Το πρόβλημα είναι και του Παναθηναϊκού

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης υποστηρίζει ότι ίσως ο Παναθηναϊκός να πρέπει να τιμωρηθεί όπως ζητάει η πλευρά της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ώστε να σταματήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να κάνει το δικό του.

Το πρόβλημα είναι και του Παναθηναϊκού

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε από τον Παναθηναϊκό επειδή στο κλειστό του ΟΑΚΑ βρισκόταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ή παραπάνω άνθρωποι από όσους προβλέπουν οι κανονισμοί. Ουδείς ισχυρίζεται κάτι τέτοιο. Οι οπαδοί των "ερυθρολεύκων", στην πλειονότητα τους, εξέφρασαν την αντίθεση τους στην κατάθεση ένστασης και οι οπαδοί των "πρασίνων" (και όχι μόνο) βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπαθώσουν για "την ομάδα που της αρέσει να κερδίζει στα χαρτιά" και να θυμηθούν μέχρι και την υπόθεση Βάλνερ (η οποία, βέβαια, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την συγκεκριμένη).

ΟΚ, θα συμφωνήσουμε, οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο και όχι στα γραφεία. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όμως, βρέθηκε παρανόμως στις κερκίδες του ΟΑΚΑ; Πώς ακριβώς θα τιμωρηθεί για αυτό; Πώς ακριβώς θα σταματήσει να αγνοεί επιδεικτικά τους κανόνες και τις ποινές;

Οι νορμάλ τιμωρίες, απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους κλπ. προφανώς δεν τον απασχολούν καθόλου. Μήπως, λοιπόν, αν εξαιτίας της συμπεριφοράς του η ομάδα του χάσει μια πεντακάθαρη πρόκριση (και κατά πάσα πιθανότητα ένα τρόπαιο), πονέσει λίγο περισσότερο και το σκεφτεί την επόμενη φορά που θα θελήσει να επιβάλει το "νόμο του ΟΑΚΑ";

Να πληγεί η ομάδα για να καταλάβει

Προφανώς είναι άδικο για τους παίκτες και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Όσο άδικες είναι και οι τιμωρίες ομάδων με αφαίρεση βαθμών για συμπεριφορά των οπαδών τους. Ωστόσο η λογική τέτοιων ποινών είναι ξεκάθαρη: Πληγώνουμε την ομάδα ώστε "αν την αγαπάτε, την επόμενη φορά θα αναγκαστείτε να την προστατέψετε". Όσον αφορά στους οπαδούς, πρόκειται για μια λογική που έχει αποτύχει παταγωδώς και επίσης κρύβει και την αδυναμία των αρχών να αποδώσουν ευθύνες σε φυσικά πρόσωπα. Αλλά έχει συμβεί κατά καιρούς σε όλους.

Στο ΟΑΚΑ δεν υπήρξαν επεισόδια. Σωστά. Αλλά υπήρξε ένας κύριος που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν φτουράνε σε ένα οργανωμένο κράτος (που λέει ο λόγος). Εφόσον δεν το καταλαβαίνει με κανένα άλλο τρόπο, το να πληγεί αγωνιστικά η ομάδα του, την οποία αναμφίβολα αγαπάει, ίσως τον υποχρεώσει να το καταλάβει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την ένσταση, κατά τη γνώμη μου, είναι άλλο: Ότι χρειάστηκε να την καταθέσει ο Ολυμπιακός και να εκτεθεί, αφού φαίνεται να κυνηγάει μια χαμένη πρόκριση στα χαρτιά. Αν δεν είχε συμβεί αυτό και οι αρχές είχαν κινηθεί μόνες τους ως όφειλαν, τα πυρά δεν θα στρεφόταν στην ηθική των Αγγελόπουλων. Αλλά στον Γιαννακόπουλο, ο οποίος με τα καμώματα του μειώνει τον Παναθηναϊκό. Και δεν θα ήταν εχθρικά πυρά. Θα ήταν φίλια. Από τους ίδιους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Υ.Γ. Οι αφοί Αγγελόπουλοι ξεκίνησαν καλά κάποτε, αλλά πλέον, όπως φανερώνει η "παραίτηση" Μπαρτζώκα, τείνουν να γίνουν ίδιοι με αυτό που υποτίθεται ότι πολεμούν. Αν δεν έχουν γίνει ήδη.

Διαβάστε ακόμη

Αίτημα κατακύρωσης λόγω Γιαννακόπουλου

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: "Γελάνε σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK