Οι λεπτομέρειες και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει την ημιτελή προσπάθεια του Ολυμπιακού και τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία, αλλά και τον οδηγό για τη μεγάλη υπέρβαση.

Οι λεπτομέρειες και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία

Είναι από τις περιπτώσεις που πραγματικά αναρωτιέσαι τι άλλο να κάνει μία ομάδα για να κάνει την υπέρβαση. Ο Ολυμπιακός στο "Ολντ Τράφορντ" δεν φοβήθηκε, δεν ψάρωσε κατά το κοινώς λεγόμενο και έπαιξε το παιχνίδι του. Τι δεν είχε; Αυτές τις καταραμένες μικρές λεπτομέρειες που συνήθως βέβαια κάνουν και τη διαφορά στο υψηλό επίπεδο.

Παραδείγματα δύο αλλά αρκούντως χαρακτηριστικά. Ο Χολέμπας στη φάση του 24' μάρκαρε, είναι η αλήθεια, άτσαλα και έδωσε το δικαίωμα στον Κάιπερς να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Μανωλάς από την πλευρά του στο 51' έκανε φάουλ μετά από δικό του τσαφ και στην εκτέλεση ο Ρομπέρτο κόλλησε στην εστία του χωρίς να αντιδράσει καν. Τρία προσωπικά λάθη των παικτών του Ολυμπιακού, δύο γκολ για τη Γιουνάιτεντ.

Οι λεπτομέρειες και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία
INTIME SPORTS

Το παιχνίδι, και κατά συνέπεια η πρόκριση, κρίθηκε επίσης στην αστοχία των Πειραιωτών στην επίθεση. Μία υπόθεση εργασίας: Αν ο Μήτρογλου είχε ακόμα θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ο πρωταθλητής θα έκανε μία φάση-γκολ και θα είχε προκριθεί διότι η Γιουνάιτεντ θα ένιωθε το πανικό που νιώθει πάντα μία ομάδα ευάλωτη ψυχολογικά όπως είναι το εφετινό σύνολο του Ντέιβιντ Μόγες. Με υποθέσεις εργασίας όμως δεν γράφεται ιστορία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Θα μπορούσαμε επίσης να κάνουμε λόγο και για χαμένη ευκαιρία. Διότι πότε άλλοτε θα βρει ο Ολυμπιακός θα βρει τη Γιουνάιτεντ σε τέτοια αγωνιστικά χάλια και με τέτοια εσωτερική αναταραχή που είχε φέρει το μεγάλο αυτό σύλλογο σε κατάσταση...σχεδόν παροξυσμού; Προφανώς ποτέ, ήταν πράγματι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία και ο Ολυμπιακός με μία πιο προσεκτική διαχείριση θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα με την πρόκριση.

Οι λεπτομέρειες και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία
INTIME SPORTS

Ας γίνουμε τέλος και λίγο αυστηροί. Οταν σ' ένα τέτοιο ματς δημιουργείς τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες και δεν σκοράρεις, τότε ένα πληγωμένο θηρίο όπως η Γιουνάιτεντ θα αδράξει τη στιγμή και θα σε κατασπαράξει. Οπως και έγινε πάνω στο τερέν ενός γηπέδου στο οποίο η πρωταθλήτρια Αγγλίας έχει νικήσει σαφώς ανώτερους αντιπάλους στα χρόνια της ακμής της και όχι μόνο.

Συμπερασματικά και για να είμαστε δίκαιοι: Εγινε καλή προσπάθεια, παρά τα μεμονωμένα λάθη, αλλά η προσπάθεια χαρακτηρίζεται ημιτελής. Αποδείχθηκε ότι δεν έφτανε για να έρθει η υπέρβαση, μία μεγάλη πρόκριση που πραγματικά θα έβαζε τον Ολυμπιακό στο κλειστό κλαμπ των μεγάλων της Ευρώπης. Κάλλιστα βέβαια οι όποιες αστοχίες της Τετάρτης μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για το μέλλον έτσι ώστε αν ξαναδοθεί ποτέ παρόμοια ευκαιρία, να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα. Αλλά θα ξαναέρθει τέτοια ευκαιρία;

Οι λεπτομέρειες και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK