Ο γρήγορος και ο πεινασμένος

Ξεκινούν οι τελικοί κι έναν χρόνο μετά βρισκόμαστε σε μερικώς αχαρτογράφητα ύδατα ενόψει του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ. Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με πέρυσι σε όλες τις παραμέτρους. Φαβορί πλέον είναι σαφώς ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται πεινασμένος για διάκριση. Αντιστρόφως ανάλογα με ότι συνέβαινε πέρυσι.

Ο γρήγορος και ο πεινασμένος
diamantidisspanoulis.jpg INTIME SPORTS

Οι πρωταθλητές για πρώτη φορά από το 1997 καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο τους σε τελικούς απέναντι σε έναν αντίπαλο που για πρώτη φορά από το 2003 προσπαθεί να επιστρέψει στην κορυφή. Μέσα σε έναν χρόνο άλλαξαν πολλά, το ενδιαφέρον όμως της ιστορίας είναι ότι άλλαξαν τα πάντα από τον Φεβρουάριο όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τελευταία φορά και ο Παναθηναϊκός έφυγε με το κύπελλο.

Ο γρήγορος και ο πεινασμένος
bartzokas.jpg INTIME SPORTS

Τώρα...τρέχουν

Ο Ολυμπιακός είναι πάλι πρωταθλητής Ευρώπης και ο Παναθηναϊκός με ακόμα δύο καινούργιους παίκτες. Κοιτώντας προς τον πρώτο αγώνα, οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα λόγω της ταχύτητάς τους αλλά και του γεγονότος ότι απέχουν σχεδόν έναν μήνα από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού. Ως αποτέλεσμα, «άδειασαν» μετά την υπερπροσπάθεια και είχε τον χρόνο να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους πνευματικά και σωματικά. Αγωνιστικά η ομάδα του Μπαρτζώκα είναι πια ανοικτό βιβλίο: θα τρέξει πολύ, θα αμυνθεί επιθετικά και θα προσπαθήσει να πάρει πόντους από όλους τους παίκτες ώστε να δημιουργήσει χώρους για τον Σπανούλη που λογικά θα τον κυνηγάει όλη η άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο γρήγορος και ο πεινασμένος

Πράσινο... άγνωστο

Οι κυπελλούχοι οδηγούν την πρόβλεψη στο άγνωστο. Ο Πεδουλάκης επέμεινε και πήρε τον γκαρντ που ήθελε στην θέση του Μπανκς. Με τον Κάρι οι πράσινοι γίνονται πολύ πιο συγκεκριμένοι στο παιχνίδι τους, περισσότερο σίγουροι στο περιφερειακό σουτ, ωστόσο μοιάζουν να χάνουν την πιθανότητα της έκπληξης στον αντίπαλο. Ο Κάρι ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί σε υψηλό επίπεδο, ο Γκουίν δεν πολυπαίζει, αλλά φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός αισθάνεται για πρώτη φορά γεμάτος επιθετικά.

Ο γρήγορος και ο πεινασμένος

Επίθεση και ηγέτες

Εκεί που θα κριθεί και το παιχνίδι. Άμυνα θα παίξουν αμφότεροι, οι επιθέσεις θα κινηθούν σε διαφορετικούς ρυθμούς κι εκεί θα κριθούν τα πάντα. Από την μία η ταχύτητα του γηπεδούχου από την άλλη η πείνα του φιλοξενούμενου. Ωραία μπασκετική κόντρα ανάμεσα σε δύο διαφορετικές ομάδες. Ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς ηγέτες η παρουσία των οποίων κρίνει τα πάντα. Ο Ολυμπιακός ένα παιχνίδι δοκίμασε να παίξει χωρίς τον αρχηγό του και παραλίγο να μείνει εκτός φάιναλ φορ οπότε δεν θα το...ξαναδούμε. Ο Παναθηναϊκός δεν τολμά να ρισκάρει παίζοντας χωρίς τον Διαμαντίδη έως τώρα. Στο τέλος της ημέρας, αυτές οι σπουδαίες ομάδες, θα πάρουν ή θα χάσουν τον τίτλο από την παρουσία των ηγετών τους και αυτό είναι το δίκαιο.

Διαβάστε ακόμη:

Διάθεσιμος ο Λο

Με όλα τα όπλα του ο Παναθηναϊκός

Επιστολή Δ. Γιαννακόπουλου σε ΕΣΚΑΝ και Πρωθυπουργό

News 24/7

24MEDIA NETWORK