"Αλλιώς του παίρνεις και τα κέρματα", που έλεγε μια ψυχή

Ο Στέφανος Κούμπης σχολιάζει τις περίφημες δηλώσεις του Ολιβιέ Καπό και περιμένει αντίδραση από τη Λίγκα.

"Αλλιώς του παίρνεις και τα κέρματα", που έλεγε μια ψυχή

Έστω πως δεν υπάρχει κανείς λόγος να μην θεωρείται ο κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο πλέον αγγελικά πλασμένος. Ότι όλα είναι καλά κι' αγαθά. Κι αίφνης μέσα στη βαρεμάρα της διακοπής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων των ομάδων για το πρωτάθλημα, εμφανίζεται ο κ. Ολιβιέ Καπό και λερώνει την όμορφη εικόνα.

Ο άλλοτε εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, διεθνής με την Εθνική Γαλλίας, άκουσε από τον φίλο του και πρώην συμπαίκτη του, Τζιμπρίλ Σισέ, πόσο ωραία είναι η ζωή στην Ελλάδα και αποφάσισε να αφήσει την Οσέρ, να ενταχθεί στον Λεβαδειακό και να πάρει γεύση από την καθημερινότητα της Λιβαδειάς που απέχει 20 λεπτά από την κοσμική Αράχωβα, και μισή ώρα από “τον ομφαλό της γης”, τους Δελφούς. Κανένα πρόβλημα με όλα αυτά. Ο καθείς έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές που θέλει.

Λίγες μέρες όμως μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Λεβαδειακό, ο Καπό αποφασίζει να μιλήσει για θέματα και προβλήματα που διαπίστωσε και βίωσε, όπως ισχυρίζεται, από το καλοκαίρι του 2013 έως τον Αύγουστο που πέρασε, στη μικρή θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έκανε λόγο για "παιχνίδια που συναλλάσσονται".

Για "μαύρα συμβόλαια".

Για "συμβόλαια που εξαφανίζονται".

Για παίκτες που παίρνουν μόλις το 1/3 των χρημάτων που έχουν συμφωνήσει.

Για "σύλλογο που λειτουργεί σαν μαφία".

Για απειλές θανάτου στον ίδιο, αλλά και σε άλλους παίκτες.

Για την ΟΥΕΦΑ που δεν ενδιαφέρεται.

Για συμπαίκτες του που έστειλαν επιστολές στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και δεν έγινε τίποτα.

Για κάποιους... γείτονες που πήγαν σπίτι του και του ζήτησαν να πάρει κόκκινη κάρτα, επειδή το είχαν ποντάρει στο στοίχημα.

Για τον πρόεδρο που τον πήρε τηλέφωνο και τον ρώτησε αν είχε δεχτεί τέτοιου είδους πρόταση.

Για τον ίδιο άνθρωπο που απείλησε να τον σκοτώσει αυτόν, τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Και τέλος πως ο ίδιος προειδοποιεί και προσπαθεί να αποτρέψει τους νέους παίκτες να έρθουν να αγωνιστούν στην Ελλάδα.

Πέρα από τον Λεβαδειακό που κατονομάζει και τον πρόεδρό του, που δεν κατονομάζει, το ζήτημα αφορά τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, στο σύνολό τους και φυσικά τον ίδιο τον Συνεταιρισμό.

Ανεξάρτητα από το πως θα αντιδράσει η ΠΑΕ της Βοιωτίας, ο πρόεδρός της, ή αν θα κινηθεί αυτεπάγγελτα η ελληνική Δικαιοσύνη, η Λίγκα που λογικά πρέπει να θεωρεί το περιεχόμενο των δηλώσεων του Γάλλου, δυσφημιστικό για το προϊόν της και τα συμφέροντά της, επιβάλλεται να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Κι αυτό διότι η ίδια και τα μέλη της, ορθά προσβλέπουν σε αύξηση των εσόδων από τηλεοπτικά και χορηγίες. Από την άλλη πλευρά όμως οι υποψήφιοι χορηγοί και λοιποί που ασχολούνται με το "προϊόν", συνήθως λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το τι λέγεται ή ακούγεται γι' αυτό.

Λογικά και ορθά ο Συνεταιρισμός θεωρεί το συγκεκριμένο μέλος του, αλλά και όλα τα άλλα άμεμπτα , διότι αν γνώριζε κάτι περί "αγώνων που συναλλάσσονται" (δεν γίνεται συναλλαγή με έναν), "μαύρα λεφτά" και "εξαφανισμένα συμβόλαια", θα είχε επιληφθεί δεόντως των ζητημάτων αυτών ή και θα είχε απευθυνθεί όπου χρειάζεται.

Άρα μπορεί εύκολα να έχει την άποψη πως ο Γάλλος δυσφημεί τον Συνεταιρισμό, τα μέλη του και το πρωτάθλημα που διοργανώνει η Λίγκα και να επιχειρήσει να το αποδείξει, μέσω της νομικής οδού. Μια αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και το πράγμα παίρνει το δρόμο του.

Διότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κασέτες και τηλεφωνικές συνομιλίες, που μιλάει ο "Χ" με τον "Ψ" και ο "Ζ" με τον "Ω". Ομιλεί – με τα λεγόμενά του, κανονικά σε εισαγωγικά - και εμφανίζεται με τη φάτσα του σε φωτογραφία, ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Ολιβιέ Καπό. Και επειδή δεν είναι κάποιος "τυχαίος" στο ποδόσφαιρο, αλλά ένας γνωστός στο ευρύ κοινό, οι δηλώσεις του έχουν κάνει ήδη το γύρο του κόσμου.

Να κληθεί λοιπόν ο Γάλλος να καταθέσει και: 1- Να παραδεχτεί ότι τα είπε, 2- να μιλήσει για πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις, σχετικά με όσα δήλωσε και να τα αποδείξει.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους και θα αποκαλυφθούν "πικρές αλήθειες".

Αν ο Καπό αρχίσει τα "ναι μεν αλλά", ότι παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά του, ότι ο αλήτης ο ρουφιάνος ο δημοσιογράφος τα έβγαλε από την κοιλιά του και τα έγραψε ή ότι έγινε... λάθος στη μετάφραση (έχουν συμβεί και αυτά) τότε ας του πάρει η Λίγκα για αποζημίωση όσα έβγαλε από συμβόλαια στη Γαλλία, στην Ιταλία, στα Εμιράτα και στον Λεβαδειακό.

Ακόμα "και τα κέρματα", που έλεγε μια ψυχή.

Να λοιπόν η ευκαιρία να δείξει και να αποδείξει ο άμεσα θιγόμενος Συνεταιρισμός, με την αρωγή κάθε αρμόδιας Αρχής, πως τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει στο πρωτάθλημά του, όπως έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει.

Είναι πάρα πολύ απλό, και ας λένε ότι τα απλά είναι τα δύσκολα.

Διαβάστε ακόμη:

Απίστευτες καταγγελίες Καπό: "Μου είπε ότι θα σκοτώσει την οικογένειά μου"

News 24/7

24MEDIA NETWORK