Ο εφετινός Ολυμπιακός δεν λυπάται τον αντίπαλο

Αν κάποιος έλεγε πως ο Παναθηναϊκός θα δυσκολέψει περισσότερο τον Ολυμπιακό από τον ΠΑΟΚ, θα τον περνούσαν για τρελό. Κι όμως ο (λίγος) ΠΑΟΚ έπεσε πάνω στον διψασμένο για αίμα Ολυμπιακό που δεν λυπάται τον αντίπαλο. Τον Ολυμπιακό του Μίτσελ που θα προλάβει και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Σχολιάζει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο εφετινός Ολυμπιακός δεν λυπάται τον αντίπαλο
INTIME SPORTS

Ήταν Αύγουστος, μόλις είχε αρχίσει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είναι τυπικά φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Καλλονή. Φτύνει αίμα να την κερδίσει με 1-0 με εκείνο το γκολ του Μανιάτη. Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ δεν πείθει. Οι προπονητές της εξέδρας αρχίζουν και γκρινιάζουν για τον Ισπανό, οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να αλιεύσουν πληροφορίες από τη διοίκηση για τον Μίτσελ και οι "κύκλοι" της ΠΑΕ παραδέχονται ότι η ομάδα δεν αποδίδει επιθυμητό ποδόσφαιρο, αλλά δίνει χρόνο στην τεχνική ηγεσία.

"Κλειδώνει" το πρωτάθλημα...

Φτάσαμε στον Νοέμβριο. Τον αγαπημένο μήνα του Ολυμπιακού που "κλειδώνει" το πρωτάθλημα. Μέσα σε 8 ημέρες οι Πειραιώτες κερδίζουν Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, αγκαλιάζουν την πρόκριση στους 16 του Champions League και με το +6 από τη δεύτερη οδεύουν εκ του ασφαλούς για την κατάκτηση ακόμη ενός τίτλου.

Πριν από τη σέντρα πολλοί φοβόντουσαν τον ΠΑΟΚ. Δεν τον είχαν δει σε δύσκολο ματς και ήταν φυσιολογικό να γεννούνται ερωτηματικά για το πως θα εμφανιστεί στο Φάληρο. Μέχρι να μπει το γκολ του Μήτρογλου κάποιοι θυμήθηκαν τον Παναθηναϊκό, την Μπενφίκα και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν μέχρι να έρθουν οι νίκες. Μετά το 1-0 απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα. Η διαφορά Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ είναι χαώδης. Ο ΠΑΟΚ είναι λίγος απέναντι στον διψασμένο για αίμα Ολυμπιακό του Μίτσελ. Την ομάδα που όταν βρει την ευκαιρία θα τελειώσει τον αντίπαλό του με όσα περισσότερα γκολ μπορεί. Καμία λύπηση.

Ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία...

Ο εφετινός Ολυμπιακός έχει ποιότητα. Εχει παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και μπορούν να πάρουν μόνοι τους ένα παιχνίδι. Εχει ποδοσφαιριστές που μπορεί να κάνουν ένα κακό ματς, αλλά να είναι MVP στο επόμενο (βλέπε Κάμπελ). Εχει ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Τα δύσκολα πέρασαν. Ο Ολυμπιακός έβγαλε τα δύο εν Ελλάδι ντέρμπι και τη Μπενφίκα με το απόλυτο των νικών και χωρίς να δεχθεί γκολ. Τι καλύτερο από αυτό; Μία ακόμη καλύτερη συνέχεια. Το 4-0 δεν πρέπει να κρύψει κάτω από το χαλί τις αδυναμίες των "ερυθρολεύκων". Τουλάχιστον για την Ευρώπη γιατί στην Ελλάδα αποδείχθηκε πως οι Πειραιώτες είναι τουλάχιστον μία κλάση από τους υπόλοιπους. Επειδή έρχεται η Παρί και η φάση των "16", πρέπει να διορθωθούν και τα τελευταία κακώς κείμενα για να εμφανιστεί ο ιδανικός Ολυμπιακός.

ΥΓ: Αν κάποιος έλεγε την περασμένη Παρασκευή πως ο Παναθηναϊκός θα δυσκολέψει περισσότερο τον Ολυμπιακό από τον ΠΑΟΚ, θα τον περνούσαν για τρελό. Πάντα βάσει των ρόστερ των δύο ομάδων και την βαθμολογική τους θέση. Κι όμως αυτός ο ισχυρός ΠΑΟΚ του Σαββίδη και της όλης ατμόσφαιρας εφέτος, κατέβηκε στο Καραϊσκάκη και έχασε με κάτω τα χέρια. Για να έρθουν τα πρωταθλήματα πρέπει να έρθουν σφαλιάρες για να φτιαχτεί ο χαρακτήρας. Με αυτή τη λογική ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει σερί τίτλους τα επόμενα χρόνια. Ο Δικέφαλος, όμως, δεν φημίζεται για τη λογική του ακόμα και με τον Σαββίδη στο τιμόνι. Ιδωμεν...

ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να διαχειρίζεται ήττες. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ο ΠΑΟΚ. Πως θα διαχειριστεί την ήττα, ποια θα είναι η στάση απέναντι στον Στέφενς, πως θα αντιδράσει ο κόσμος και κατά πόσο θα χαλάσει η ηρεμία της ομάδας.

YΓ3: Άψογος ο κόσμος του Ολυμπιακό, άψογη η φιλοξενία στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό πρέπει να πάψει να είναι θέμα. Το αυτονόητο δεν το τονίζεις. Το αυτονόητο το επαναλαμβάνεις.

ΥΓ4: Ηθικό δίδαγμα: Πρώτα γίνεσαι μεγάλος, μετά αρχίζεις τα μεγάλα λόγια...

Δείτε την εκπομπή Super BALL με σχόλια ρεπορτάζ και τις αποκλειστικές συνεντεύξεις των Μίτσελ, Φουστέρ, Ρομπέρτο, Τσόρι Ντομίνγκεζ:

Διαβάστε ακόμη:

Κάμπελ: "Θέλω να σκοράρω και να δίνω ασίστ"

Μήτρογλου: "Κάναμε αυτά που μας είπε ο προπονητής μας"

Η κάμερα του Contra.gr στο γήπεδο Καραϊσκάκη

Τα ρεκόρ του Ολυμπιακού και τα στατιστικά του ντέρμπι

Μαρινάκης: "Συγχαρητήρια, αλλά δεν έχει τελειώσει κάτι"

Μίτσελ: "Παίξαμε σαν ομάδα"

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK