Ψυχραιμία...

Η αναπάντεχα δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Νεπτούνας στη Λιθουανία προφανώς και δεν μπορεί να πανηγυριστεί ως μία σημαντική επιτυχία. Ο Μίλαν Τόμιτς, που εμφανίστηκε οργισμένος από το γεγονός ότι ο κόσμος δεν στέκεται στις νίκες αλλά στην απόδοση, το ξέρει καλά αυτό. Το βάρος, πλέον πέφτει και στον ίδιο. Σχόλιο: Νίκος Γιαννόπουλος.

Ψυχραιμία...

Λίγο μετά την επιεικώς δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού στην Κλαϊπέντα , ο Μίλαν Τόμιτς εμφανίστηκε με το μαχαίρι στα δόντια, έτοιμος για μάχη. "Επιτέλους, ας χαρούμε τις νίκες, τι σημασία έχει αν νικήσαμε με 3 ή 33 πόντους|" ξιφούλκησε αγανακτισμένος.

Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα; Πότε πρόλαβε ο κόουτς του Ολυμπιακού να πάρει κλίμα αμφισβήτησης έτσι ώστε να αισθανθεί την ανάγκη να υπερασπιστεί τους παίκτες του και κατά συνέπεια τον εαυτό του; Ουδείς γνωρίζει, πάντως συνέβη. Και χτύπησε άσχημα.

Δεν είναι ντροπή να παραδεχτείς ότι δεν έπαιξες καλά κόντρα σ' έναν μετριότατο αντίπαλο. Μπορεί να συμβεί, ειδικά σε μία ομάδα που υπέστη σοκ στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν και αναγκάστηκε να αλλάξει προπονητή με το καλημέρα. Παράλληλα, τον Ολυμπιακό τον έχουν χτυπήσει αλύπητα και τα προβλήματα τραυματισμών με συνέπεια ο Τόμιτς να έχει ως μόνο διαθέσιμο τεσσάρι τον Αγραβάνη.

Δεκτά όλα αυτά. Δεν νομίζουμε όμως ότι χρειάζεται να έχει πλήρες ρόστερ ο Ολυμπιακός έτσι ώστε τουλάχιστον να μην παρασυρθεί από το ρυθμό και τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου του. Μετρήσαμε κατά τη διάρκεια του ματς ουκ ολίγες επιθέσεις που οι "ερυθρόλευκοι" εκδήλωσαν επίθεση μετά από την πρώτη-δεύτερη πάσα χωρίς να υπάρχει προφανής λόγο αυτό. Παρατηρήσαμε επίσης ότι στην τελευταία επίθεση της κανονικής περιόδου (που μάλιστα σχεδιάστηκε σε τάιμ άουτ) η ομάδα εγκλωβίστηκε τόσο έτσι να σουτάρει τρίποντο ο Ντάνστον!

Ολα αυτά, συν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε 15 λάθη, είναι αν μην τι άλλο σημάδια ανησυχητικά ενόψει της συνέχειας, πεδία προς προβληματισμό και περισσότερη δουλειά στις προπονήσεις. Το να κρύβει κανείς την αλήθεια και να στέκεται μόνο στο αποτέλεσμα δεν συνιστά σωστή προσέγγιση του πράγματος άλλωστε και ο ίδιος ο Τόμιτς δεν θα το κάνει. Ωρες θα περάσει μπροστά από το βίντεο ο Σέρβος κόουτς με τους συνεργάτες του για να διαπιστώσει τι πήγε στραβά και ο Ολυμπιακός φλέρταρε μ' ένα μεγαλειώδες φιάσκο.

Ευτυχώς, το ημερολόγιο δείχνει μόλις 31 Οκτωβρίου κάτι που σημαίνει ότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν όλο το χρόνο στη διάθεσή τους για να διορθώσουν τις αγωνιστικές τους ανορθογραφίες και να δώσουν...καλύτερο γραπτό στο επόμενο δύσκολο διαγώνισμά τους (Βελιγράδι, Ερυθρός Αστέρας).

Ο καλύτερος μαθητής πάντως, ο Βασίλης Σπανούλης, δείχνει να μην χρειάζεται καν... παράδοση για να γράψει καλά. Ξέρει το μάθημα απ'έξω και ανακατωτά όπως κατέδειξαν οι 34 πόντοι του (ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα) στη Λιθουανία. Δεν θα ήταν άσχημα όμως να βοηθήσει και λίγο ο καθηγητής στα επόμενα τεστ.

Διαβάστε ακόμη

Νεπτούνας-Ολυμπιακός 81-85

News 24/7

24MEDIA NETWORK