Ούτε στο Φωστήρας - Καλλιθέα πριν κάτι χρόνια...

Ο Στέφανος Κούμπης σχολιάζει την εικόνα των γηπέδων μετά από δύο αγωνιστικές στην Super League και καταλήγει με ασφάλεια σε διαπιστώσεις σχετικά με το πόσο ενδιαφέρουν του Έλληνες οπαδούς οι αγώνες του πρωταθλήματος.

Ούτε στο Φωστήρας - Καλλιθέα πριν κάτι χρόνια...
INTIME SPORTS

Δύο αγωνιστικές μετράει το πρωτάθλημα τηςSuper League.Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα ως προς την πραγματική δυνατότητα της κάθε ομάδας. Εκεί γύρω στην 5η και 6η αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει η εικόνα τους.

Υπάρχουν όμως στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν με σχετική ασφάλεια σε κάποιες διαπιστώσεις, που έχουν να κάνουν με το πόσο ενδιαφέρει τους Έλληνες, οπαδούς, φιλάθλους ή ποδοσφαιρόφιλους – διαλέγετε και παίρνετε – οι αγώνες του πρωταθλήματος.

Πριν από την όποια προσέγγιση μια ματιά στον μέσο όρο των εισιτηρίων δίνει ένα προφανώς χαμηλό νούμερο: 2.886 εισιτήρια, με το "ελαφρυντικό" πως στην 1η αγωνιστική έγινε κεκλεισμένων των θυρών το ΠΑΟΚ – Καλλονή και τη 2η το Παναθηναϊκός – Πανιώνιος.

Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως ο κόσμος δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Είναι σίγουρο πως μιλάει πολύ για μπάλα, ότι παρακολουθεί εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ότι ενημερώνεται απόsiteκαι εφημερίδες, ότι τζογάρει στους αγώνες, ότι έχει άποψη για παίκτες, προπονητές, προέδρους, ενδεκάδες, τρόπο διοίκησης, τα πάντα.

Γι'αυτό είναι άδεια τα γήπεδα

Στο γήπεδο όμως δεν πάει. Γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν οι σίγουρες απαντήσεις.

Η "κακή εικόνα" του πρωταθλήματος με όλα όσα τη διαμορφώνουν.

Ο φόβος των επεισοδίων.

Η "λεκτική βία". Και η αλήθεια είναι πως αυτό έχει παραγίνει. Οποιοδήποτε 12χρονο παιδάκι πάει στο γήπεδο, φεύγει με την εντύπωση πως η μητέρα του συμμαθητή του, που υποστηρίζει άλλη ομάδα, είναι π.....να. Το χειρότερο είναι πως το ίδιο έχει ακούσει ο συμμαθητής του, σε άλλο γήπεδο για τη μάνα του άλλου – κι αυτό είναι το πιο συνηθισμένο.

Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τα ακριβά εισιτήρια – όχι σε όλα τα γήπεδα. Κι επειδή υπάρχουν και τα ευρωπαϊκά ματς, αναγκαστικά ο φίλαθλος που δεν έχει την ευχέρεια, επιλέγει... αυστηρά για ποιο παιχνίδι θα δώσει λεφτά.

Η πληθώρα των τηλεοπτικών μεταδόσεων, είτε από συνδρομητικά, είτε από ελεύθερα κανάλια. Η αλήθεια είναι πως όποιος θέλει μπορεί να βλέπει ποδόσφαιρο όλο το Σαββατοκύριακο, συν Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, τώρα με τα ευρωπαϊκά.

Αποτυχία του συστήματος

Όλα αυτά δεκτά. Με μια παρατήρηση όμως.

Είναι γνωστές και σίγουρες απαντήσεις, επειδή είναι οι ίδιες κάθε χρόνο. Ακόμα και το κόστος των εισιτηρίων, καταγράφεται χρόνια τώρα ως αιτία αποχής, ακόμα και σε μέρες που δεν υπήρχε η οικονομική κρίση. Χρόνο με το χρόνο η προσέλευση του κόσμου μειώνεται, αλλά οι απαντήσεις για την αιτία, μένουν... σταθερές.

Τα εισιτήρια της 2ης αγωνιστικής ήταν κάτι παραπάνω από 19.000 και της 1ης 25.600. Στο άθροισμά τους λείπουν 20.000 για να γεμίσει ένα ΟΑΚΑ!

Όσο και να επηρεάζει η οικονομική κρίση, όσο και αν υπάρχει φόβος επεισοδίων, αριθμός εισιτηρίων, που πριν κάτι χρόνια θεωρούνταν αποτυχία στο Δόξα Βύρωνα – Ηλιούπολη και στο Φωστήρας – Καλλιθέα, στη Δ Εθνική, συνιστά αποτυχία όλου του συστήματος, που αυτό που δεν καταλαβαίνει πως τρώγοντας συνεχώς τις σάρκες του, κάποια στιγμή θα φτάσει στο κόκκαλο. Και κει πλέον δεν θα έχει να θρέψει ούτε τους εντός, ούτε τους... παρατρεχάμενους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK