασμένο προπονητή που ζει κάθε ματς σαν είναι τελικός ΟΚ δεκτό. Εμένα πάντως μου φαίνεται ότι κουβαλάει μια κακώς εννοούμενη μαγκιά που στα ευρωπαϊκά γήπεδα δεν συνιστά πρόβλημα, στα ελληνικά κωλοχανεία ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί εμπρηστική!

Η χαζομάρα του πριν την έναρξη του ντέρμπι φανερώνει εγκληματική άγνοια κινδύνου. Η απύθμενη ηλιθιότητα του φανατισμένου πλήθους δεν χρειάζεται αφορμές για να ξεσπάσει. Συνήθως τις εφευρίσκει. Ο Περέιρα, λειτουργώντας είτε σαν να μην έχει καταλάβει τι γίνεται γύρω του (σαν ανόητος για να το πω απλά), είτε σαν κοινός προβοκάτορας τους την έδωσε (την αφορμή) στο πιάτο. Και δεν ξέρω ποιο απ' τα δυο είναι χειρότερο.

Και φτάνουμε στο βασικό προκείμενο. Το έχω γράψει χίλιες φορές, θα το γράψω χίλιες μια. Βρείτε όσα άλλοθι θέλετε για τους κάφρους. Η διαιτησία, η ΕΠΟ, ο Μαρινάκης, η κόκκινη "χούντα", ή ο Σόιμπλε που έτσι κι αλλιώς φταίει για όλα. Η αλήθεια είναι μία: Η χυδαιότητα αποτελεί επιλογή. Δεν σε κάνει χυδαίο ο Μαρινάκης που περπατάει στο χορτάρι χωρίς ουσιαστικό λόγο ή η χειρονομία του Πορτογάλου προπονητή. Είσαι χυδαίος από μόνος σου. Το χειρότερο είδος χυδαίου μάλιστα: Χυδαίος υποκριτής!

Και όσο για την εκ των υστέρων καταδίκη; Δεν έχει νόημα έτσι κι αλλιώς. Όταν μάλιστα έρχεται με ένα γ@@@@ο "αλλά" στην ουρά, όχι απλώς δεν έχει νόημα, γίνεται και αναπόσπαστο κομμάτι του ίδιου του προβλήματος. "Καταδικάζουμε τα επεισόδια ΑΛΛΑ ο Μαρινάκης προκάλεσε, ο Περέιρα προκάλεσε, προκαλούν τόσα χρόνια". Αυτό δεν αποτελεί καταδίκη. Αυτό αποτελεί φτηνή δικαιολογία.

Το χειρότερο; Οι χυδαίοι της Λεωφόρου, φοβάμαι και πολλοί ακόμα Παναθηναϊκοί, δεν ντρέπονται καθόλου για όσα συνέβησαν. Κατά πάσα πιθανότητα καμαρώνουν κιόλας. Διότι "γ@@@@αν κι έδειραν τους γαύρους".

Συγχαρητήρια λοιπόν. Και εις ανώτερα. Ή μάλλον εις κατώτερα. Νεκρούς σα να λέμε. Δεν απέχουμε πολύ.

Διαβάστε ακόμη:

Μαρινάκης: "Ζήσαμε μια κτηνωδία! Ούτε στο Ιράκ αυτά!"

Περέιρα: "Είπα στον οπαδό έλα δεν σε φοβάμαι!"

ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

News 24/7

24MEDIA NETWORK